دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانستنی‌های خانواده؛

اطلاعات دوران بلوغ را چگونه به فرزند دختر انتقال دهیم؟

آگاهی خانواده‌ها از فرارسیدن زمان بلوغ در دختران امری ضروری است زیرا روحیه او در این ایام بسیار حساس بوده و هرگونه رفتار و برخورد ناآگاهانه منجر به ایجاد بحران‌هایی در آینده خواهد شد.
کد خبر : 591402
بلوغ سن تکلیف



به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، بلوغ مرحله‌ای بحرانی است که در زندگی رخ می‌دهد و شرایط گذر از آن بنیانگذار دوران بزرگسالی فرد می‌شود لذا نحوه مواجهه با آن از اهمیت خاصی برخوردار است.


در واقع بلوغ دوره‌ای مابین کودکی و بزرگسالی است که در این دوره تغییرات دینامیک در مغز و غدد بدن باعث تغییرات جسمانی، رفتاری، روانی و هورمونی فرد می‌شود.


ویژگی‌های دوران بلوغ


آموزش دختران و پسران از تغییراتی جسمی و روحی که در این دوره ایجاد می‌شود نیازمند دانش و آگاهی است. از جمله این تغییرات می توان رشد جنسی، رشد قد و وزن، تغییر در تناسب بدن، توانایی بدنی و عضلانی، تغییرات شناختی و اخلاقی، وضعیت شیمیایی خون، تغییر نیازهای غذایی و تغییرات هورمونی، که در دختران و پسران متفاوت است.


سن بلوغ در ایران مانند بسیاری از کشورهای دیگر کاهش یافته است. به عبارت دیگر، میانگین سن دخترهایی که با علائم بلوغ مواجه می‌شوند، کمتر و کمتر می‌شود. وقتی بلوغ زودرس رخ می‌دهد، شمارِ دخترانی که به‌موقع آموزش نمی‌بینند بیشتر می‌شود. علاوه بر آن، شروع قاعدگی در سن کم، تجربه‌های منفی بیشتری با خود به همراه دارد.


برخی از دختران از نوع بیان والدیشان و عدم آگاه‌سازی آنان در مورد بلوغ شکایت می‌کنند. برخی والدین ذهن فرزند خود را برای مواجهه با چنین تغییر بزرگ آماده نمی‌کنند و به یک‌باره به سراغ اصل موضوع می‌روند و این امر نوجوان را آشفته می‌کند و پرسش‌های ذهنی اورا بیشتر می کند.


تغییرات جسمی دختران در دوران بلوغ


قاعدگی از نشانه‌های بالغ شدن دختران است که از سنین ۱۲ تا ۱۴ سال شروع می شود. نحوه واکنش یک دختر در برابر تغییراتی که تجربه می کند، از دختری به دختر دیگر متفاوت است. برخی ممکن است از بلوغ خوشحال و هیجان زده شده و گروهی از این وضعیت و تغییرات اظهار نارضایتی می‌کنند.


به عنوان پدر و مادر، بسیار مهم است که دختران را در این سن بیش از پیش درک کرده و از او حمایت کنید. همچنین، بین خودتان یادآوری کنید که بلوغ یک قسمت طبیعی از بزرگ شدن است و همه، از جمله خود شما، آن را پشت سر گذاشته اند یا روزی آن را پشت سر خواند گذاشت.


دوران بلوغ ممکن است برای دختران زمان پر تلاطمی باشد. به همین دلیل، مهم است که با چند روش مؤثر برای کنترل این دوره مهم گذر از کودکی به نوجوانی مجهز شود. سعی کنید بیش از پیش دخترتان را در گذر از این مرحله همراهی کنید.


شناخت شخصیت نوجوان در سن بلوغ


این‌که والدین چگونه با فرزندان خود در این خصوص صحبت کنند بسیار حائز اهمیت است، والدین در این ایام سعی کنند رابطه صمیمی‌تر با فرزند خود داشته باشند این کار باعث می‌شود تا حد زیادی در برطرف کردن مشکلات و جلوگیری از خطا رفتن آنان موثر باشند. از جمله کارهایی که می‌تواند صمیمیت والدین با فرزندان را افزایش دهد، گوش دادن به حرف‌های آنان به دور از هرگونه قضاوت و تحقیر، وقت گذاشتن برای نوجوانان و سرکوب نکردن ایده‌های آنان و اشاره کرد.


زمانی که والدین با ویژگی‌های دوران نوجوانی و جوانی آشنا باشند، دیگر بسیاری از رفتارهای ناخوشایند آنان را غیر طبیعی نمی‌پندارند و این امر سبب بروز عکس العمل در بین والدین و فرزندان نمی‌شود و به تیرگی روابط نوجوان با خانواده ختم نمی‌شوند. والدین باید دلیل رفتار نوجوانان را در این سن درک کنند همین امر کمک می‌کند که دیگر از بسیاری از رفتارهای فرزندشان عصبانی نشوند و بتوانند کنترل شرایط را در دست داشته باشند.


مشورت با متخصص و روانشناس


ضروری است در صورتی که والدین قادر به کنترل شرایط و بهبود روابط خود با فرزند نوجوان خود نیستند، به یک روانشناس یا متخصص مراجعه کنند؛ زیرا زمانی که مشکلات خود را برای متخصص عنوان می‌کنند، او با در نظر گرفتن تمامی جوانب و آموزش تکنیک‌های شیوه‌های ارتباط صحیح والدین با فرزند، کمک می‌کند تا خانوداده‌ها بتوانند مشکلات خود در ارتباط با نوجوان را به شیوه ای سازگارانه مدیریت کنید.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب