مأموریت نیروهای حافظ صلح در مناطق بحرانزده منتفی میشود
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از رویترز، مأموریت جهانی نیروهای صلح سازمان ملل متحد درصورتیکه ۱۹۳ کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد نتوانند امروز سهشنبه درباره بودجه جدید ۶ میلیارد دلاری این عملیات به توافق برسند، در معرض خطر تعطیلی قرار خواهد گرفت.
رویترز افزود: این بودجه برای ادامه عملیات نیروهای صلحبان بینالمللی تا تاریخ ۳۰ ژوئن ۲۰۲۲ (۹ تیر) است.
برخی دیپلماتهای سازمان ملل تغییرات در روند مذاکرات، مسائل لجستیکی و مذاکرات درباره رقابت چین با کشورهای غربی را علت تأخیر درباره توافق بودجه این عملیات بینالمللی میدانند.
کاترین پولارد مسئول بخش سیاست و راهبرد مدیریتی سازمان ملل متحد در این زمینه گفت: این نهاد ۱۲ مأموریت صلح بینالمللی عمدتاً در آفریقا و خاورمیانه دارد و به آن توصیه شده خود را برای طرحهای احتیاطی درصورتیکه بودجه این عملیات بهموقع تصویب نشود، آماده کند.
پولارد به خبرنگاران گفت: ما همزمان امیدوار هستیم و اطمینان داریم که کشورهای عضو مجمع در مذاکرات خود به نتیجهای درباره بودجه این عملیات دست یابند.
وی همچنین گفت اگر مهلت بودجه این عملیات به پایان برسد، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل تنها میتواند در زمینه حفاظت از داراییهای سازمان ملل و تضمین حفظ و حراست از جان کارکنان و نیروهای صلحبان هزینه کند.
ژان پیر لاکرویکس رئیس نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد گفت این عملیات درصورتیکه نتواند اقداماتی همچون حفاظت از جان شهروندان، مبارزه با کووید-۱۹ و حمایت از تلاشهای سیاسی و مداخلات سیاسی انجام دهد، بشدت محدود خواهد شد.
رویترز نوشت: آمریکا مسئول تأمین حدود ۲۸ درصد از بودجه عملیات صلح سازمان ملل است. چین و ژاپن به ترتیب ۱۵.۲ و ۸.۵ درصد در تأمین این بودجه نقش دارند.
نیروهای حافظ صلح سازمان ملل یا همان کلاه آبیها از واحدهای نظامی تشکیل میشوند که از طریق برقراری صلح و روشهای مسالمتآمیز به خشونتها و درگیریهای ایجاد شده در داخل یک کشور یا میان دو کشور درگیر خاتمه میدهند.
برای نخستین بار اصطلاح حفظ صلح براساس مواد ۱۰، ۱۱، ۱۵ و ۱۶ میثاق جامعه ملل پیشبینی شد و به دنبال آن هیئت ناظر بر صلح برای اعزام بازرسان و هیئتهای نظارت بر صلح در هنگام بحرانهای بینالمللی تشکیل شد و جامعه ملل از هیئتهای ناظر صلح در موارد متعددی استفاده کرد. براساس منشور ملل متحد تنها در یک مورد و آنهم در اجرای ماده ۴۲ منشور میتوان نیروی نظامی را به کار گرفت. بهکارگیری نیروی نظامی باید به طریقی که مواد ۴۳ تا ۴۷ منشور پیشبینی کرده است، انجام شود.
ترکیب نیروها نیز از کارکنان نظامی، پلیس و غیرنظامیان بینالمللی یا محلی تشکیل میشود و درمجموع برای پیشگیری از درگیری و گسترش خصومتها وارد عمل میشوند تا اقدامات ملی و بینالمللی برای ایجاد تعمیق صلح، امنیت و قانونگرایی مؤثر و مستقر شود. این عملیات به نام سازمان ملل و در چارچوب تعیینی آن و با پرچم سازمان ملل متحد بهعنوان کلاه آبیها انجام میشود و مسئولیت خطای احتمالی اعمال نیروها نیز به خود سازمان منتسب است.
بر پایه این عملیات حفظ صلح نماد مقدم همکاری بینالمللی و عاملی برای حل و رفع مسالمتآمیز اختلافات است. همین تلاشها در موقعیتهای سخت برای ایجاد و احراز صلح سبب شد که نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در سال ۱۹۸۸ میلادی جایزه صلح نوبل را دریافت کنند.
در دورهای که جهان با بحران ویروس کرونا مواجه شد، نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد با یکی از بزرگترین چالشهای زمان خود روبرو شدند. بنابراین آنها در مبارزه با این ویروس بهصورت همهجانبه به دولتها و جوامع محلی کمک میکنند و به تطبیق فعالیتهای خود برای اجرای وظایف خود ازجمله حمایت از اجتماعات آسیبپذیر ادامه میدهند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/