دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل سابق کانون هموفیلی ایران:

نیاز بیماران هموفیلی به داروهای وارداتی از بین نرفته است

مدیرعامل سابق کانون هموفیلی ایران گفت: اگرچه ایران داروهای نوترکیب فاکتور ۸ را تولید می‌کند اما بیمارانی هستند که به این داروها واکنش نامطلوب نشان می‌دهند و نیاز به واردات دارو وجود دارد.
کد خبر : 588533
احمد قویدل



احمد قویدل در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، در خصوص مشکلات داروئی بیماران هموفیلی و اثرنامطلوب داروهای نوترکیب بر برخی از بیماران با بیان اینکه داروهای انعقادی خون فاکتور ۸ مدت‌ها است که در ایران تولید می‌شود اما نیاز ما به داروهای وارداتی همچنان ادامه دارد، گفت: بدیهی است که با وجود داروهای داخلی واردات داروهای خارجی توجیهی ندارند و بودجه وزارت بهداشت به درستی به سمت استفاده از داروهای داخلی سوق پیدا کرده است


وی افزود: اما از آنجا که برخی از بیماران به داروهای نوترکیب واکنش نامطلوب نشان می‌دهند، همچنان به داروهای نوترکیب وارداتی نیازمندیم.


مدیرعامل سابق انجمن هموفیلی ایران ادامه داد: در این خصوص تنوع داروهایی که باید در دسترس بیماران باشد مهم است زیرا حساسیت بیماران به داروهای نوترکیب ربطی به خارجی یا داخلی بودن داروها ندارد و برخی بیماران به داروهای نوترکیب خارجی نیز حساسیت نشان می‌دهند.


وی افزود: ممکن است بیماران به هر کدام از داروها واکنش نامطلوب نشان دهند و خونریزی‌های آن‌ها کنترل نشود، پس ناچارند که از داروهای وارداتی استفاده کنند.


مدیرعامل اسبق کانون هموفیلی ایران با تاکید بر اینکه داروهایی که منشأ پلاسمائی دارند نیز مورد نیاز بخشی از بیماران است بیان کرد: اما در حال حاضر آن‌ها مشکلات جدی در دسترسی به این داروها دارند و ما شاهد کمبودهای ادواری در داروخانه‌ها هستیم که این بابت خانه‌نشین شدن بیمارها می‌شود.


قویدل اشاره کرد: ما تولید داروهای پلاسمائی را در ایران نداریم و اگر به خاطر سیاست‌های وزارت بهداشت این داروها وارد نشود بیماران زیادی لطمه خواهند خورد.


مدیرعامل سابق انجمن هموفیلی ایران ضمن بیان اینکه حل این مشکل مشروط به این است که بودجه مربوطه در دستور کار وزارت بهداشت قرار بگیرد، گفت: برای حل این مشکل باید به مناقصه‌هایی که مربوط به شرکت بیوتست است نیز توجه کرد. این شرکت آلمانی پلاسمای دریافتی از خون را از ایران می‌گیرد و داروهای پلاسمائی فاکتور ۸ می‌سازد و بازمی‌گرداند که این اقدام بوسیله برگزاری مناقصه انجام می‌شود.


وی افزود: اگر این مناقصه‌ها درست انجام شود نیازی به داروی نوترکیب نیست اما با پلاسمائی که از ایران فرستاده می‌شود دو نوع داروی دیگر هم ساخته می‌شود که گران‌قیمت‌تر هستند و شرکت‌های اروپائی تمایل به ساخت آن‌ها دارند.


قویدل بیان کرد: اگر این مناقصه به شکلی اصلاح شود که پلاسما به داروهای هموفیلی هم برسد عمده مشکل بیماران ما حل خواهد شد.


انتهای پیام/ ۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب