تصمیمگیری مسئولان براساس دستورات اسلام شرط تحقق دولت اسلامی است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از دولتآباد، مهدی فضائلی در مراسمی که بهمناسبت روز بسیج اساتید توسط سازمان بسیج اساتید استان اصفهان و بهصورت برخط از سامانه جلسات دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولتآباد برگزار شد، اظهار کرد: شهادت شهید چمران بهعنوان روز بسیج اساتید نامگذاری شده است و این فرصت گرانبهایی برای اساتید است که با الگوگیری از این شهید عزیز افراد را تربیت کنند.
وی بیان کرد: در مورد فعل یا ترک فعل مقام معظم رهبری در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باید درک درستی از منطق ایشان داشت و باید منطق مواجهه ایشان با موضوعات مختلف را درنظر گرفت، اینکه تصمیمات و مواضع ایشان مبتنیبر چه مبنا و چارچوبی است.
معاون دفتر حفظ و نشر آثار آیتالله خامنهای افزود: پاسخ بنده به این موضوع این است که چند مبنا در این رفتار و افعال رهبری قابل اشاره است. نخستین مبنا، مبنای شرع، احکام و باید و نبایدهای اسلام است. نظام ما یک نظام اسلامی است و تلاش میشود که هر مقداری که میتوانیم اداره این نظام و جامعه را در قالب چارچوبهایی که مدنظر اسلام است، نزدیک کنیم.
فضائلی ادامه داد: تفاوت نظام سیاسی ما با بقیه نظامها، ماهیت دینی آن است. وجود یک فقیه در رأس نظام اسلامی نیز بر همین اساس است. مقام معظم رهبری مراحل رسیدن به تمدن اسلامی را انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی برشمردند. اکنون در مرحله دولت اسلامی هستیم. دولت اسلامی در نگاه مقام معظم رهبری تنها قوه مجریه نیست، بلکه تمام کارگزاران و دولتمردان در دستگاههای مختلفی هستند که در اداره نظام اسلامی دخالت دارند.
وی خاطرنشان کرد: کاستیهایی که امروز مشاهده میشود به این دلیل است که بخش قابل توجهی از حکمرانان و کارگزاران ما مسلمان هستند؛ اما فاصله زیادی با معیارهای اسلامی دارند. قوه مجریه سهم بالایی در تحقق دولت اسلامی دارد. اگر میخواهیم دولت اسلامی محقق شود تصمیمگیری دولتمردان و کارگزاران ما باید براساس معیارهای اسلامی باشد.
معاون دفتر حفظ و نشر آثار آیتالله خامنهای توضیح داد: مبنای دوم مقام معظم رهبری در مواجهه با موضوعات مبنای قانون و قانونمندی است. در برخی موضوعات انتظاری که افراد از ایشان دارند، انتظارات غیرقانونی است. در بحث احکام حکومتی نیز مبنا قانون است و از اختیارات رهبری است.
فضائلی اضافه کرد: سومین مبنا صیانت از جایگاه دستگاههای گوناگون است. مجلس، دولت، قوه قضائیه و دستگاهها باید وظایف خود را انجام دهند و پاسخگو باشند. ممکن است رهبری در دیدارهای خصوصی سوال کنند، تذکر دهند و مواخذه کنند؛ اما از جایگاه قانونی دستگاهها صیانت میکنند.
وی یادآور شد: بنابراین افعال، مواضع و گفتار مقام معظم رهبری را باید براساس این سه مبنا ببینیم. البته این موضوع بیانگر عصمت نیست و این مغالطهای است که متأسفانه عدهای افراد مغرض مطرح میکنند.
انتهای پیام/۴۱۰۳/
انتهای پیام/