دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 تير 1400 - 15:14
روحانی در آیین بهره‌برداری از طرح‌های وزارت صمت؛

کشور را با رشد اقتصادی مثبت به دولت آینده تحویل می‌دهیم/ دولت معادن را از دست برخی افراد آزاد کرد

رئیس جمهور با بیان اینکه کشور را با رشد اقتصادی مثبت به دولت آینده تحویل می‌دهیم گفت: رشد اقتصادی کشور در سال ۹۹ مثبت شد و رشد ۳.۶ درصدی داشتیم.
کد خبر : 591950
نشست خبری حسن روحانی رئیس جمهور ایران



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران صبح امروز، هم‌زمان با روز صنعت و معدن، تعدادی طرح صنعتی را در استان‌های یزد و زنجان افتتاح کرد.


در آئین بهره‌برداری از طرح شمش فولادی پارس یزد گفت: بخش بزرگی از صنایع، معادن و فعالیت‌های صنعتی ما در استان یزد است؛ که همیشه این مردم در مسیر آبادانی ایران پیش‌قدم و پیشتاز بوده‌اند.


روحانی در افتتاح طرح جی تی آی زنجان گفت: عشق مردم زنجان نسبت به خاندان اهل‌بیت (ع) همیشه زبانزد بوده است. خوشحالم که امروز یک طرح صنعتی در استان زنجان به افتتاح می‌رسد و موجب خودکفایی و اشتغال در سطح استان و همچنین در سایر بخش‌های کشور، موجب خوداتکایی می‌شود.


وی ادامه داد: امیدوارم شاهد تحولات بیشتر در زمینه پیشرفت و توسعه استان زنجان باشیم.


روحانی در افتتاح طرح واحد گندله شرکت آهن اسفنجی آهن اردکان یزد گفت: آیت‌الله سید روح‌الله خاتمی یکی از بزرگان استان یزد بودند. ما قبل از انقلاب در سال‌های ۵۳ و ۵۴ چند بار در اردکان خدمت ایشان رسیدیم.


رئیس‌جمهور افزود: به ارواح طیبهٔ همه عزیزانی که در مسیر علم و دانش جهاد بودند و جان به جان‌آفرین سپردند و همه مردم خوب استان یزد سلام و درود می‌فرستم. ان‌شاءالله روزهای بهتری در انتظار مردم عزیز ایران باشد.


روحانی در افتتاح طرح انتقال، ذخیره و صادرات اسیدسولفوریک و طرح آهن پخته اهر گفت: این طرح بسیار مهم است؛ زیرا که ما را در زمینه کود فسفات حداقل تا ۷۰ درصد خودکفا می‌کند و این برای بخش کشاورزی حائز اهمیت است.


روحانی در افتتاح واحد تولید کاشی و سرامیک یزد گفت: امروز افتخار داشتیم سطح را در استان یزد افتتاح کنیم و این به معنای فعال بودن بخش خصوصی در استان یزد و مرهون مردم پرتلاش استان یزد است.


رئیس‌جمهور افزود: امیدوارم روزبه‌روز شرایط بهتری برای اشتغال جوانان ما و همچنین برای اقتصاد کشور ایجاد شود.


روحانی در پایان این مراسم گفت: کار بسیار بزرگی در کشور ما در افتتاح پروژه‌های صنعتی انجام شد که هم از لحاظ اشتغال و درآمدزایی و صادرات نیازهای داخل کشور را برطرف می‌کند.


رئیس‌جمهور افزود: در بسیاری از زمینه‌ها از جمله فولاد، وقتی به سال‌های قبل نگاه می‌کنیم، می‌بینیم واردات قابل‌ملاحظه‌ای در زمینه فولاد داشتیم. امروز الحمدالله ما به خودکفایی رسیدیم و علاوه بر تأمین نیازمندی‌های داخل، صادرات نیز انجام می‌دهیم.


روحانی گفت: اینکه کشور ما از لحاظ تولید فولاد، دهمین کشور دنیا و از لحاظ تولید مس هفتمین کشور دنیا است، جای افتخار دارد. این حاصل تلاش و فعالیت مهندسین، کارگران و مدیران ما است که این توانمندی‌های بالقوه را بالفعل می‌کند.


رئیس‌جمهور گفت: سنگ از زیرزمین و معادن ما استخراج می‌شود و تبدیل به زنجیره‌های فولاد می‌شود. این زنجیره را به‌صورت کنسانتره، آهن اسفنجی و شمش فولاد طی می‌کند. بسیار خوشحالیم که در دولت یازدهم و دوازدهم تلاش زیادی برای تکمیل این زنجیره شد. اگر کنسانتره را داشته باشیم ولی آهن اسفنجی نداشته باشیم و گندله را نداشته باشیم نمی‌توانیم به مقصد نهایی که شمش فولاد است دست پیدا کنیم. این زنجیره از خام فروشی جلوگیری می‌کند.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه این ارزش افزوده است که می‌تواند کشور را در مسیر ثروت و توسعه قرار دهد اضافه کرد: یکی از کارهای بسیار مهم در دولت یازدهم و دوازدهم این است که این زنجیره را کامل کرده است.


وی همچنین گفت: امروز دیدیم در بسیاری از طرح‌هایی که افتتاح می‌شد، زنجیره قبلی‌اش را از همان استان یا از استان مجاور تأمین می‌کرد و حتی برخی از شرکت‌ها، هر دو یا همه زنجیره‌ها را دارند؛ و مهم این است که این زنجیره‌ها در کنار هم قرار گیرد و ما بتوانیم به محصول نهایی برسیم.


رئیس‌جمهور تصریح کرد: بحث‌های بسیار زیادی بود که ما این سنگ‌آهن را استخراج‌کنیم و ببریم در منطقه جنوب کنار آب و در آنجا زنجیره‌ها را تکمیل کنیم و یا اینکه در خود این استان‌ها انجام دهیم. البته مشکل، مشکل آب بود. بحث این بود که صرف می‌کند آب را از جنوب به مرکز بیاوریم و یا اینکه صرفه در این است که سنگ را از مرکز به جنوب ببریم. شرکت‌های معدنی بودند که بار سنگین آن را به دوش گرفتند و بالاخره آب از جنوب شیرین‌سازی شد و توسط پمپ‌ها ولوله‌ها به مرکز کشور آمد.


رئیس‌جمهور اضافه کرد: امروز دو استان به این آب شیرین متصل است. آب از خلیج‌فارس شیرین سازی می‌شود. همچنین در آینده از دریای عمان نیز استفاده می‌شود. کار بسیار بزرگی برای توسعه آبادانی کشور و همچنین برای تأمین آب آشامیدنی مردم برای صنعت و هم برای حمل‌ونقل صورت گرفت؛ زیرا اگر ما می‌خواستیم سنگ‌آهن را به بندرها حمل کنیم، چقدر ظرفیت حمل نقل می‌خواست.


دولت معادن را از دست برخی افراد آزاد کرد


روحانی گفت: البته همان‌طور که وزیر محترم اشاره کردند، معادن سال‌ها به افرادی واگذارشده بودند که این افراد نه خودشان کاری می‌کردند و نه آن را آزاد می‌کردند که دیگران کار کنند. در دولت یازدهم و دوازدهم تلاش زیادی شد که این معادن آزاد شد و امروز در اختیار کسانی است که می‌توانند از آن بهره‌برداری کنند.


رئیس‌جمهور تصریح کرد: یکی از منابع بزرگ برای اشتغال جوانان ما معادن است و معادن زیادی در زمینه‌های مختلف در کشور داریم. معادن ما، معادن وسیعی است و همان‌طور که وزیر اشاره کردند ما در سال ۵۹۰ میلیون تن از این معادن استخراج می‌کنیم که این نعمت بزرگی است.


وی ادامه داد: استخراج از این معادن و زنجیره‌ای که به دنبال دارد، اشتغال بزرگی برای کشور ما درست می‌کند که در بخش اشتغال الحمدالله کار بزرگی انجام می‌دهد. در زمینه اکتشاف کار عظیمی انجام گرفت. در مدت این ۸ سال به‌اندازه کل تاریخ ایران ما اکتشاف کردیم.


وی ادامه داد: اکتشافات بسیار وسیعی صورت گرفت. البته همه این اکتشافات باید گمانه‌زنی و راستی‌آزمایی شود. باید ببینیم عیار آن‌ها چه مقدار است و اینکه آیا ارزش دارد؟ البته این‌ها مراحل بعدی کار است.


روحانی تصریح کرد: در دوران جنگ اقتصادی که می‌خواستند ما را با محاصره بشکنند و اقتصاد کشور را نابود کنند. البته اگر بخش خصوصی ما، مردم، مهندسین و کارگزاران کشور به میدان نیامده بودند علی‌الظاهر درست پیش‌بینی کرده بودند.


رئیس‌جمهور تصریح کرد: سالانه به ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار، ارز برای واردات مواد اساسی و مواد اولیه برای کارخانه‌های و تولید نیازمندیم.


روحانی افزود: این‌ها گفتند اگر ما نفت را قطع بکنیم دیگر درآمدی ندارند و از کجا می‌خواهند درآمد داشته باشند. پس نمی‌توانند واردات داشته باشند. البته کلمه واردات گاهی در ذهن مردم ما منفی است واردات محصول ساخته‌شده‌ای که در ایران وجود دارد منفی است و این موضوع جزو واردات منفی هستند. مواد اولیه، تجهیزات، کالاهای اساسی موردنیاز و دارو که ما نیاز داریم جزو واردات ضروری ماست.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه امسال سال خشکسالی عجیب و عظیمی بود در ۵۰ سال گذشته بی‌سابقه بود گفت: این‌ها می‌گفتند وقتی ما ارز نداشته باشیم و نتوانیم واردات انجام دهیم، در بازار کمبود می‌شود و وقتی چیزی در بازار وجود نداشته باشد، پس قحطی می‌شود. وقتی شد قحطی، جنگ خیابانی و وقتی جنگ خیابانی شد مردم می‌ریزند بیرون و نظام ساقط می‌شود.


رئیس‌جمهور تصریح کرد: ظاهر طراحی آن‌ها درست بوده است. البته آمریکایی‌ها عقل درستی ندارند ولی با همین عقل کمشان یک طراحی کرده بودند. ترامپ و پمپئو و بولتون و این آدم‌های رذلی که همیشه ضد ایران بودند، به قدرت رسیدند.


وی در تشریح اقدامات دولت و ملت برای شکست تحریم‌های امریکا گفت: ما توانستیم به‌جای نفت محصول دیگر را صادر کنیم و ارز مورد نیاز را به دست آوریم. برای همین آن‌ها شکست خوردند. بازار ما کمبود نداشت. البته گرانی بود و مردم در فشار قرار گرفتند. جنگ اقتصادی که ترامپ بر ما تحمیل کرد، فشار زیادی از نظر قیمت و تورم بر مردم وارد کرد.


رئیس‌جمهور تصریح کرد: آن‌ها می‌خواستند قحطی به وجود بیاورند و کارخانه‌ها مواد اولیه وارد نشود و بیکاری به وجود بیاید؛ اما نتوانستند و ناموفق بود.


وی افزود: حالا اینکه چطور نتوانستند، دلیلش این است که ما توانستیم جایگزین کنیم. جای نفت محصول دیگری را صادر کردیم تا ارز را به دست بیاوریم و واردات موردنیاز را انجام بدهیم. به همین دلیل شکست خوردند.


روحانی افزود: گاز را جایگزین کردیم و توانستیم محصول بیشتری از گاز به دست بیاوریم و تقریباً از تولید ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز، به هزار میلیون یا یک میلیارد مترمکعب گاز رسیدیم که در نتیجه هم واردات گاز لازم نبود و هم صادراتمان را بالا بردیم.


روحانی گفت: از سوی دیگر فرآورده‌ها را بالا بردیم. ما قبل از دولت یازدهم بنزین را از خارج وارد می‌کردیم. یک مقدار بنزین هم از پتروشیمی‌ها به دست می‌آمد که آلوده بود و سلامت مردم به خطر می‌افتاد. با اجرای طرح‌هایی در زمینه بنزین، خودکفا شدیم. پیش از دولت یازدهم ۵۰ میلیون لیتر بنزین تولید می‌کردیم اما الآن به تولید ۱۱۰ میلیون لیتر در روز رسیده‌ایم.


رئیس‌جمهور افزود: وقتی به تولید ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین رسیدیم، دیدیم همه آن، در داخل مصرف می‌شود. آمدیم طرحی ریختیم که مصرف بنزین کم شود. وقتی مصرف بنزین کم شد آن را صادر کردیم.


روحانی با بیان اینکه ما فرآورده‌های مختلفی را صادر می‌کنیم، تأکید کرد: یکی از راه‌هایی که توانستیم (تحریم نفت را) جبران بکنیم، صادرات برق بود. قبل از این دولت سالانه حدود هزار تا هزار و ۷۰۰ مگاوات تولید برق افزایش می‌یافت.


وی ادامه داد: در این دولت سالانه بیش از دو هزار مگاوات برق تولید و بخشی از این برق را صادر کردیم و یک مقدار از درآمدهای ما از صادرات برق است.


صادرات کشور در سه‌ماهه نخست امسال ۶۹/۲ دهم درصد افزایش داشته است


رئیس‌جمهور گفت: صادرات کشور در سه‌ماهه نخست امسال نسبت به همین زمان در سال گذشته ۶۹/۲ دهم درصد افزایش داشته است.


روحانی تصریح کرد: در سه‌ماهه نخست امسال نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته، ۱۰ میلیارد و ۲۱۳ میلیون دلار جنس وارد کردیم که نیاز کشور بود. در همین زمان ۱۰ میلیارد و ۶۸۹ میلیون دلار صادرات داشتیم یعنی صادرات و واردات ما تراز مثبتی داشته است.


وی ادامه داد: در سه‌ماهه نخست امسال، نسبت به همین زمان در سال گذشته ۶۹/۲ درصد افزایش صادرات داشته‌ایم یعنی صادرات ما بیشتر از واردات بوده است.


روحانی ادامه داد: اینکه مردم می‌گویند باید به داخل توجه داشته باشیم منطقی است، اما بدون نگاه به خارج هم غلط است چنانچه رهبری فرمودند اتکا به درون و برون‌نگری، یعنی هم باید به درون کشور توجه داشته باشیم وهم برون‌نگر باشیم.


رئیس‌جمهور همچنین تصریح کرد: صنعت کشور نقش بزرگی در هماهنگی‌های این شرایط سخت داشت و مردم باید توجه کنند که رشد ما نسبت به سال‌های گذشته مثبت بوده است.


کشور را با رشد اقتصادی مثبت به دولت آینده تحویل می‌دهیم


وی ادامه داد: در سال ۹۹ که در بسیاری از کشورها رشد ۷- درصد یا ۹- درصد حاکم بود یعنی رشد اقتصاد جهانی بیش از ۳ درصد منفی بود، ایران رشد مثبت ۳/۶ داشتیم که با وجود جنگ اقتصادی و کرونا، رشد ما مثبت بوده است. کشور را با رشد اقتصادی مثبت به دولت آینده تحویل می‌دهیم.


روحانی تأکید کرد: خیلی دلمان می‌خواست که دولت را با رشد منفی به دولت بعدی تحویل ندهیم و تلاش کردیم که شرایطی خوبی ایجاد شود و دولت بعدی در کرونا نیاز به تخت آی سی یو نداشته باشد.


رئیس‌جمهور افزود: امروز در حالی دولت را تحویل می‌دهیم که حدود ۱۴ هزار تخت بیمارستانی در سراسر کشور داریم. توسعه ۱۴ هزار تخت بیمارستانی طی یک سال در تاریخ کشور بی‌سابقه است. همه این موفقیت‌ها با تلاش بخش خصوصی و دولتی و همراهی مردم حاصل‌شده است.


زندگی مردم در این سه سال اخیر خیلی سخت بود


روحانی گفت: ما در سال‌های اخیر، حقوق کارمندان و بازنشستگان را افزایش دادیم؛ یعنی افزایش ۵/۵ برابری، هرچند که زندگی مردم در این سه سال اخیر خیلی سخت بود.


رئیس‌جمهور ادامه داد: وقتی از کرونا صحبت می‌کنیم یعنی یک‌میلیون و ۱۰۰ هزار نفر به خاطر کرونا بیکار شده‌اند و زندگی آن‌ها در مشقت قرارگرفته است. امسال خشک‌سالی بخش زیادی از مشاغل را تعطیل کرد و مردم در سختی قرار گرفتند، اما با همراهی‌شان کار بزرگی انجام دادند.


روحانی گفت: وقتی کرونا آمد، هیچ‌کس حاضر نشد که کیت تشخیص به ما بدهد اما در عرض یک ماه یا دو ماه ما توانستیم کیت تشخیص را در داخل تولید کنیم.


وی ادامه داد: در ابتدای کرونا دو آزمایشگاه تشخیص کرونا در کشور وجود داشت؛ اما امروز ۴۰۰ آزمایشگاه داریم که در عرض یک سال ۲۰۰ برابر شده است.


رئیس‌جمهور تصریح کرد: این کار را شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشمندان ما کردند. وقتی ما ماسک می‌خواستیم و ماسکان ۹۵ می‌خواستیم اما کسی به ما نمی‌داد. شرکت‌های دانش‌بنیان ما تولید کردند.


روحانی گفت: یک‌بار نیز من گفتم، ترامپ احمق پیغام داده بود که من حاضرم ۴ تا ولتیناتور برای شما به خاطر کرونا بفرستم که ما گفتیم اگر نیاز دارید ۴۰ ولتیناتور برایتان می‌فرستیم. ولتیناتور را در داخل شرکت‌های دانش‌بنیان تولید کردند و ما را خودکفا کردند.


رئیس‌جمهور افزود: اگر این اقدامات انجام نمی‌شد هم در برابر ویروس کرونا و هم در برابر ویروس ترامپ شکست می‌خوردیم. اینکه ما در برابر هر دو ویروس ایستادگی کردیم کار بزرگ و عظیم انجام گرفت که یک‌بخشی از آن مربوط به صنعت و معدن است.


روحانی در پایان تأکید کرد: من می‌خواهم در این روز صنعت و معدن از همه مردم ایران از تمام صنعتگران و معدن کاران از همه آن‌ها که برای ایران عزیز در این سه سال و نیم در سخت‌ترین جنگ ایستادگی کردند و رزمندگان خط مقدم جنگ نرم بودند تشکر و سپاسگزاری کنم.


انتهای پیام۴۱۶۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب