نامگذاری کوچه و خیابانها ادامه دارد
به گزارش خبرنگار شهری گروه جامعه خبرگزاری آنا، شورای پنجم شهر تهران که با هدف تغییر و تحول به میدان آمده بود و انتظار افکار عمومی و مردم نسبت به این شورا بالا بود، روندی را در پیش گرفت که اکنون مخالفان زیادی را دارد.
در سال گذشته و به دنبال سرزنشها و واکنشها در خصوص نامگذاریهای معابر، یک عضو شورای شهر این عملکرد را امتیازی دانست برای ارج دادن به شهروندان و خواستههایشان.
محمود میرلوحی این عضو شورای شهر با بیان اینکه نقد امری طبیعی است اذعان کرد: نامگذاری نشان میدهد که اگر شورای شهر معتقد است دغدغه رضایت مردم را دارد و شعار «شهری برای همه» میدهد و بر گسترش نشاط اجتماعی سعی دارد، توجه به نظر آحاد مردم که تغییر نام خیابانهاست را در دستور کار و اولویت قرار میدهد.
این عضو شورا با بیان چنین مطلبی خط بطلانی بر تمام خواستههای شهروندان و نیازهای اساسی شهر میکشد و تنها دغدغه مردم و پایتخت را گرامیداشت یاد بزرگان با جاودانه کردن نامشان بر خیابانهای شهر میداند.
شورایی که نامگذاری معابر را توسعه فرهنگ میداند!
درحالیکه سال گذشته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر به ارائه آمار ۳۸ درصدی از نامگذاری معابر با نام شهدا میپردازد و اعتقاد دارد این نامگذاریها به همراه نصب سردیس مربوط به مشاهیر فرهنگی و هنری و علمی از اقدامات فرهنگی این شوراست این عملکرد موجب انتقاد بسیاری از شهروندان قرار گرفت.
ادامه روند نامگذاری خیابانها در شورای پنجم با تصویب لایحه یک فوریتی طرح پیشنهادی اعضا برای نام نهادن یکی از معابر پایتخت به نام اکبر ترکان وقتی در دستور کار اعضای شورای شهر قرار میگیرد و این نامگذاری در خصوص پاسداشت سادهزیستی، تحولآفرینی و عدم چاپلوسی و بیادعایی ترکان است به شاهکار و پدیده تبدیل میشود.
با تمام انتقادهایی که از روند نامگذاری معابر صورت گرفت بازهم عرصه انتقاد به شورای پنجم باز است چرا که حتی در روزهای پایانی که باید برای کارهای ناکرده تدبیری بیندیشد، بخش اعظم جلسات و عملکرد این شورا به مواردی نظیر نامگذاری و تغییر اماکن و معابر ختم میشود و این در حالی است که خواستهی مردم چیز دیگری بود.
شهر تهران ۴ سال سخت و طاقتفرسا را پشت سر میگذارد، دورهای که کرسی شهردارش سه تعویض شهردار را تجربه کرد و شاید همین امر تیر خلاصی بود برای آسیبهایی که ماندگار شوند.
شورای پنجم در سیکل سیاسی قرار گرفت
شورای شهر پنجم طوری در سیکل سیاسی قرار گرفت که مدام برای توجیه کارهای نکرده خود به دنبال مقصر بود و علت کار نکردنشان را ضعفهای دوره پیش بیان میکرد.
از نکات بارز فعالیت های شورای پنجم آن است که در این دوره هیچ نظارتی بر کارهای عمرانی شهر نشد و پروژههایی که به بهرهبرداری رسید اکثرا پروژههایی بودند که در مدیریت گذشته کلنگزنی شده بود و در این دوره افتتاح شدند.
اختلافات مشهود در شورای پنجم
شورای شهر تهران در این دوره، با سیاسی بازی و پرداخت به حواشی بیش از متن، منجر به بروز نابسامانی های زیادی شد که نمونه های بارز آن را در اختلافات شدید اعضای شورا و شهرداران این دوره شاهد بودیم.
نمونه این اختلافها، تذکر عضو شورای شهر تهران حجت نظری که در خصوص عدم صدور قبض جرائم پروندههای شهرسازی مبنی بر اینکه صدور قبض جرایم پروندههای شهرسازی برای برخی ارسال نشده است در حالی که در ماههای قبل این موضوع تعیین تکلیف شده بود، در صحن شورا گفت: انتظار میرود پیروز حناچی به جای دست در جیب مردم کردن از راههای مشروع جهت کسب درآمد اقدام کند.
وی با بیان اینکه این اقدام شائبه ایجاد میکند، افزود: شهرداری تهران قصد دارد با این تأخیر در صدور قبوض، جرایم را با نرخ جدید که از ابتدای تیر اعمال میشود محاسبه و دریافت کند که خلاف قانون است.
مورد دیگر از موارد اختلاف و نامگذاری معابر در آخرین جلسه شورا که بر سر نامگذاری خیابانی با عنوان آزینا و یا آناهیتا بود مشهود است به گونهای که تصور میشود شورای شهر با مردم لجبازی میکند.
شورای پنجم در روزهای پایانی دوره وقت تلف میکند
در مورد درگیری و اختلاف مشهود میان شهردار و اعضای شورای شهر در ایام پایانی عمر شورای پنجم مرتضی طلایی کاندیدای شورای شهر ششم با اشاره به اینکه هنوز تا مستقر شدن شورای ششم دو ماه باقیمانده است و نباید اتلاف وقتی صورت بگیرد، گفت: شورای پنجم موظف است تا پایان دوره به تعهدات خود عمل و مغایر با خواستههای مردم اقدامی نکنند.
وی با بیان اینکه کسی مخالف با نامگذاری معابر و خیابانهای شهر نیست افزود: در شرایط فعلی ضروری است شورا کارهای نیمهتمام که جزء تعهداتشان بوده است را به پایان برساند و بعد به نامگذاری خیابانها که در اولویت نیستند بپردازد.
کاندید شورای ششم شهر تهران ضمن تاکید بر اینکه شورای پنجم برای ۳۵۴ محله پایتخت طرحی با عنوان هر محله یک طرح پروژه تعریف کرده و هنوز اقدام چشمگیری انجام نشده است اظهار کرد: با توجه به اینکه بودجه شورای پنجم مشخص شده شورای پنجم باید در این یکی دو ماه باقیمانده به تعهداتشان در خصوص این طرحها عمل کنند.
طلایی تصریح کرد: یکی از دلایل عقبماندگی شورای پنجم اختلافات و کنشهایی است که بین اعضای شورای شهر و شهردار وجود دارد لذا ضروری است در ایام باقیمانده از عمر شورای پنجم فارغ از تنشهایی که دارند تلاش کنند تا افکار عمومی علیه آنها منفیتر نشود.
در پایان لازم به ذکر است حالا که کرسی های شورای شهر شهر پنجم با رای مردم تغییر کرده است، خوب است شورای ششم به دور از هرگونه حواشی به اقدامات بنیادین در حوزه مدیریت شهری بپردازد و امید میرود در نخستین تصمیم این شورا در انتخاب شهرداری سالم، جهادی و توانمند در تراز پایتخت کشور بروز و ظهور پیدا کند.
انتهای پیام/۴۱۶۱/پ
انتهای پیام/