دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 دی 1399 - 13:22

تصویب بودجه سازمان ملل به‌رغم مخالفت آمریکا و اسراییل

مجمع عمومی سازمان ملل بودجه سال ۲۰۲۱ این نهاد را علیرغم مخالفت واشنگتن و تل‌آویو به تصویب رساند.
کد خبر : 553436
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از خبرگزاری فرانسه، مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۶۷ رأی مثبت، بودجه ۳ میلیارد و ۲۳۱ میلیون دلاری برای سال ۲۰۲۱ را به تصویب رساند و تنها رژیم صهیونیستی و ایالات‌متحده رأی منفی به آن دادند.


کلی کرافت، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت این بودجه صرف تأمین هزینه بیستمین سالروز برگزاری کنفرانس سال ۲۰۰۱ سازمان ملل با موضوع نژادپرستی در دوربان، آفریقای جنوبی خواهد شد؛ کنفرانسی که ایالات‌متحده به نشانه همبستگی با رژیم صهیونیستی مقابل آنچه هجمه کشورهای اکثراً مسلمان علیه تل‌آویو خواند، بایکوت کرد.


نماینده آمریکا که کشورش بزرگ‌ترین تأمین‌کننده مالی سازمان ملل است، در صحن مجمع عمومی گفت: بعد از گذشت ۲۰ سال، چیزی درباره اعلامیه دوربان باقی نمانده که جشن گرفت یا تأیید کرد. این اعلامیه با یهودستیزی و جانب‌داری ضد اسرائیلی مسموم شد.


گلعاد آردان، سفیر تل‌آویو در سازمان ملل هم گفت: کنفرانس دوربان نشست دیگری خواهد شد که اسرائیل را اهریمنی به تصویر می‌کشد؛ بار دیگر از آن برای اتهام‌زنی به ما و طرح اتهامات نادرست درباره نژادپرستی علیه حق تعیین سرنوشت یهودی استفاده خواهد شد.


این در حالی است که مجمع عمومی سازمان ملل به‌طور جداگانه قطعنامه‌ای را در حمایت از تلاش‌ها در رابطه با کنفرانس دوربان به تصویب رساند. این قطعنامه با ۱۰۶ رأی موافق، ۱۴ مخالف و ۴۴ رأی ممتنع به تصویب رسید. آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی قدرت‌های غربی ازجمله بریتانیا، فرانسه و آلمان رأی منفی دادند.


در کنفرانس سال ۲۰۰۱، سازمان‌های مردم‌نهاد حقوق بشر، صهیونیسم را معادل نژادپرستی دانستند، اما به دلیل تهدید آمریکا برای خروج از نشست در سطح رسمی کشورها نتوانستند انتقاد تندی از رژیم اسرائیل داشته باشند.


نماینده آمریکا همچنین گلایه کرد که تقریباً هیچ‌کس در این نهاد جهانی در ماه سپتامبر که آن‌ها خواستار بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران شدند، از ایالات‌متحده حمایت نکرد.


انتظار می‌رود جو بایدن، رییس‌جمهوری منتخب آمریکا روابطی که بیشتر مبتنی بر همکاری باشد، با سازمان ملل در پیش گیرد و ازجمله مانع خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی شود؛ سازمانی که از نگاه ترامپ اقدامات کافی برای توقف کووید-19 انجام نداد.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب