دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 دی 1398 - 11:27

اگر این نشانه‌ها را در نوجوانتان مشاهده می‌کنید، باید به روانشناس مراجعه کنید

دوره نوجوانی که به مرحله گذار رشد فیزیکی و روانی انسان معروف است میان دوران کودکی و جوانی روی می‌دهد.
کد خبر : 449264
1.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، دوران نوجوانی از جمله دوران‌های حساس زندگی افراد محسوب می‌شود که معمولا فرد را با خانواده‌اش دچار مشکل می‌کند، اما موضوعی که شاید از نظرها مغفول مانده باشد این است که؛ این مشکلات به راحتی قابل حل هستند و از این رو خبرگزاری آنا در ادامه به چگونگی رفع این مشکلات می‌پردازد.



دوره نوجوانی؛ مرحله گذار رشد فیزیکی


دوره نوجوانی را معمولا مرحله گذار رشد فیزیکی و روانی انسان می‌دانند که میان کودکی و جوانی روی می‌دهد.


این گذار، تغییرات زیستی (بلوغ جنسی)، اجتماعی، و روانشناختی را در بر می‌گیرد، هرچند که از میان این‌ها تنها تغییرات زیستی و روانشناختی را می‌توان به آسانی اندازه‌گیری کرد.


دوره نوجوانی از نظر روانشناسان، از سن ۱۲ تا ۱۸ سالگی است که البته در اذهان عمومی سنین ۱۲ تا ۱۵ سالگی دوره راهنمایی تحصیل مطرح است. براساس تحقیقات موجود میانگین سن بلوغ برای دختران ۵/۱۲ تا ۵/۱۴ سالگی و برای پسران ۱۴ تا ۱۵ سالگی است. البته عواملی از قبیل وراثت، خانواده، وضعیت جسمانی، آب و هوا، تغذیه، فرهنگ‌ها، حتی بهره هوشی در زودرسی بلوغ موثر هستند.


مهمترین وظیفه مربیان در تعلیم و تربیت، شناخت خصایص و ویژگی‌های نوجوانان در دوران مذکور است.


مشکلات رایج دوره نوجوانی که توسط روانشناس برطرف میشوند


نوجوانان می‌توانند از ملاقات با یک درمانگر برای گفتگو در مورد موضوعات مختلف، از مباحث مربوط به روابط گرفته تا سؤالات مربوط به هویت جنسی بهره‌مند شوند.



که در ادامه با ۱۰ مشکل رایج بین نوجوانان که باید برای برطرف کردن آن‌ها به یک متخصص بهداشت روان مراجعه کرد خواهیم پرداخت.



  • ۱. افسردگی


اختلالات خلقی اغلب در سال‌های اول نوجوانی شروع می‌شود. اگر این اختلالات درمان نشود، برای مثال افسردگی می‌تواند تا بزرگسالی ادامه یابد.


اگر به نظر می‌رسد نوجوان شما تحریک پذیر، غمگین و یا منزوی است، با پزشک متخصص اطفال خود صحبت کنید.


تشخیص دقیق و مداخله اولیه، مؤلفه‌های اصلی درمان مؤثر هستند، هرچند در اغلب موارد نوجوانانی که افسردگی دارند باید به یک متخصص روانشناس مراجعه کنند.




  • ۲. اختلالات اضطراب


در حالی که بروز نگرانی در نوجوانان عادی است، اما برخی از نوجوانان دچار اضطراب شدید می‌شوند.


این که آیا نوجوان شما با صحبت کردن در کلاس و مقابل معلم یا همکلاسی هایش مشکل دارد، یا اینکه دائماً نگران بروز اتفاقات ناگوار است، میتواند برای نوجوان ناگوار و ناراحت کننده باشد.


مراجعه به مراکز بهداشت روان میتوانند به نوجوانان یاد دهد که علایم مشکلات مختلف روانی مثل اضطراب را شناسایی کرده و با آن مقابله کنند.



  • ۳. مشکلات رفتاری


تعلیق در مدرسه، نقض مکرر قوانین، و رفتار پرخاشگرانه ممکن است نشانه بروز مشکلات جدی‌تر در فرزندان شما باشد.


یک درمانگر می‌تواند به کشف مشکلات بالقوه سلامت روان، نقص مهارت یا مشکلات اجتماعی که ممکن است روی رفتار‌های نوجوان شما تاثیر بگذارد خواهد پرداخت و سرانجام به بهبود رفتار او کمک میکند.



  • ۴. مسائل مربوط به سوء مصرف مواد مخدر


متأسفانه، مواد مخدر و الکل می‌تواند برای نوجوانان و خانواده‌های آنان به مشکلات جدی و خطرناکی تبدیل شوند.


یک مشاور سوء مصرف مواد می‌تواند میزان مصرف ماده مخدر توسط نوجوان شما را ارزیابی کرده و به تعیین مناسب‌ترین دوره درمانی کمک کند.


درمان فردی، گروه درمانی، سم زدایی یا درمان‌های دیگر بسته به شدت مشکلات یک نوجوان ممکن است گزینه‌های پیش رو برای بازگرداندن او به سلامتی جسمی و روانی باشد.



  • ۵. استرس


نوجوانان بیشتر از بزرگسالان و کودکان استرس می‌گیرند. نوجوانان به خاطر طیف وسیعی از مسائل از نگرانی برای گرفتن نمره خوب در امتحان گرفته تا نگرانی برای اتمام دوره تحصیلی خود دچار درجات مختلفی از استرس میشوند.


روانشناس و درمانگر می‌توانند به نوجوانان در یادگیری مهارت‌های مدیریت استرس کمک کنند.



  • ۶. مباحث مربوط به مدرسه و مسائل اجتماعی


ضرب و شتم، نمرات غیرقابل قبول و موضوعات مرتبط با معلم، تنها معدودی از مشکلات مرتبط با مسائل اجتماعی است که بسیاری از نوجوانان آن را تجربه می‌کنند. نوجوانان اغلب مطمئن نیستند که برای کمک به چه کسی مراجعه کنند.


روانشناس می‌تواند به نوجوانان کمک کند و مهارت‌هایی به آن‌ها یا دهند تا با موفقیت از عهده برقراری و مدیریت روابط اجتماعی بر بیایند.




  • ۷. مشکلات حقوقی


دزدی، مصرف مشروبات الکلی زیر سن قانونی یا دعوا فقط برخی از دلایلی است که نوجوانان را با قانون روبرو می‌کند. درمان‌های روانشناسی به این نوجوانان کمک میکند تا مهارت‌های مقابله‌ای سالم را یاد گرفته و از این به بعد به قوانین بیشتر احترام بگذارند.



  • ۸. کاهش اعتماد و عزت نفس


درحالی که بیشتر نوجوانان اعتمادبنفس مطلوبی دارند، اما برخی از آن‌ها ممکن است از کمبود اعتماد به نفس و حتی عزت نفس رنج ببرند.


کاهش مداوم اعتماد بنفس در نوجوانان و عدم درمان آن میتواند آن‌ها را به سمت مشکلاتی نظیر سوء مصرف مواد مخدر و ترک تحصیل سوق دهد.


روانشناس میتواند با کمک درمان‌های روانشناختی به تقویت عزت نفس و اعتماد بنفس نوجوان کمک کند.



  • ۹. تروما


چه اینکه تروما در نوجوان یک تجربه نزدیک به مرگ باشد یا یک تجاوز جنسی، رویداد‌های آسیب زا می‌تواند تاثیرات متعددی روی زندگی حال و آینده نوجوان شما داشته باشد.


درمان روانشناختی می‌تواند سطح مقاومت فرزندان شما را افزایش داده و تأثیر رویداد آسیب زا بر زندگی آن‌ها را کاهش دهد. مداخله زودهنگام می‌تواند برای کمک به نوجوان در بهبودی از شرایط آسیب زا موثر باشد.



  • ۱۰. غم و اندوه


نوجوانان اندکی متفاوت از بزرگسالان با اندوه روبرو می‌شوند و از دست دادن فرد مورد علاقه می‌تواند به خصوص در دوران نوجوانی بسیار دشوار باشد.


درمان فردی، خانوادگی یا گروهی می‌تواند به نوجوانان کمک کند تا احساسات خود را مرتب کرده و بهتر با آن‌ها کنار بیایند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته