دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
خطری که بیماران کرونایی را تهدید می‌کند؛

آیا واکسن‌های خارجی بر روی ویروس دلتا اثربخش هستند؟

بنا بر اظهار نظر برخی کارشناسان و متخصصان پزشکی، اثر واکسن‌هایی مانند جانسون‌ اند جانسِون، اسپوتنیک روسی یا آسترازنکا در سویه هندی ویروس کرونا یا همان ویروس دلتا کم‌اثر است.
کد خبر : 591003
واکسن

گروه جامعه خبرگزاری آنا-محمودرضا زارع؛ چندی قبل تدروس آدهانوم، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی اظهاراتی نگران‌کننده در خصوص نوع دلتای کووید-۱۹ یا همان سویه جهش‌یافته هندی بیان کرد.


وی شدت سرایت این ویروس را بارها شدیدتر از سویه‌های قبلی خواند و نگرانی خود را به خاطر عدم دستیابی بسیاری از کشورها به واکسن ابراز کرد. جمله «جهان در حال شکست است» که تدروس آن را به‌تازگی بیان کرده، می‌تواند عمق نگرانی‌ها را نشان دهد. آیا سویه هندی ویروس کرونا یا همان ویروس دلتا می‌تواند چالش پاندمی را پایدار یا تشدید بکند؟


در این زمینه، شروین شکوهی، رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم و متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا ضمن بیان اینکه ما شاهد سویه‌های متعددی از کرونا خواهیم بود، گفت: بسیاری از سویه‌ها مهم نیستند و تغییرات آن‌ها تأثیر چندانی نمی‌گذارد، اما برخی از آن‌ها مانند همین سویه هندی که از آن به‌عنوان دلتا یاد می‌شود، بسیار به نفع گونه خود کار خواهند کرد و تغییراتی اساسی خواهند داشت که به ضرر انسان‌ها است.


رئیس بخش عفونی بیمارستان حکیم لقمان بیان کرد: مرس و سارس تغییرات کمی داشتند و به‌زودی و ناگهان حذف شدند، اما کرونا تا اینجا نشان داده است که نمی‌خواهد به‌راحتی حذف شود و ویروسی که قابلیت انتقال بیشتری داشته باشد، غالب خواهد شد که نوع دلتای هندی ویروس کرونا نیز چنین ویژگی‌هایی دارد.


وی ضمن بیان اینکه تمام واکسن‌ها بر پایه ویروس ووهان که تاکنون تغییرات زیادی داشته است ساخته شده‌اند، گفت: تغییرات در جایی در ویروس اتفاق می‌افتد که برخی واکسن‌ها آنجا را هدف قرار داده بودند بنابراین واکسن‌هایی مانند واکسن جانسون‌ اند جانسون، اسپوتنیک روسی یا آسترازنکا با تغییرات ویروس کم‌اثرتر می‌شوند.


این متخصص بیماری‌های عفونی اشاره کرد: کاهش اثربخشی واکسن یکی از تغییرات است و مهم‌تر از آن افزایش کشندگی ویروس، افزایش انتقال یا عوارض آن است که در کرونای دلتا هندی انتقال بیشتر شده است اما کشندگی آن احتمالاً همان است که بود.


رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم در خصوص تاثیرگذاری واکسن‌ها گفت: اینکه واکسن‌ها را با هر تغییر آپدیت کنیم سخت است و اصل موضوع نیست. در واقع باید بر استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی اتکا کنیم و هرجا که درگیر شد را قرنطینه کنیم.


وی افزود: واکسن در کشورهایی که پول ندارند یا توسعه‌یافته نیستند پاسخگو نشد ولی آن کشورهایی که توانستند عرض چند ماه ۶۰ درصد مردم را واکسینه کنند، از آن بهره‌مند شدند، اما همان کشورهای توسعه‌یافته مانند انگلستان هم تا واکسیناسیون را انجام دادند همه محدودیت‌ها را برداشتند و مرزها را باز کردند و این اشتباه بود.


این متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: جامعه جهانی باید بداند که واکسیناسیون شهروندان کشورهای توسعه‌یافته کافی نیست و باید مرزها را هم ببندند، واکسیناسیون همراه با بازگشایی مرزها و بدون رعایت پروتکل‌های بهداشت عمومی همان نتیجه را می‌دهد که قبل‌تر هم داد و کرونا ادامه پیدا می‌کند.


شکوهی در پایان گفت: ما می‌دانیم که کارهای متعدد باید انجام شود و البته می‌دانیم که مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی متعددی هستند که نمی‌گذارند این اقدامات انجام شوند؛ اما پایان کرونا به واکسن نیست، بلکه به کاری است که چین انجام داد و آن هم برقراری حکومت نظامی بود، نتیجه آن را هم دیدند. اینجا تا حرف می‌زنیم می‌گویند مردم خسته شده‌اند، آیا پزشکان و پرستاران خسته نشده‌اند؟ آیا بستن چهار تا خیابان ای نقدر غیرممکن بود؟ اینکه دولت بگوید شمال رفتن ممنوع است و هیچ اقدامی صورت ندهد کار به جایی نمی‌برد.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب