برای به نتیجه رسیدن مذاکرات از حقوق خود نمیگذریم/ شهید بهشتی به دنبال دفاع از حقوق اساسی شهروندان بود
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، علی ربیعی روز سهشنبه در نشست خبری با گرامیداشت هفتم تیر سالروز شهادت آیتالله بهشتی و ۷۲ نفر از یاران او گفت: نام شهید بهشتی یادآور مفاهیم و موضوعات متعددی است. شیوه شهادت بهشتی در مقابله با تروریستها یادآور گلوله در مقابل گفتوگو بود. بهشتی واضع نظریه گفتوگو بود و نسلهای گذشته بحث گفتوگوی ایشان را فراموش نمیکنند.
وی افزود: دفاع از آزادی، امنیت و گسترش عدالت، بنیاد فکری شهید بهشتی بهعنوان رئیس دستگاه قضایی ما در چهل سال قبل بود وی از پدران قانون اساسی محسوب میشود و نام او در تاریخ ایران با نام قانون اساسی و حقوق شهروندی پیوند خورده است.
سخنگوی دولت اظهار کرد: بهشتی در فضایی که برخی مدعیان انقلابیگری حرفهای به دیده سوءظن مینگریستند، به دفاع از حقوق اساسی شهروندان برخاست و نگاه جرم انگارانه به مخالفان نظام را نپذیرفت. مشی بهشتی و تحمل مخالف از سوی او همان زمآنکه در رأس دیوان عالی کشور قرار داشت، دیده شد بهطوریکه در مناظره تلویزیونی در کنار رهبران احزاب مخالف حاضر شد و مناظره را جایگزین منازعه کرد.
ربیعی با گرامیداشت سالروز بمباران سردشت گفت: این روز مجالی است برای تأکید بر قربانی بودن انسان در استفاده از تسلیحات کشتارجمعی و تصریح این واقعیت که چرا جمهوری اسلامی ایران با ساخت، انبار و استفاده از این نوع تسلیحات مخالف بوده است.
وی افزود: در چهار دهه گذشته و پس از انقلاب اسلامی دشمنان ایران برنامه هجومی برای ترور سه ارزش بنیادین عدالت، امنیت و آزادی ایران اسلامی ما را در پیش گرفتند که ترور شهید بهشتی نمونهای از ترور عدالت و بمباران سردشت نمادی از ترور امنیت بود که به آن محدود نشده است و به حمایت گروههای تروریستی در داخل و خارج از ایران این ترورها ادامه داشته است و با ترور بزدلانه سردار شهید ما حاج قاسم سلیمانی نمادی دیگری از آن ساختهاند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری اضافه کرد: تحریمهای تمامعیار اقتصادی نماد دیگری از ضلع سوم نماد و ارزش ما یعنی آزادی است. آزادی از ترس در حق برخورداری از زندگی عزتمندانه و شایسته که هیچگاه در برابر این نحلههای تروریستی و نیات پست تسلیم نشدهایم و بنای تسلیم نداریم.
ربیعی گفت: امروز آن دسته از ملتهای غربی که با پناه دادن به عاملان ترور شهید بهشتی و دیگر شهیدان آن حادثه تروریستی و با حمایت از صدام حسین و تجهیز او با تسلیحات شیمیایی و در سالهای اخیر نیز با وضع تحریمهای غیرانسانی و یا سکوت در برابر آن، معیشت میلیونها شهروند بیگناه ایرانی را به خطر انداختهاند، باید در برابر ملت ایران عذرخواهی و پاسخگوی این جنایتها باشند؛ هرچند امروز شاهدیم که نهتنها نادم نیستند بلکه همچنان بر ادامه تحریمهای اقتصادی و آزار رساندن غیرمنصفانه به مردم ما پافشاری میکنند.
وی افزود: این پیشینه تاریک، دلیلی کافی برای پی بردن به ریشههای بیاعتمادی ایران به غرب و بهویژه آمریکاست. ما در سالگرد شهادت شهید بهشتی و رخداد حمله شیمیایی به سردشت و شهادت صدها بیگناه دیگر، همه دولتهای غربی و بهخصوص دولت آمریکا را به بازنگری در سیاستهای غلط گذشته و جبران آنکه در نقطه آغاز خود نمیتواند جز پایان دادن به تحریم اقتصادی مردم ما باشد، دعوت میکنیم و از آنها میخواهیم که با برداشتن گامی در مسیر درست به چهل سال ترور بینتیجه آزادی، آزادگی و استقلال یک ملت سربلند خاتمه دهند.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به دو حادثه پیدرپی جانسور در هفته گذشته یعنی درگذشت خبرنگاران ایرنا و ایسنا و هفت سرباز معلم، گفت: مهشاد کریمی و ریحانه السادات یاسینی دو خبرنگاری که با قلم و دوربین خود به دنبال زیست بهتر مردمانمان مینوشتند در حادثهای خونبار جان خود را حین انجام مأموریت از دست دادند. این حادثه را به خانواده داغ دیدهگان و همکاران رسانهای بهویژه ایسناییها و ایرناییها تسلیت میگویم.
وی ادامه داد: همچنین درگذشت ۷ سرباز معلم عزیز در مسیر دانش افروزی برای کودکان در مناطق محروم را غم از دست دادن خبرنگاران محیط زیستی را مضاعف کرد. ایران این فرزندان فداکار راه علم و آگاهی بخشی را از یاد نخواهد برد. فقدان این عزیزان به خانوادههایشان و همه ایرانیان تسلیت میگویم.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری افزود: ضمن تأسف عمیق خود از حوادث اخیر پیشآمده برای فرزندان سرزمینمان، با تسلیت از جانودل به خانواده این عزیزان خاضعانه از هرگونه نقصان متصوری پوزش میطلبم.
ربیعی با گرامیداشت دهم تیر روز صنعت، معدن و تجارت، اظهار کرد: با برنامهریزیهای انجامشده و سیاستگذاریهای صنعتی همراه با به ثمر رسانیدن برجام دورهای بسیار درخشان در رشد صنعتی را ما داشتیم. حتی ما در یک سالهایی ۱۲ درصد رشد را در بخشهایی از صنعت تجربه کردیم. اولین جنگ اقتصادی از کار انداختن گردش تولید در ایران بود و دولت متناسب با الزامات این جنگ با سیاستگذاریها و حمایتها شرایط را طوری پیش بردیم که نهتنها در تولیدات داخلی دچار کمبود نشدیم و حتی برخی از صنایع مثل لوازمخانگی و پوشاک و مواردی دیگر به رشدهای قابلتوجهی دستیافتیم.
ربیعی گفت: دشمن ما را تحریم کرد تا در بخش صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد بهزانو دربیاییم درحالیکه در دوران تحریم با ممنوعیت واردات کالا، از صنعت داخلی حمایت کردیم و زمینه صادرات بیش از گذشته فراهم شد و صنعت جای بخشی از صادرات نفت را در این سه سال گرفت.
وی ادامه داد: در تبلیغات غیرمنصفانه دولت را به نگاه به خارج متهم میکردند اما دولت با اعتقاد به اصل تعامل و حل مسائل بینالملل، تقویت داخل و مقاومت اقتصادی را فراموش نکرد. رشد اقتصادی ما در سال ۹۹ و رشد قابلتوجه صنعت در پایان سال ۹۹ و سهماهه اول ۱۴۰۰ گواه بر این ادعا است.
سخنگوی دولت با تبریک روز صنعت و معدن به کارگران صنایع و معادن کارآفرینان و صنعتگران اظهار کرد: اقدامات و دستاوردهای مهمی را در بخش صنعت و معدن در دولتهای یازدهم و دوازدهم شاهد بودهایم ۸۹۰۰ واحد تعطیل در این دولتها احیاشده است ۶۰۰۰ محدوده و معدن غیرفعال در این زمین زمان از طریق واگذاری با برگزاری مزایدههای قانونی فعالشده است.
وی اضافه کرد: علاوه بر این ۱۴ میز تعمیق ساخت داخل با ارزبری معادل ۳۱ میلیارد یورو طراحی و اجراشده است. برای ۱۵۳۹ ردیف تعرفهای با تعرفه گذاری مناسب ممنوعیت و تولید کالاهای مشابه را در داخل داشتهایم و تولید بیش از گذشته شده است. تدوین ۴ برنامه اثرگذار شامل لوازم، پوشاک فلزات گرانبها در این هشت سال اجراشده است.
ربیعی ادامه داد: در دوران جنگ اقتصادی نتایج اقدامات دولت مشخص شد. در این مدت هیچگاه فروشگاههای ما خالی از کالاها و تولیدات داخلی نبوده است. راهاندازی ۳۰۵ طرح ملی با سرمایهگذاری بسیار زیاد و اشتغال ۹۲ هزار نفر از سال ۹۲ تا ۹۹، افتتاح فاز اول پروژه شیرین سازی آب و قطعه اول انتقال آب از خلیجفارس به فلات ایران با سرمایهگذاری ۳۶۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال هزار ۲۰۰ نفر از دیگر اقداماتی است که آثار این پروژه تا سالهای آینده همچنان در بخش صنعت و خدمات ما باقی خواهد ماند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری گفت: انعقاد تفاهمنامه توسعه سرمایهگذاری در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی با شرکتهای برتر در دو مرحله به ارزش ۴۵۱ هزار میلیارد تومان، بازگشت به چرخه تولیدی ۱۵۵۷ واحد تولیدی در شهرکهای صنعتی کشور که عمدتاً دودکشهای شهرکهای صنعتی خاموش بودهاند، از دیگر اقدامات محسوب میشود.
سخنگوی دولت ادامه داد: احیای مسئولیتهای اجتماعی شرکتها در قالب اجرای اقتصاد مقاومتی، اجرای پروژه افزایش حجم و تنوع محصولات صادراتی به ۱۵ کشور همسایه به میزان ۲۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۸ و انجام ۲۰.۱ میلیارد دلار صادرات به کشورهای همسایه و ۱۰.۲ میلیارد دلار به چین و هند و ۴.۶ میلیارد دلار به سایر کشورها در سال ۱۳۹۹ و امضای ۱۲ موافقتنامه با کشورهای هدف، شناسایی و اولویتبندی ۳۱۲۰ معدن، انجام اقدامات کلینیکی بر روی ۱۴۶۳ معدن و احیای ۳۹۹ معدن در ۳۱ استان، انجام برداشتهای ژئوفیزیک هوایی به میزان ۶۴۰ هزار کیلومتر خطی و راهاندازی سامانه جامع تجارت و زیرسامانههای آن بهمنظور مدیریت زنجیره تجاری کشور و انجام بیش از ۶۹۰ هزار بازرسی بهمنظور شناسایی و برخورد باعرضه کنندگان کالاهای قاچاق از دیگر اقدام و دستاورد شاخص هشتساله وزارت صمت است.
به گفته وی در این مدت بیش از ۷۰۰ هزار مرکز نگهداری کالا در قالب سامانه انبارها و رتبهبندی بیش از ۲۱ هزار بازرگان فعال دارای کارت بازرگانی، شناسایی و مواد معدنی و محصولات صنایع معدنی با نیازهای وارداتی صنایع کشور تهاتر شده است که تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال حدود ۲ میلیارد دلار کالا و مواد اولیه استراتژیک موردنیاز تولید وارد و محصولات صادراتی بخش صادر شد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری همچنین به اجرای پروژه توسعه مناطق محروم و کمتر برخوردار شامل ۱۲ استان با همکاری و مشارکت استانداران و سایر دستگاههای ذیربط و تکمیل برنامههای محرومیتزدایی در ۶ محور با ۱۵۰ برنامه و مصوب شدن ۴۷ طرح سرمایهگذاری خارجی به میزان ۱۱۰۲ میلیون دلار در سال ۱۳۹۲ که در سال ۱۳۹۹ به تعداد ۱۵۸ طرح سرمایهگذاری خارجی به میزان ۲۴۶۹ میلیون دلار رسیده است، اشاره کرد.
سخنگوی دولت گفت: پیگیری و ابلاغ سیاستهای جدید صادراتی از سوی ستاد اقتصادی دولت و اجرای طرح تأمین مالی از شبکه بانکی (طرح تام) و تأمین مالی از بازار سرمایه و عملیاتی نمودن اوراق گام با همکاری بانک مرکزی و تشکلهای تولیدی و تأمین مالی زنجیره تولید از این طریق بهویژه در صنعت خودروسازی و قطعات از دیگر دستاوردهای دولت تدبیر وامید در این هشت سال بوده است.
ربیعی درباره مصوبات دولت هم گفت: به دنبال احقاق حقوق مردم و ارتقای حمایتهای اجتماعی و حقوق شهروندی هیئتوزیران هدف کلان حمایت از نقش و جایگاه مادری و منافع عالیه کودکان و مرتفع نمودن محدودیت قانونی پدید آمده برای مادران در افتتاح انواع حسابهای بانکی برای اطفال و برداشت از آن تهیه و تدوینشده است، مادر میتواند به نام فرزند صغیر خود حسابهای بانکی افتتاح کند و حق برداشت از این حسابها نیز تا رسیدن صغیر به سن ۱۸ سال تمام شمسی فقط با مادر است.
وی ادامه داد: دولت در راستای قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی مبنی بر پیشبینی مشوقهای مالیاتی مندرج در قانون رفع موانع تولد رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور، آییننامه اجرایی مربوط به این قانون تصویب کرد.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از نشست در پاسخ به ایرنا درباره آخرین وضعیت توافق برجام، اظهار کرد: ازنظر ما تاکنون هر آنچه باید در میز مذاکرات مورد گفتوگو قرار بگیرد به بحث میان طرفین گذاشتهشده است. دیدگاه ما برای همه طرفها کاملاً روشن است و ما بر این دیدگاهها تأکیدداریم.
وی ادامه داد: گفتوگوها بهجایی رسیده که همه طرفها باید تصمیمات خود را اتخاذ کنند. ما تصمیمات خود را اتخاذ و اعلام کردهایم و منتظر هستیم طرفهای مقابل به شمول ایالاتمتحده آمریکا تصمیمات سیاسی خود را اعلام کنند تا بتوانیم بر اساس آن در دوره بعدی مذاکرات، روشنتر صحبت کنیم.
ربیعی خاطرنشان کرد: درباره رفع تحریمها در بخشهای اصلی اقتصاد ایران مانند انرژی، مالی، بانکی، بیمه و غیر اتفاقنظر وجود دارد. بااینحال اگر در مورد همه موضوعات در دستور کار مذاکرات، توافق حاصل نشود عملاً توافقی شکل نگرفته است و اگر در همه موارد توافق شکل بگیرد میتوانیم از یک توافق شکلگرفته صحبت کنیم.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری با تأکید بر اینکه هر توافقی الزاماً دربرگیرنده رفع تحریمهای ظالمانه در حوزه اقتصاد علیه ایران خواهد بود، گفت: بر اساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه که اگر رفع تحریمها امکانپذیر باشد حتی یک روز نباید تعلل کرد، دولت خود را متعهد میداند صرفنظر از حاشیهها مذاکرات را با عزم کامل ادامه دهد و مصمم هستیم رفع تحریمها را در اولین فرصت محقق کنیم؛ اما عجلهای هم نداریم در طول زمان باقیمانده از تصدی دولت بخواهیم برای به نتیجه رسیدن مذاکرات، از حقوق خود صرفنظر کنیم.
وی اضافه کرد: درصورتیکه نتوانیم تا پایان دولت آنچه مدنظر ماست به تحقق برسد بنابر تشخیص تصمیمگیرندگان عالی نظام دولت سیزدهم این قضیه را بر عهده خواهد گرفت. همه اینها به سیاست نظام و آنچه در مذاکرات پیش میرود منوط است و اینکه نظرات ما تأمین شود یکلحظه هم تعلل نخواهد شد اما اگر دیدگاهها تأمین نشود، ادامه مذاکرات به دولت آینده موکول خواهد شد.
ربیعی در پاسخ به سؤالی درباره مباحث مطرحشده درخصوص کشتی حامل سوخت ایران به لبنان گفت: روابط ایران و لبنان بهعنوان دو کشور برادر و دوست روشن است و علاقه دو کشور بر اساس روابط دوجانبه بناشده و ادامه خواهد پیدا کرد. ما همیشه روابط تجاری روبهپیشرفتی با ملت لبنان داشتهایم و مصمم به تقویت این روابط در همه ابعاد هستیم که به شکوفایی و امنیت دو ملت کمک خواهد کرد.
سخنگوی دولت ادامه داد: همه از ظرفیتهای جمهوری اسلامی در تأمین انرژی آگاه هستند و ایجاد بازارهای جدید همواره موردتوجه ما بوده است و لبنان میتواند بازارهای جدیدی برای ما ایجاد کند. لذا هرگاه درخواست اقتصادی مشابهی برای ما شکل بگیرد آن را با جدیت بررسی خواهیم کرد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری با رد این ادعا که تعامل خوبی بین دولت و دستگاههای نظارتی وجود ندارد، گفت: دولت اقدامی خارج از چارچوب قانونی انجام نداده و از ابتدای این دولت تعامل بسیار خوبی بین دولت و دستگاههای نظارتی وجود داشته است. از هرگونه شفافیتی استقبال میکنیم و پیشگام شفافیت و دسترسی آزاد به اطلاعات بودهایم.
وی افزود: متأسفانه عدهای بر اساس سیاست خود این موضوعات اتهامی را رها نمیکنند که امیدواریم قوه قضاییه بهسرعت درخواست مطالبه اسناد و مدارک را بکند و برای روشنگری افکار عمومی این اسناد را منتشر کند.
ربیعی خاطرنشان کرد: البته از هرگونه تصمیم مجلس برای بررسی صادقانه، منصفانه و بهدوراز سیاستزدگی استقبال کرده و میکنیم اما نمیتوانم نگویم کاش بهجای اینکه وقت خود را صرف اموری کنند که دهها دستگاههای نظارتی و اطلاعاتی برای آن رصددارند و نظارت میکنند، یک سری لوایحی که دولت به مجلس ارسال کرده، موردبررسی قرار دهند.
وی ادامه داد: با پیگیری معاونت حقوقی دولت مشخص شد ۱۰ لایحه موردنیاز برای زندگی روزمره مردم اعلام وصول نشده است پس به نفع کشور است که این لوایح در دستور کار مجلس قرار بگیرد.
سخنگوی دولت اظهار کرد: لایحه ارتقاء نظام سلامت اداری، لایحه مدیریت تعارض منافع، لایحه تجارت لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین تروریسم، لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی و درخواست حذف چهار صفر، لایحه شفافیت، لایحه شوراهای حل اختلاف ازجمله لوایح معطلماندهای است که برای زندگی روزمره مردم واجبتر هستند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری تصریح کرد: اخیراً اظهارات عجیبی درباره نهاد ریاست جمهوری در حال پخش شدن است که بیشتر شبیه داستانسرایی آنهم از نوع تخیلی است. حیف است که بگویم ژول ورنی است.
وی افزود: برداشتهای فضایی بیربط به هم که نمیدانم در پاسخ به این قصهپردازیها چه میتوان گفت جز اینکه به گویندگان و سازندگان آن بگویم دستکم از خدا بترسید و آنقدر مسائل را پیچیده درست نکنید. این ازآنجا سند برده و آن میخواهد توطئه کند و مواردی از این قبیل که فکر میکنیم اینها استفاده کوتاهمدت دارد درحالیکه همه اینها ذرهذره بر روح و روان جامعه اثر میگذارد و فکر نکنیم با بیان این مطالب ۱۰۰ نفر هورا میکشند.
ربیعی گفت: اگر مطالب درست، شفافیت و برای سالمسازی هست، حتماً بیان شود و این به اصلاح جامعه کمک میکند اما وقتی خودمان میدانیم اینها قصهپردازی است و افکار عمومی را به سمتی میبرد که قضاوت نسبت به همه کشور را شکل میدهد به مصلحت عمومی نیست وا گر چه بیان این موضوع، ربطی به سؤال نداشت اما چون جای دیگر خوانده بودم مطرح کردم.
سخنگوی دولت درباره طرح مباحثی مبنی بر رایزنی و فشار برخی دولتمردان دوازدهم برای حضور در دولت سیزدهم اظهار کرد: عباراتی مانند فشار کاملاً درست است و از سالهای گذشته همراه با تحریم واردشده است و اما در پاسخ صریح به سؤال شما باید بگویم نه. اینها همه اتهامات ناصحیح است که در این هشت سال گذشته به دولت واردشده است آنچه بر عهده دولت بوده ساماندهی مقاومت در برابر فشار حداکثری آمریکا بود بهموازات فشار ناامیدکننده برخی رسانهها و تریبونها حالت مضاعف به خود گرفت و رنج و مشقت شهروندان را پیشتر کرد و همه فشارها به دولت میآمد که خوشبختانه دولت بر آن مقاومت کرد و آمریکا را به آنجا رساند که بر شکست فشار حداکثری اقرار کند.
وی ادامه داد: آنچه از واژه فشار بر دولت ما شکلگرفته، تحمل آن سکوت بوده است البته بسیار طبیعی است چنانچه رئیسجمهور منتخب تشخیص دهد هر کس را برای همکاری و هر مسئولی را نظر داشته باشد، اعلام میکند و آن فرد هم مخیر به تصمیمگیری است و این با برداشت شما کاملاً متفاوت است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری افزود: البته اگر دولت طرف مشورت در این رایزنیها قرار بگیرد، دلسوزانه و بیطرفانه نظرات خود را خواهد گفت اما اینکه دولت افرادی را به رئیسجمهور منتخب پیشنهاد کرده باشد را تکذیب میکنم.
ربیعی تصریح کرد: میان رئیسجمهور و رئیسجمهور منتخب تا جایی که من اطلاع دارم درباره کابینه دولت سیزدهم اصلاً صحبتی نشده است و هر آنچه است انتقال تجارب و در اختیار قرار دادن فهم اداره کشور است و امیدواریم در این هفتههای پایانی طرح اینگونه مباحث باعث نشود روند بسیار خوبی که از انتقال تجارب شکلگرفته و اعتقادداریم انتقال قدرت مانند دستبهدست دادن مشعل است و دولتهای بعد باید بر فراز مسیرهای طی شده ادامه دهند و نواقص را برطرف کنند و بگذاریم این سنت حسنهای که با رفتن رئیسجمهور به دفتر رئیسجمهور منتخب و ملاقاتهای بعدی، انجامشده و تلاش صادقانه برای انتقال تجارب، رویهای میمون و مبارک برای دولتهای بعدی باشد.
وی اظهار کرد: اعتقاد داریم انتقال قدرت مانند دستبهدست دادن مشعل است و دولتهای بعد باید بر فراز مسیرهای طی شده ادامه دهند و نواقص را برطرف کنند. بگذاریم این سنت حسنهای که با رفتن رئیسجمهور به دفتر رئیسجمهور منتخب و ملاقاتهای بعدی، انجامشده و تلاش صادقانه برای انتقال تجارب، رویهای میمون و مبارک برای دولتهای بعدی باشد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره موضع جمهوری اسلامی ایران در برابر تحرکات اخیر طالبان در مناطق مختلف افغانستان و نتایج رایزنیهای اخیر نماینده ویژه ایران در امور افغانستان در کابل و اسلامآباد درباره تحولات این کشور گفت: به دولت و مردم افغانستان اطمینان میدهیم که جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار آنها بوده و باقی خواهد ماند و با حسن نیت کامل از همه اقوام، گروهها و نیروهای سیاسی افغانستان میخواهیم که با یکدیگر متحد بمانند و با دست رد زدن به هرگونه مداخله خارجی، به راهحلهای صلحآمیز برای رفع اختلافات میان خود متعهد باشند.
