انتقاد آفریقای مرکزی از گزارش سازمان ملل درباره کشتار غیرنظامیان
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، جمهوری آفریقای مرکزی گزارش بازرسان سازمان ملل متحد مبنی بر دست داشتن روسها در قتلعام غیرنظامیان این کشور را رد و تأکید کرد: این گزارش تمایل آشکار برای لکهدار کردن وجهه تمامی نیروهای نظامیِ در خدمت کشور است.
بازرسان سازمان ملل روز سهشنبه گزارش کردند که مزدوران روسی مستقر در جمهوری آفریقای مرکزی، در چندین جنایت ازجمله قتلعام غیرنظامیان دست داشتهاند.
این گزارش که در اختیار روزنامه نیویورکتایمز آمریکا قرارگرفته، یافتههایی را شامل میشود که نشان میدهد سربازان روسی منصوب به مشاوران غیرمسلح در جمهوری آفریقای مرکزی غیرنظامیان را کشته، خانههای آنها را غارت و نمازگزاران را در یک مسجد در یک عملیات بزرگ نظامی در اوایل سال قتلعام کردهاند.
به گزارش روز چهارشنبه رادیو بینالمللی فرانسه، وزارت دفاع جمهوری آفریقای مرکزی در واکنش به گزارش بازرسان سازمان ملل تمامی اتهامهای وارده را بهطور کامل رد و در بیانیهای تأکید کرد: این، یک تمایل آشکار به لکهدار کردن چهره تمامی گروههای نظامی در خدمت به کشور است.
بر اساس این بیانیه دلیل وارد کردن اتهامات این است که ارتش همچنان به فداکاریهای عظیم برای بازگرداندن اقتدار دولت در کل قلمرو آفریقای مرکزی ادامه میدهد.
کاپیتان فیرمن آمولو مالو - Firmin Amoulo Malo سخنگوی وزارت دفاع جمهوری آفریقای مرکزی گفت که شکی نیست این گزارش تهمتآمیز مبتنی بر شواهد ساختگی و تأیید نشده، راهبردی است که هدف آن نهتنها در ابتدا تضعیف روحیه نیروهای ما که در ادامه وادار کردن سازمان ملل به تحریم علیه متحدان روسیه است.
بنا به اعلام شبکه خبری تی.آر.تی ترکیه، در گزارش بازرسان سازمان ملل بیانشده که سربازان روسی جنگ داخلی را که به مدت ۱۰ سال در این کشور آفریقایی جریان دارد، رهبری میکنند و تأکید شده که آنها با مقامات این کشور که دارای ذخایر بزرگ الماس است، روابط تجاری را توسعه داده و در مبارزه با گروههای مخالف، متوسل بهزور شده، آنها را کشته و موارد بسیاری از نقض حقوق منجمله اشغال مدارس را انجام میدهند.
بر اساس این گزارش، جمهوری آفریقای مرکزی در سال ۲۰۱۷ کنترل تجارت الماس را از دست شورشیان گرفته، برای پایان دادن به درگیریهایی که از سال ۲۰۱۲ منجر به مرگ هزاران نفر و آوارگی بیش از یکمیلیون نفر شده است، از روسیه کمک خواسته بود.
روسیه برای آموزش ارتش جمهوری آفریقای مرکزی که از سال ۲۰۱۳ تحت تحریم تسلیحاتی قرار دارد، پیشنهاد کرده بود که مربیان نظامی غیرمسلح را با تأیید سازمان ملل به این کشور بفرستد.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/