نقل قولهای ضدونقیض درباره نحوه واگذاری شستا در بورس/ درآمد حاصل از واگذاری چقدر بوده و کجا هزینه شده است؟
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، حسین میرزایی در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۹ تیرماه) مجلس شورای اسلامی در تشریح سؤال خود از محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر اینکه منابع حاصل از فروش شرکت سرمایه تأمین اجتماعی (شستا) کجا هزینه شده؟ عنوان کرد: بخشی از شرکت سرمایهگذاری شستا در بورس عرضه شده؛ بورسی که به بهانه نقدینگی در مواردی مال مردم را به خود مردم با قیمت بالاتر فروخته و بعد با بازیهای بورسی دولتی ارزش همین مال فروخته شده به نازلترین سطح رسانده و به معنای واقعی کلمه سرمایه مردم را نابود کردند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در جهت صرف این منابع، نقلقولهای ضدونقیض گوناگونی از جمله همین فرمایشات امروز وزیر شنیده شده است. سؤال روشن من این است که بهطور دقیق منابع حاصل از این عرضه چقدر بوده و بهطور شفاف این منابع در چه محلی و در هرکجا به چه مقدار هزینه شده است؟
میرزایی با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی یکی از سازمانهای بیمهگر در کشور به شمار میآید، گفت: یکی از مؤلفههای اصلی سازمانهای بیمهگر سرمایهگذاری است؛ این مهم برای حفظ ذخایر و اندوختههای سازمان بیمهگر صورت میگیرد. این سازمان نیز به همین منظور شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی یا همان شستا را در تاریخ اول شهریورماه ۱۳۶۵ ایجاد میکند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شستا وظیفه سرمایهگذاری از محل حق بیمهای را دارد که ماهیانه از میلیونها بیمه شده تأمین اجتماعی برداشت میشود بنابراین از جهت حقوقی شستا متعلق به کارگران، بازنشستگان و تمامی بیمهگذاران تأمین اجتماعی است اما عملاً توسط دولت اداره و توسط آن تصمیمگیری میشود.
رئیسجمهور هیچ توجهی به مخالفت مالکان شستا درباره واگذاری این شرکت نکرد
وی تصریح کرد: سال گذشته دولت تصمیم میگیرد بخشی از شستا را در بورس عرضه کند که این تصمیم با اعتراض و مخالفت مالکان شستا روبرو میشود که البته روحانی نیز هیچ توجهی به آن نمیکند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مالکان شستا معتقد بودند که دولت نه بهقصد خیرخواهی برای آنها بلکه بهقصد برداشت از این خزانه مخفی برای تأمین بخشی از بودجه خود قصد واگذاری شستا را دارد بهطوری که دولت قصد دارد جیب کارگران و بازنشستگان را خالی و جیب خود را پر کند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: باید توضیح داده شود که چرا و با اجازه چه کسی سهام شستا فروخته شد و هیچ توجهی به خواست کارگران، بازنشستگان و بیمهگذاران که مخالف فروش اموال خود نشد.
میرزایی افزود: شما که مدعی هستید برای تأمین منافع کارگران نیازمند پول بیشتر بودید، سؤال این است در پی فروش شستا چقدر منابع کسب و این منابع صرف چه مصارفی شد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگان حاضر در جلسه با بیان اینکه نقلقولهای متناقضی از وزیر کار و مسئولان تأمین اجتماعی در خصوص اموال شستا مطرح شده است، به توئیت شریعتمداری پس از واگذاری شستا در بورس اشاره و عنوان کرد: این توئیت با فکر زده شد که با سایر گفتههای وی متناقض است.
وی با یادآوری اینکه در کمیسیون اجتماعی، وزیر کار درآمد حاصل از درآمد واگذاری شستا را ۷ هزار میلیارد تومان بیان کرد، گفت: این در حالی است که امروز این مبلغ را ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بیان کرد. سالاری نیز این رقم را در کمیسیون ۱۲ هزار میلیارد و لطفی رئیس هیأت مدیره تأمین اجتماعی در برنامه غیرمحرمانه تلویزیون آن را ۱۳ میلیارد تومان عنوان کرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: تفاوت این رقمهای گفته شده یک هزار میلیارد تومان بوده که حاکی از عدم شفافیت در وزارت کار است؛ این عدم شفافیت یا ناشی از ناآگاهی است یا عالمانه غیرشفاف اظهار میشود. بر اساس فرضیه اول باید مشخص شود مابهالتفاوت این رقم توسط چه کسانی به یغما برده میشود و بر اساس فرضیه دوم انگشت اتهام به سمت مسئولان اصلی وزارت کار است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم خطاب به رئیسجمهور تأکید کرد: روحانی این چه اتاق شیشهای و شفافی است که شستا در آن قرار گرفته در حالی که وزیر دولت شما نمیداند منابع حاصل از عرضه آن در بورس چقدر است.
وی ادامه داد: به فرموده شریعتمداری بخشی از این منابع صرف تأمین دفترچه درمانی بیمهگذار شده است یعنی بدهی تأمین اجتماعی به وزارت بهداشت، پرداخت شده است اما این هزینهکرد ناصواب مصداق ضایع کردن حقالناس است و باید در دادگاه صالح پیگیری شود.
آیا مالکان شستا راضی به پرداخت اموال خود برای جبران ندانمکاری فدراسیون فوتبال بودند؟
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین عنوان شد که رقمی معادل ۶ هزار میلیارد تومان صرف همسانسازی حقوق بازنشستگان در سال گذشته شد در حالی که تعداد بازنشستگان ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است. اگر سال گذشته به هر یک از این افراد ۵۰۰ هزار تومان هم اضافه شده باشد این ۶ هزار میلیارد تنها کفاف متناسبسازی ۳ ماه حقوق بازنشستگان را میدهد.
میرزایی با طعنه به مدیریت اموال بازنشستگان و بیمهگذاران در شستا آفرین گفت و اظهار کرد: باید به چنین مدیریتی جایزه بدهیم، آیا لازم نیست به این مدیران دکترای افتخاری مدیریت داده شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به ماجرای مارک ویلموتس سرمربی سابق تیم ملی که تنها ۳ جلسه در ایران حضور داشت، گفت: به دلیل ضعف حقوقی قرارداد ویلموتس، فدراسیون فوتبال مجبور به پرداخت ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو به ویلموتس جریمه پرداخت شود. بخشی از این مبلغ توسط شستا به وزارت ورزش داده شد، آیا مالکان شستا راضی به چنین مسئلهای بودند که هزینه ندانمکاری فدراسیون فوتبال را بپردازید. /
انتهای پیام/۴۱۶۳/
انتهای پیام/