وی ادامه داد: حفظ تمامیت ارضی افغانستان، حفظ وحدت ملی و رعایت حقوق اقلیتها و دستاوردهایی که ملت افغانستان در طول دو دهه گذشته بهسختی به دست آورده برای ما بسیار مهم است و همواره تأکیدداریم که گفتوگوهای اصیل بینالافغانی تنها راهحل پایدار برای مسئله افغانستان است.
ربیعی گفت: طالبان بخشی از افغانستان است و بخشی از راهحل آتی افغانستان است؛ آنچه برای ما مهم است تشکیل دولتی فراگیر با حضور تمامی گروههای افغانستانی و رسیدن به راهحلی مسالمتآمیز و پایدار در این کشور است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری تأکید کرد: ما همچنان به عدممداخله در امور داخلی افغانستان از سوی همه کشورها اصرار داریم و برای تحقق این اهداف و همینطور به دلیل اهمیت پیوندهای فرهنگی، تاریخی و جغرافیایی میان افغانستان و ایران، به رسالت خود برای ارتباط با دولت این کشور و ارائه هرگونه مساعدت ضروری ادامه خواهیم داد.
وی یادآور شد: ما تحولات داخلی افغانستان را بهدقت زیر نظر داریم و با نگرانی تحولات اخیر را دنبال میکنیم. ضمن دعوت همه طرفها به آرامش، استفاده از خشونت و رفتارهای غیرمسالمت جویانه را در حل اختلافات مفید نمیدانیم و به مشورتهای خود با کابل برای پایان دادن به منازعات غیر سازنده و جایگزین کردن گفتگو و تعامل با مشارکت همه گروهها و نیروهای سیاسی مؤثر ادامه خواهیم داد.
سخنگوی دولت درباره این ادعا که دولت هیچ برنامهای برای تأمین کالاهای اساسی و حفظ ذخایر استراتژیک ندارد و نگرانیهای جدی را ایجاد کرده که دولت جدید با کمبود شدید کالا مواجه خواهد شد گفت: همکاران من در بخش بازرگانی و صمت با من تماسهایی داشتند و نگران اینگونه اظهاره نظرات بودند. یکی از مشکلات کشور همواره برخی اظهارات و کشاندن موضوعات به افکار عمومی و ایجاد نگرانی با اطلاعات ناقص است.
وی افزود: این مهم نیست که تلاشهای کارکنان دستگاهها نادیده گرفته میشود مهم این است که اینگونه اظهارات هم بر رفتار مصرفکنندگان و توزیعکنندگان کالا و بسیاری از عوامل دیگر تأثیرگذار بوده و عامل ناامنی ایجاد میکند.
ربیعی ادامه داد: بنابر گزارش شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران بهعنوان مباشر تأمین، تدارک و نگهداری ذخایر کالاهای اساسی گندم، برنج، روغن و شکر ضمن تکذیب اظهارات فوق، نهتنها در حال حاضر ذخایر کشور از میزان قابلاطمینانی برخوردار است بلکه برنامهریزی لازم جهت تأمین و توزیع کالاهای موردنظر حداقل تا ۵ ماهه آتی سال جاری توسط همکاران من در صمت انجامگرفته است و این جریان تأمین مطابق برنامهریزیهای انجامشده پس از استقرار دولت جدید نیز تا پایان سال و بهمرور هدفگذاری و اجرایی خواهد شد.
سخنگوی دولت تأکید کرد: دولت تا آخرین روز کاری خود را مکلف به انجام وظایفش همچنان مرداد ۹۲ میداند. درسال ۹۲ دولتی که رأی آورده بود نگران تمام شدن کالاهای اساسی بود، بنابراین تمام تلاش خود را برای اینکه دولت آینده فارغ از نگرانی از کالاهای اساسی باشد در این زمینه برنامهریزی و اقدامات را هم انجام دادیم. حتی تصمیماتی که نیاز برای تأمین ارز بیشتر باشد را مطرح کردیم. دوستانی که باید تصمیمگیری لازم را انجام دهند تا دچار مشکل نشویم، تمام تلاش خود را در این زمینه انجام دادیم.
