شبکه ملی اطلاعات باید هرچه سریعتر راهاندازی شود/ تخلف در فضای مجازی در انتخابات اخیر قابل تحمل نیست
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، در نشست مشترک پلیس فتا و قضات رسیدگیکننده به پروندههای جرایم رایانهای و اینترنتی با بیان اینکه بدون تردید فضای ارتباطات و اطلاعات و روابط الکترونیک در جهان وجود دارد و این در حالی است که امروزه این فضای ارتباطات همه ابعاد زندگی اجتماعی را متاثر کرده است، اظهار کرد: بسیاری از مواردی که ساخته دست بشر است در طول زمان روی زندگی انسان تاثیرگذار بوده است.
وی با بیان اینکه تاثیرگذاری فضای مجازی در این مدت بسیار سریع بوده است، افزود: ما نیز از این فناوری باید در جهت توسعه اجتماعی بهره ببریم. استفاده از فضای سایبری و فناوری نوین در زندگی اداری و اجتماعی بیتردید باید وجود داشته باشد اما متخصصان باید تلاش کنند از این امکانات در جهت علمافزایی و تبادل اطلاعات و تولید و ارتباطات اجتماعی استفاده کنند.
دادستان کل کشور با بیان اینکه در ایران باید بر مدیریت و امنیت در این فضا توجه شود، عنوان کرد: مقام معظم رهبری که دیدهبان تیزبین کشور هستند اعلام کردند باید یک مرکزیتی برای مدیریت فضای مجازی وجود داشته باشد تا بتوانیم از این فضا در جهت توسعه کشور بهره بگیریم.
رئیسی با تاکید بر اینکه سالمسازی فضای سایبری امری ضروری و اجتنابناپذیر است تا بتوانیم برای تولید و تبادل اطلاعات فضای امنی را ایجاد کنیم، اضافه کرد: فضای ناامن موجب میشود حریمخصوصی افراد مورد تعرض قرار گیرد، همچنین فضای ناامن امنیت روانی جامعه را مخدوش میکند، لذا پیشرفت در این حوزه باید توام با تمهیدات ایمنی و سالمسازی و حفظ سلامت بر محیط مجازی باشد.
دادستان کل کشور تاکید کرد بهرهبرداری و راهاندازی شبکه ملی اطلاعات امری ضروری است که این موضوع برعهده دستاندرکاران بخش فنی و امر زیرساخت است. به همین منظور شبکه ملی اطلاعات هرچه زودتر باید راهاندازی شود.
رئیسی به فضای ناامن سایبری در دنیا در کنار پیشرفت و توسعه این فضا اشاره کرد و افزود: آنطور که اعلام میشود فضای سایبری در دنیا هر 12 تا 15 ثانیه یکبار یک قربانی میگیرد. این پیشرفت و توسعه باید توام با سلامت و امنیت باشد زیرا اگر امنیت وجود نداشته باشد یک ناامنی و دغدغه خاطر به وجود خواهد آمد.
وی با بیان اینکه قربانی گرفتن در فضای مجازی حساسیت را برای دستاندرکاران آن افزایش میدهد، اضافه کرد: در حوزه پیشگیری نگاه در وهله اول نباید به پلیس و ماموران باشد. اولین نگاه باید به دستاندرکاران زیرساختها باشد. ما باید در زیرساختهای خود توسعه داشته باشیم تا امنیت در فضای مجازی حفظ شود.
دادستان کل کشور با تاکید بر این موضوع که بدون نگاه به امنیت فضای مجازی شیرینیاش به تلخی تبدیل میشود، تصریح کرد: دسترسی سریع به اطلاعات امر پسندیدهای است، همینطور دسترسی به اطلاعات به صورت سهل و آسان پسندیده خواهد بود اما این امر باید توام با حفظ امنیت در فضای مجازی باشد.
دادستان کل کشور با بیان اینکه وزارت ارتباطات در بخش توسعه زیرساخت نقش اساسی را ایفا میکند و باید با ساخت زیرساختها از ورود جرم به این فضا جلوگیری کند، گفت: نظارت برونسازمانی برعهده پلیس است. امروز نفوذ در شبکههای بانکی و نظام اقتصادی دغدغه بزرگی را برای نظام اقتصادی و بانکی در دنیا به وجود آورده است. تهدیدهای پولی، پولشویی، قاچاق کالا و قاچاق موادمخدر، فضای ناسالم اخلاقی، ورود به حریم خصوصی افراد از دغدغههای کاربران و شهروندان و عموم استفادهکنندگان از فضای مجازی است. تبادل و همکاری بین پلیس و دستاندرکاران در دنیا ضروری است.
وی با بیان اینکه در همه کشورها و در هر حوزه جغرافیایی مقررات و ضوابطی وجود دارد که باید فضای مجازی و شبکههای اجتماعی فعال پایبند این مقررات باشند، اضافه کرد: در ایران شبکههای اجتماعی که فعال هستند و فضای اطلاعاتی و ارتباطاتی دارند باید پایبند به مقررات جمهوری اسلامی باشند. فکر نمیکنم در کشورهای دیگر هم اجازه دهند فضای ارتباطات، امنیت اجتماعی و اخلاقی را تهدید کند.
وی با بیان اینکه در برخی از کشورها شبکههای اجتماعی فعال فیلتر شدهاند، گفت: این کشورها برخی شبکههای اجتماعی را فیلتر کردند زیرا این شبکهها امنیت را در کشور آنها به مخاطره میاندازد. شبکههای مجازی که در فضای جمهوری اسلامی ایران فعالند اگر که میخواهند در حضورشان تداوم ایجاد شود، باید پایبند مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران باشند، در غیر این صورت تداوم آنها امکانپذیر نیست.
دادستان کل کشور از کشف جرائم توسط پلیس فتا تقدیر کرد و گفت: جای تقدیر دارد که بیش از 90 درصد جرائم سایبری در کشور توسط پلیس فتا کشف میشود، اما باید گامهای بهتر و بیشتری برداشته شود و بهطور حتم همکاران ما در دادستانی کل کشور نیز با پلیس همکاری خواهند کرد. همینطور وزارت ارتباطات و مجموعه دولت باید برای حفظ امنیت و سلامت فضا تلاش مضاعف انجام دهند.
وی به اهمیت مدیریت فضای مجازی از دیدگاه مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: در توسعه زیرساختها باید به سیاستهای مصوب شده از سوی مقام معظم رهبری توجه شود. ایشان مدیریت نظام فضای مجازی را بسیار مهم میدانند و میگویند اگر امکان این وجود داشت خودم این فضا را مدیریت میکردم. مقام معظم رهبری حکم شورای عالی فضای مجازی را تمدید و تاکید کردند این جلسه بسیار مهم است زیرا جایگاهی به عنوان قوه عاقله همواره باید فضای مجازی را رصد و سیاستگذاری کند.
دادستان کل کشور ادامه داد: عکسالعملها باید در خصوص فضای مجازی به موقع باشد زیرا تلاش میکنند تا امنیت، اخلاق و سلامت اجتماعی مردم را مورد هجوم قرار دهند. در این زمینه باید پیشبینی، پیشگیری و پیجویی موثر صورت گیرد. اینگونه نباشد که پیشگیری را تنها به پلیس واگذار کنیم بلکه پیشگیری باید از توسعه زیرساختهای وزارت ارتباطات آغاز شود.
رئیسی در ادامه به فضای انتخابات و سالم بودن این فضا به عنوان یک نقطه محوری اشاره کرد و افزود: فضای انتخابات باید اخلاقمدار و قانونمدار باشد و باید کاندیداها و طرفداران آنها نیز به قانون توجه داشته باشند. مشارکت عمومی در انتخابات مدنظر است، زیرا انتخابات جلوه امنیت ملی در جامعه است.
وی عنوان کرد: حضور حداکثری مردم در انتخابات و فضای رقابت باید سالم باشد. به طور حتم رقبا هرکدام تلاش میکنند که در جهت رایآوری خود اقداماتی را انجام دهند، اما این اقدامات باید توام با اخلاقمداری باشد.
دادستان کل کشور به نقش فضای مجازی در انتخابات اشاره کرد و افزود: استفاده از این فضا در انتخابات امری مناسب خواهد بود و در واقع میتواند دسترسی به اطلاعات و تولید تبادل اطلاعات را تسری بخشد اما نباید انتخابات در فضای مجازی به گونهای صورت گیرد که قوانین و فضای انتخابات را تحتتاثیر قرار دهد. این موضوع به هیچعنوان قابل تحمل نیست.
وی با بیان اینکه هرگونه جرم در فضای مجازی درخصوص انتخابات قابل تحمل نیست، تاکید کرد: محیط انتخابات باید سالم نگه داشته شود تا در سایه امنیت، مردم بهترین گزینه را انتخاب کنند. در ایران همه نهادها برخواسته از رای مردمند. ما در ایران برخلاف بسیاری از کشورها که حتی یکبار هم انتخابات نداشتهاند و تحت نظام سلطه و استکبار حمایت میشوند هر نهادی را تحت آرای عمومی برقرار کردهایم، اما در کشوری مثل عربستان سعودی که از دوستان استکبار هستند و در واقع تداومبخش راه نظام استکبار هستند هیچگاه انتخاباتی صورت نمیگیرد اما این کشور مورد حمایت نظام استکبار است و این عجیب است که کشوری مثل ایران مورد خشم نظام مدعی حقوق مردم قرار میگیرد.
دادستان کل کشور ادامه داد: مبنای نظام میزان رای ملت است و همواره به رای عمومی توجه میشود. فضای انتخابات باید سالم باشد زیرا این خواست دشمن و کسانی که جمهوری اسلامی را مورد هجمه قرار میدهند است که فضای انتخابات ناسالم شود. هر رای در صندوق موفقیت نظام جمهوری اسلامی ایران و ضدیت با نظام استکبار است.
انتهای پیام/