دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 تير 1400 - 14:46
اژه‌ای:

عقلا مسئولیت تصمیم و انتخاب خود را می‌پذیرند

معاون اول رئیس قوه قضائیه گفت:عقلا مسئولیت تصمیم و انتخاب خود را می‌پذیرند و اگر خللی در تصمیم و انتخاب باشد از دیگران عصبی و ناراحت نمی‌شوند.
کد خبر : 590245
غلامحسین محسنی اژه ای



به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه جامعه خبرگزاری آنا، غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز ( سه‌شنبه ۲ تیر ماه ) در آیین افتتاح سازمان داوری تعاون ضمن تبریک هفته قوه قضائیه و گرامیداشت یاد شهدای هفتم تیر گفت: طبق قانون اساسی اقتصاد همواره مورد توجه بوده و مسئله اقتصاد در همه مکتب‌ها از اهمیت به سزایی برخوردار است. بدون استقلال اقتصادی استقلال در حوزه‌هایی نظیر سیاسی و سایر حوزه‌ها امکان‌پذیر نیست. لذا باید متکی به خود باشیم، نمی‌شود اقتدار داشته باشیم اما برای روزمرگی‌ها نیازمند دیگران باشیم. در طول ۴۰ سال گذشته در مورد تعاونی‌ها موفق نبودیم و باید تلاش کنیم آنچه مدنظر قانون‌گذار است، اجرایی شود تا نقش اصلی تعاونی‌ها در اقتصاد کشور واقعی شود.


معاون اول رئیس قوه قضائیه ضمن تأکید بر تعاون و همکاری در زمینه‌های مختلف افزود: تعاون و همکاری از دیدگاه اسلام و عقلا بسیار حائز اهمیت است. اگر مردم با هم تعامل و همکاری داشته باشند امور سریع‌تر و با هزینه کمتری انجام می‌شود اما اگر همکاری صورت نگیرد، مشکلات بیشتر می‌شود. همچنین انتخاب افراد امری عقلایی است اگرچه جمعیت کوچک موردی را خودش انتخاب کند و براساس تصمیم خود عمل کند، اگر این تصمیم و انتخاب درست بوده، مسرور رو به جلو می‌رود اما اگر خللی در تصمیم و انتخاب باشد از دیگران عصبی و ناراحت نمی‌شود بلکه می‌گوید خودم این گزینه را انتخاب کردم چرا خود آن فرد تصمیم گرفته است.


اژه‌ای در ادامه اظهار کرد: میانجیگری مبنای عقلانی دارد. تجربه ثابت کرده آنچه از طریق داوری انجام می‌شود بسیار مثبت‌تر است، خیر و برکتی که در صلح و میانجیگری است شاید در حکم قاضی نباشد. نمی‌توانیم تحت ضوابط بین‌المللی قرار نگیریم بلکه ملزم به الحاق آنها هستیم چرا که حتی موفقیت بدون الحاق به این قراردادها امکان‌پذیر نیست. ممکن است در برخی خصوصیات اختلاف‌نظر وجود داشته باشد اما در اصل آن اختلافی وجود ندارد، لذا باید تلاش کنیم که وقتی در شرایط تحریم قرار داریم و اراده مسئولین بر رونق تولید قرار گرفته است، قدم‌های بلندی را با همفکری در این زمینه برداریم. وقتی سیاست‌های کلی ابلاغ شد توصیه به صلح و سازش در سیاست‌های کلی ابلاغی و از جمله برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شد و قوه قضائیه ملزم به توسعه و ساماندهی در امور است.


وی با تأکید بر افزایش سرعت عمل در رسیدگی به پرونده‌ها تصریح کرد: در بسیاری از موارد مخصوصاً در مسائل تجاری، سرعت عمل حرف اول را می‌زند.داوری باید مورد استقبال مردم قرار بگیرد. شواهد حاکی از آن است امر داوری در بین مردم جا نگرفته که یکی از علل آن متوجه مسئولین امر است که به خوبی آن را تبیین نکردند و مسائل را به روز نکردند. همچنین عملکرد داوری از اهمیت به سزایی برخوردار است، نهاد داوری باید با پایه و اساسی محکم شکل بگیرد که مردم به آن اعتماد کنند و از مزایای آن بهره‌مند شوند. در حال حاضر عملکرد نهاد داوری برای مردم تبیین نشده است.


اژه‌ای همچنین خاطرنشان کرد: قوه قضائیه به دنبال کمک به تولیدکنندگان است و نمی‌خواهد رفع تکلیف کند، ما می‌خواهیم به مردم و دستگاه‌ها کمک کنیم. در سند تحول و برنامه چهارم توسعه قضائی این مهم را در نظر گرفتیم و به موازات آن مرکز شورای حل اختلاف توسعه پیدا کرد تا در آسیب‌شناسی و رفع مشکلات به مردم و دستگاه‌ها کمک کند.


معاون اول رئیس قوه قضائیه با اشاره به حجم پرونده‌های تعاونی‌ها در قوه قضائیه یادآور شد: پرونده تعاونی‌ها حجم گسترده‌ای را به خود اختصاص داده است که با کمک به یکدیگر و آسیب‌شناسی می‌توانیم مشکلات را حل کنیم. شرکت تعاونی‌های اعتباری برای مردم و دولت مشکل به وجود آورد، در این شرایط قوه قضائیه آمده که هم کمک بگیرد و هم کمک کند.


انتهای پیام/۴۱۵۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب