دوست دارم «تومان» اکران شود/ مولویان برای دیدهشدن عجله نکرد و موفق شد
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، در آخرین جلسه شورای صنفی نمایش و پس از رایزنی اعضای این شورا با صاحبان فیلمها مقرر شد که فیلم سینمایی «دینامیت» به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیهکنندگی ابراهیم عامریان از پنجشنبه دهم تیرماه روی پرده برود. همچنین فیلم «درخت گردو» به کارگردانی محمدحسین مهدویان نیز از همین روز و یا اوایل هفته آینده اکران خود را آغاز خواهد کرد.
به این ترتیب دو فیلم جدید در دو قالب متقاوت کمدی و درام به سیاهه فیلمهای در حال اکران اضافه شدند تا شاید اوضاع نامطلوب گیشه اندکی بهبود یابد. این در حالی است که پنج فیلم «هفتهای یک بار آدم باش»، «خورشید»، «خون شد»، «لاله» و «تکخال» از ابتدای تعطیلات نوروز سال ۱۴۰۰روی پرده بودند و با توجه به نبود تقاضا برای اکران از سوی صاحبان فیلم ها، همچنان روی پرده هستند.
در صورتیکه استقبال مخاطبان از دو فیلم «دینامیت» و «درخت گردو» خوب باشد، این امکان وجود دارد که سایر تهیهکنندگان و فیلمسازان نیز به ارائه فیلمهایشان ترغیب شوند. هرچند گویا برای جلب رضایت این دو فیلمف پرداخت مبلغی به صورت ضمانت فروش از سوی سازمان سینمایی تضمین شده است. سایر فیلمهایی که داری مخاطبان بالقوه هستند نیز میتوانندنامزد دریافت این تسهیلات ۲ و نیم میلیاردتومانی باشند. با این حال فارغ از اعطا یا عدم اعطای این تسهیلات، به حرکت درآمدن چرخهای زنگ زده اکران میتواند عرصه را برای ارائه فیلمهای دیگر نیز فراهم کند.
بیشتر بخوانید:
انفعال فرهنگی دولت در روزهای پایانی و اکرانی که مشتری ندارد
«تومان» یک از دهها فیلم پشتخط مانده
«تومان» به کارگردانی مرتضی فرشباف و تهیهکنندگی سعید سعدی یکی از فیلمهایی بود که در بهمن ماه سال ۱۳۹۸ و در جریان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. این فیلم که سومین تجربه کارگردانی مرتضی فرشباف پس از فیلمهای «سوگ» و «بهمن» بود، موردتوجه منتقدان و مخاطبان جشنواره قرار گرفت.
«تومان» سودای یک جوان کارگر به نام داوود برای ثروتمندشدن را روایت میکند. داوود (میرسعید مولویان) از طبقه پایین جامعه (طبقه در معنای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آن) است که میخواهد یکشبه ره صدساله را بپیماید و با ثروتی که از راه شرطبندی و قمار به دست میآورد پوسته طبقاتی خود را بشکند.
داوود و دوست صمیمی او، عزیز (مجتبی پیرزاده) ساکن گنبدکاووس هستند و در یک کارخانه تولید لبنیات کار میکنند. آنها پای ثابت سایتهای شرطبندی فوتبال هستند و البته در شرطبندی مسابقات سوارکاری هم دستی بر آتش دارند. داوود دلبسته دختری ترکمن به نام آیلین( پردیس احمدیه) است و به او وعده میدهد که در صورت پولدار شدن به خواستگاریاش میآید اما شرایط بهگونهای دیگر رقم میخورد و....
فیلمنامه «تومان» که پیشازاین «کوچ» نام داشت بیش از آن که مدیون قصه و دیالوگها باشد به فضا و ریتم وابسته است. بهاینترتیب اثر کاملاً روی فرم سوار است و شخصیتپردازی را در اولویت بعدی قرار میدهد؛ فیلم، در چهار فصل سال و به عبارت بهتر چهار پرده روایت میشود که در هرکدام از آنها حال و روز عزیز و داوود به عنوان شخصیتهای اصلی فیلم متفاوت است. بازی میرسعید مولویان در نقش داوود یکی از غافلگیریهای این فیلم بود. بازیگری که با وجود بازی و کارگردانی در تئاتر، این فیلم اولین تجربه سینمایی او محسوب میشود؛ مجتبی پیرزاده (عزیز) هم بهخوبی شکنندگی و چالشهای روحی شخصیت عزیز را به نمایش گذاشته است.
در کنار دریافت سیمرغ بهترین فیلمبرداری برای مرتضی نجفی، «تومان» توانست در چهار رشته کارگردانی، نقش اول و مکمل مرد و نیز صدابرداری و صداگذاری نیز نامزد دریافت جایزه باشد.
بیشتر بخوانید:
«تومان» و تاوان بردهای بادآورده
برای اکران تومان «سعدی» تصمیمگیرنده نهایی است
در همین ارتباط، مرتضی فرشباف کارگردان فیلم سینمایی «تومان» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به این که تصمیم درباره اکران این فیلم به تهیهکننده آن باز میگردد، افزود: طبیعی است که من در مقام کارگردان خواهان اکران فیلم در اولین فرصت باشم، اما تصمیمگیرنده نهایی آقای سعدی است.
وی درباره تسهیلاتی که برای اکران فیلمها درنظر گرفته شده است نیز گفت: من درجربان جزئیات این مسائل نیستم، اما آقای سعدی در جایگاه تهیهکننده حتماً تمام تلاش خود را بری استفاده از تسهیلاتی که در نظر گرفته شده، خواهند داشت چرا که این فیلم با سرمایه بخش خصوصی تهی شده و فروش در گیشه برایش مهم است.
«تومان»؛ فیلمی گه ظرفیت جذب تماشاگر را دارد
این کارگردان سینما عنوان کرد: فکر میکنم «تومان» با توجه به ساختار متفاوت روایت، فیلمبرداری درخشان مرتضی نجفی، ریتم مناسب و پویایی شخصیتها برای تماشاگر جذابیت داشته باشد. این فیلم از حیث فراز و نشیبهای داستانی و تنوع اتفاقاتی که در قصه آن رخ میدهد ظرفیت این را دارد که مخاطب را تا پایان قصه همراه خود کند. ضمن این که زمان نسخهای که برای اکران در نظر گرفتهایم نسبت به نسخه جشنواره ۱۰ دقیقه کمتر شده است.
وی درباره اکران همزان فیلم در سینما و اینترنت نیز گفت: فیلم دیدن در سینما پروسه دیگری دارد و خیلی متفاوت است با تماشای فیلم در خانه. به نظرم تأکید اول باید بر اکران سینمایی باشد و بعد اکران اینترنتی. چون همزمانی اکران یک فیلم هم در سینما و هم بستر اینترنت باعث میشود که سینما ورشکست شود. پس با این همزمانی مخالفم.
فرشباف با اشاره به بازی خوب میرسعید مولویان در«تومان» که نامزدی برای دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد را به همراه داشت نیز گفت: خوشبختانه با وجود این که «تومان» در این یک سال و نیم فرصت اکران عمومی به دست نیاورد، اما مولویان فراموش نشد. ضمن این که خود او هم برای دیدهشدن عجلهای نداشت و با وسواس منتظر پیشنهادهای خوب ماند. این روزها هم که در شبکه نمایش خانگی و در سریال خاتون به کارگردانی تینا پاکروان در کنار بازیگرانی مثل اشکان خطیبی، نگار جواهریان و ستاره پسیانی یکی از نقشهای اصلی را به عهده دارد و مطمئن هستم که در این سریال هم درخشان خواهد بود.
انتهای پیام/۴۱۰۴/
انتهای پیام/