وی گفت: از همه میخواهم که هر چیزی که به روح و روان جامعه مرتبط است در اظهارنظرها دقت کنیم. بسیاری از این موارد دلسوزانه بهجای اینکه زنجیرهای از مصرفکننده نهایی تا واردکننده را دچار رفتارهای غیرمتعادل کنیم، با مکاتبات داخلی به مقامات عالی هم قابلگفتن است.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه مذاکرات وین هنوز به نتیجه نرسیده و توافق مشروط ایران و آژانس هم پایانیافته آیا ایران تصمیمی برای تمدید این توافق دارد؟ در صورت عدم تمدید این توافق رابطه تهران و آژانس انرژی اتمی به چه صورت خواهد بود؟ گفت: پیشازاین یکبار تمدید توافق ایران و آژانس به دلیل وجود فضای مثبت و چشمانداز امیدبخش برای رسیدن به توافق انجام گرفت.بااینحال، ما همواره این ملاحظه را هم داشتهایم که تمدید این توافق به معنای مذاکرات فرسایشی نباشد.
وی یادآور شد: ما به این نتیجه رسیدهایم که مذاکرات بهاندازه کافی تداوم داشته و انتظار داریم که طرف آمریکایی تصمیم نهایی خود را برای بازگشت به تعهدات و اجرای مقررات بینالمللی اتخاذ کند.
ربیعی ادامه داد: در حال بررسی ضرورت و امکان تمدید توافق با آژانس بینالمللی انرژی هستهای هستیم و در این مسیر همه گزینهها را در نظرخواهیم گرفت. البته نحوه رابطه ایران با آژانس در صورت عدم تمدید این توافق صرفاً بر اساس پادمان خواهد بود و جمهوری اسلامی ایران تعهد بیشتری را بر عهده نخواهد گرفت.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری گفت: قانون مجلس در خصوص تعهدات و وظایف دولت کاملاً روشن است و تاکنون نیز دولت در همان راستا حرکت کرده است. در مورد موضوع توافق سهماهه با آژانس و چگونگی تداوم یا عدم تداوم آن، هنوز تصمیمی اتخاذ نشده و بهمحض اتخاذ تصمیم اطلاعرسانی خواهد شد.
ربیعی درباره طرح مجلس برای اعمال محدودیت در فضای اینترنتی و اعمال مجازات متخلفان اظهار کرد: طبق اخبار غیررسمی، این طرح از دستور کار مجلس خارجشده است اما بههرحال حکمرانی سایبری مسئله مهم و موضوع روز بسیاری از کشورهای جهان است.
وی ادامه داد: سیاست گزاری در این زمینهها امری بسیار پیچیده و چندوجهی است و باید همراه با مطالعات عمیق باشد. طرحهایی ازایندست ابعاد مختلفی دارد که متأسفانه برخی فقط یا از جنبه امنیتی و یا جنبه خاص فرهنگی آن را در نظر میگیرند؛ این درحالی است که امروز فضای مجازی فقط محدود به حوزه اطلاعرسانی نیست، بلکه فضای مجازی بستری برای ایجاد مشاغل، سرمایهگذاریهای جدید، رشد اقتصادی از مسیر ارائه رشد خدمات، تجارت الکترونیک و آموزش آنلاین و بسیاری از موارد دیگر است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: امروز فضای مجازی بخشی از زندگی روزمره مردم شده و هر نوع تصمیمگیری در این حوزه نیازمند توجه به همه جوانب و اخذ نظرات کارشناسان، خبرگان و جامعه است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری با بیان اینکه فضای مجازی امروز بخشی از حقوق مردم است، اضافه کرد: در این طرح اختیارات رئیسجمهور و هیئتوزیران محدودشده و با اختیارات گستردهای به نهادهایی نوظهور دادهشده است که تناسب مسئولیت با اختیارات را لحاظ نکرده است.
ربیعی گفت: با توجه به تأثیر این تصمیمات و ازآنجاکه رئیسجمهور منتخب در این خصوص دیدگاههایی دارد که در ایام انتخاباتی مطرح کرده است، پیشنهاد میشود این طرح پس از استقرار دولت جدید و با هماهنگی با دولت جدید بررسی و تصویب شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/