دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

اقدام و عمل برای رسیدن به دانشگاه حل مسئله/ مهارت و کارآفرینی وارد بطن دانشگاه آزاد اسلامی می‌شود

مهارت و کارآفرینی مؤلفه‌ای است که بر اساس سیاست‌گذاری‌های درست وارد بطن دانشگاه آزاد اسلامی می‌شود تا این دانشگاه را گامی دیگر برای رفع مشکلات کشور پیش ببرد.
کد خبر : 592152
دانشکده مهارت و کارآفرینی



به گزارش خبرنگار حوزه نظام دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هدف اصلی موسسات و مراکز آموزشی، دستیابی به نقطه‌ای است که در آن دانشجویان بتوانند با مهارت افزایی کافی وارد میدان کارآفرینی شده و رشته‌هایی را هماهنگ با اشتغال برای آینده دانشجویان توسعه دهد.


تقویت و توسعه دانشگاه‌های مهارت و کارآفرینی امری الزامیست


در حال حاضر بسیاری از دانشجویان بعد از اتمام دوره تحصیل یا به سختی میتوانند شغلی برای خود اختیار کنند و یا اینکه شغل مناسبی پیدا نکرده و ناامید از آینده، پشیمان از زمانی هستند که صرف تحصیل در دانشگاه شده است.اما شواهد حاکی از ان است که تغییراتی در حال رخ دادن است و قرار است تحولی در این روند اتفاق افتد که دانشجویان بعد از اتمام طول تحصیل بتوانند راهی بازار کسب و کار شوند.


در همین راستا رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه علم باید برای افزایش مهارت و فناوری‌های نو و تاثیر اجتماعی و اقتصادی در منطقه باشد، ابراز کرد: ما دانشگاه را تعطیل نمی‌کنیم بلکه رویکرد آن را تغییر می‌دهیم.


اقدام و عمل برای رسیدن به دانشگاه حل مسئله/ مهارت و کارآفرینی وارد بطن دانشگاه آزاد اسلامی می‌شود


دکتر طهرانچی با اشاره به اینکه دانشگاه محور توسعه است و نباید جمع بشود، افزود: اگر دانشگاهی می‌خواهد در اقتصاد شهر موثر باشد و مهارت جوانان را به طور خاص منطبق بر آمایش افزایش بدهد، چنین دانشگاهی باید تقویت و توسعه پیدا کند.


وی با تاکید بر اینکه دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی در دانشگاه آزاد طراحی شده است، تصریح کرد: سند آمایش دانشگاه برای مناطق مختلف استان‌ها در حال تدوین است و متناسب با این سند، رفتار دانشگاه در شهرها و مناطق مختلف عوض می‌شود، به این معنا که رشته‌هایی را توسعه خواهیم داد که متناسب با اشتغال جوانان است.


هدف از تاسیس دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی حذف دانشگاه نیست


با در میان آمدن بحث دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی آنچه در ذهن افراد نقش می‌بندد آن است که هدف، حذف دانشگاه است اما باید توجه داشت برنامه طراحی شده برای این طرح حذف دانشگاه‌ها نیست بلکه باید زمینه‌ای فراهم شود تا بتوان از ظرفیت‌های موجود حداکثر بهره را برد.


به گفته معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی و سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین شبکه اجتماعی کشور و بر پایه مشارکت مردمی و پیشرو در حل مسائل جامعه، قدم¬ های مفیدی در مهارت¬ محور کردن آموزش عالی برداشته است.


احمد حیدری تصریح کرد: دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی با رویکرد نوین مبتنی بر سند توسعه دانشگاه با ترسیم چشم‌انداز و تنظیم برنامه‌های کوتاه مدت، میان ¬مدت و بلندمدت در جهت تحقق کارآفرینی و مهارت¬ افزایی دانشجویان کشور در حوزه ‌های مختلف فنی و حرفه‌ای گام های مهم و مؤثری برداشته اند.


وی با بیان اینکه با مصوبه شورای گسترش و تأکید هیأت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی، مقرر شد که در مرحله اول، آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای سما که تاکنون زیر نظر سازمان سما فعالیت داشتند، با عنوان «دانشکده مهارت و کارآفرینی» به واحدهای تابعه واگذار شود، افزود: در واقع مسئولیت دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی به عهده واحد مادر آن دانشکده خواهد بود و به عنوان یکی از دانشکده‌های آن واحد فعالیت خواهد داشت.


معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی و سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه مسئولان واحدها در گام اول باید از منابع انسانی، زیرساخت‌های فیزیکی و ماموریت‌های آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای حداکثر استفاده را ببرند، گفت: بنای دانشگاه بر حذف آموزشکده‌ها و ساخت یک دانشکده جدید نیست، بلکه باید بیشترین استفاده را از ظرفیت آموزشکده‌های سما که به دانشکده مهارت و کارآفرینی تغییر نام می‌دهند داشته باشیم.


حیدری تاکید کرد: مهارت آموزان به گونه‌ای فرآیند تحصیل خود را طی خواهند کرد که شایستگی و شاخص کارآمدی آن‌ها از لحاظ استانداردهای دانشگاه آزاد اسلامی و صنعت قابل تایید باشد و با دغدغه کمتری به عنوان یک کارآفرین ایفای نقش کنند.


تحول در روش‌های منسوخ آموزشی گامی رو به جلو است


همواره یکی از مواردی که می‌تواند زمینه پیشرفت و ترقی را در هر نظامی بوجود آورد تغییر و تحولاتی است که در ان اتفاق می‌افتد و زمینه‌ساز پیشرفت در آن مسیر می‌شود.


یکی از زمینه‌هایی که باید در آن رو به جلو حرکت کرد و به دنبال پیشرفت بود عرصه آموزش و دانشگاه است که باید همیشه به روز شده و مطابق با نیاز جامعه باشد.نیاز امروز جامعه نیز این است که دانشجویان فارغ‌التحصیل از دانشگاه بتوانند بعد از پایان دوره تحصیل خود وارد بازار کسب و کار شوند.


در ادامه معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشکده مهارتی با نگاهی متفاوت و مجزا در کنار مدارس عالی مهارتی فعالیت خواهد کرد.


سید محمد بطحایی با اشاره به روند توسعه دانشگاه آزاد اسلامی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی مسیر پر پیچ و خمی را طی کرده و به اینجا رسیده است.اکنون ماموریت دانشگاه تفاوت چشمگیری یافته و به دلیل تغییر شرایط در جهان، باید استراتژی جدید و نوپایی را در این مسیر تجربه کرد.


وی با تاکید بر اینکه اصرار بر استمرار روش های منسوخ آموزشی و پژوهشی تنها وقت تلف کردن است، تصریح کرد: حرکت به سمت فن آوری های نوین آموزشی پرسرعت، نوگرا، جذاب، در دسترس و سهل می تواند ما را در بازار رقابت موفق تر سازد.


معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سه مولفه دانش، مهارت و تعهد می تواند شاکله شایستگی یک فرد را رقم بزند خاطرنشان کرد: مدیران شایسته با برنامه ریزی صحیح، استراتژی حرکت نوین و کیفیت بخشی هدفمند می تواند چیدمان یک پازل را در حوزه رقابت بر محور مهارتی برای رسیدن به هدف غایی، تضمین و استمرار بخشند که حضور مدیران شایسته امروز نیاز مبرم برای ماندن در میدان رقابت است.


بطحایی مهارت آموزی را یک رویکرد مهم دانست و گفت: تاسیس دانشکده مهارتی در کنار مدارس عالی مهارت می تواند رویکردی جدید در جهت تربیت نیروهای کاردان و متخصص رقم بزند
وی در همین راستا عنوان کرد: دانشکده مهارت و کارآفرینی در راستای اجرای قانون جامع آموزش های فنی، حرفه ای و مهارتی مجلس شورای اسلامی است که بعد از تحصیل، شخص موفق به اخذ مدرک رسمی کاردانی یا کارشناسی می شود که امید است این مدارج تا مقطع دکترا نیز ارتقا یابد ولی در مدارس عالی مهارت شخص مدرک رسمی دریافت نمی کند و با دیدن آموزش های دوره ای می تواند مهارت لازم را در زمینه مورد نیاز کسب و مدرک مهارت دریافت نماید.


در نهایت آنچه باید مورد توجه قرار گیرد ایجاد بستری مناسب برای مهارت محور شدن دانشکده‌هاست که می‌توان با استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود در دانشگاه‌ها به این مهم دست یافت چرا که دغدغه اصلی امروز جامعه اشتغال جوانان است و همین امر میتواند زمینه‌ساز اتفاق‌هایی باشد که به کارآفرینی در کشور و در ادامه اشتغال بسیاری از جوانان کمک کند.


همواره برای شکل‌گیری یک تحول بزرگ نیاز به بهره‌گیری از دانش روز و قابل دسترس است و گاهی لازم است روش های قدیمی را که دیگر نمیتوان آنها را متناسب با شرایط فعلی به کار برد کنار گذاشت و به سراغ ابزار و علوم جدید رفت.


در نظام آموزشی نیز مهم ترین امر همین بروز بودن است. باید بتوان نیاز های موجود در جامعه را به درستی شناخت و با استفاده از روش های کارآمد آن را تبدیل به فرصتی کرد برای پیشرفت و برداشتن گامی بزرگ و موثر در زمینه علمی و دانشگاهی.


حال نیز دانشگاه آزاد اسلامی با تدابیری که در این باره اندیشیده است گامی رو به جلو برداشته و با بررسی شرایط فعلی جامعه دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی را به عنوان فرصتی برای دانشجویان قرار داده است تا بتوانند در طول تحصیل خود هرآنچه از اطلاعات و دانش و مهارت را که لازم است کسب کنند و بعد از پایان دوره تحصیل خود به بهترین شکل وارد بازار کار شده و نه تنها بتوانند زمینه اشتغال خود را فراهم کنند بلکه از طریق کارآفرینی بستری را برای اشتغال دیگر افراد دارای مهارت نیز فراهم کنند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب