دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 خرداد 1400 - 14:01
جوانپور:

اعضای هیئت علمی نیروی فکری و پشتوانه بزرگ دانشگاه هستند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی گفت: اعضای هیئت علمی، نیروی عظیم فکری و پشتوانه بزرگی برای دانشگاه آزاد اسلامی هستند که همراهی و مشارکت آنان برای مجموعه سودمند است.
کد خبر : 588316
نشست اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه با مسئولان استان با موضوع بخشنامه الف و ب



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از میانه، عزیز جوانپور در نشست اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه با مسئولان استان با موضوع بخشنامه الف و ب اعضای هیئت علمی ظهار کرد: بحرانی که امروزه در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد، بخشی از آن به دولت ارتباط دارد و مشکلات معیشتی، اقتصادی و تورم که همه مردم گریبانگیر آن شده‌اند، ازجمله آنهاست.


وی افزود: نبود نقدینگی، مشکلات تحریم، بی‌تدبیری و سوءمدیریت‌ها نه‌تنها دانشگاه آزاد اسلامی بلکه قشر عظیمی از افراد جامعه را درگیر کرده و در بحران هستند و این بحران‌ها در طول چند سال اتفاق افتاده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با اشاره به کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال گذشته بیان کرد: این دانشگاه، سال‌های گذشته ۵۸ درصد دانشجوی کل کشور را در اختیار داشت، در حالی که اگر خوش‌بینانه به این آمار نگاه کنیم، این آمار به ۳۸ درصد رسیده و در استان آذربایجان شرقی سهم دانشگاه آزاد ۳۳ درصد است.


اعضای هیئت علمی نیروی فکری و پشتوانه بزرگ دانشگاه هستند


جوانپور با بیان اینکه با توسعه و راه‌اندازی سایر دانشگاه‌های غیردولتی در کشور، ۲۰ درصد جذب دانشجو را از دست دادیم، بیان کرد: با الگویی که دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی از ما گرفتند، با بهانه‌ها و طرق مختلف از دانشجویان شهریه دریافت کردند و این دانشگاه‌ها احساس کردند که دانشگاه آزاد اسلامی به‌نوعی رقیب آنها شده است.


وی بیان کرد: طبیعی است که همه قدرت دست دولت بوده است و در این بین تنها کسی آسیب می‌بیند، صاحب قدرت نیست؛ زیرا آموزش عالی دست دولتی‌هاست؛ تنها نهاد یا ارگانی که در طول این مدت از دانشگاه آزاد اسلامی حمایت کرده، شورای انقلاب فرهنگی بود که کمک‌حال ما بوده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز درباره نبود کنکور در دانشگاه آزاد توضیح داد: همان مجلس قبلی کنکور را از ما گرفت؛ چراکه همراه دولت بود. کنکور علاوه‌بر درآمد، ورودی‌ها را که همان دانشجویان متقاضی بودند نیز از خانواده دانشگاه آزاد سلب کرد و این فشارها تأثیرگذار بود و بیش از ۲۰ درصد از دانشجویان از این دانشگاه تقلیل یافتند.


جوانپور با تأکید بر تغییرات مدیریتی در دانشگاه آزاد اسلامی در دهه‌های گذشته و سیاست‌های غلط آنها بیان کرد: این امر موجب شد سیاست‌های متفاوتی در این مجموعه به کار بگیرند و ما را با مشکلات زیادی مواجه کنند. با تصمیمات غلطی که آن زمان در این تشکیلات گرفته شد، منجر به این شد که نتوانیم مسیر درست خودمان را پیدا کنیم و آسیب ببینیم.


وی بیان کرد: مسئولان گذشته دانشگاه پیش‌بینی درستی از این مجموعه آموزش عالی نداشتند. فکر می‌کردیم که همیشه و در همه حال دانشجو جذب خواهیم کرد و کمبود دانشجو نخواهیم داشت و این عدم برنامه‌ریزی نادرست موجب شد که اکنون با کمبود دانشجو مواجه شویم.


اعضای هیئت علمی نیروی فکری و پشتوانه بزرگ دانشگاه هستند


باید به فکر درآمد غیرشهریه و اشتغال و مهارت دانشجویان باشیم


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی تأکید کرد: در گذشته به این فکر نبودیم که دانشگاه ما متکی به نفت نیست و اکنون به این نتیجه رسیدیم که اولاً درآمد غیرشهریه داشته باشیم و ثانیاً باید به اشتغال و مهارت توجه بیشتری بکنیم تا جوانان و متقاضیان در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل کنند.


جوانپور با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای منابع غنی است، یادآور شد: دانشگاهی هستیم که املاک و مستغلات و توانمندی‌های مالی زیادی داریم و اگر چند سال هم متکی به شهریه دانشجو نباشیم، می‌توانیم روی پای خودمان بایستیم.


وی اضافه کرد: با روی کارآمدن تیم جدید در این مجموعه دانشگاهی، درآمدهای غیرشهریه‌ای در سیاست‌های کاری‌شان گنجانده شد تا ۲۰ الی ۲۵ درصد کسری شهریه از این طریق جبران شود که برخی از استان‌ها در این کار موفق عمل کرده‌اند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی را افرادی توانمندتر از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های دولتی توصیف کرد و گفت: اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد باید در این برهه زمانی در همه امور دانشگاه‌ها مشارکت زیادی داشته باشند؛ زیرا نمی‌توانیم به تنهایی همه کارها را به دست بگیریم و می‌دانیم که ما یک خانواده هستیم.


اعضای هیئت علمی نیروی فکری و پشتوانه بزرگ دانشگاه هستند


دانشگاه آزاد اسلامی نگاه به بیرون را به‌خوبی احساس و لمس کرده است


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی هم ریشه اصلی مشکلات کشور در چند سال اخیر را که به وضوح ملموس می‌شد در برگشت به نوع تفکر و نگاه غلط عنوان کرد و متذکر شد: مشکلات و معضلاتی که اکنون همه ما در جامعه شاهد آن هستیم، با دو نوع نگاه بر این مشکلات و حل آن، یعنی نگاه به بیرون و غلط می‌نگریم.


حجت‌الاسلام محمدمهدی شمسی درباره نگاه به بیرون اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی نگاه به بیرون را به‌خوبی احساس و لمس کرده است، پس می‌توان با نگاه بیرون بسیاری از مشکلات از جمله محیط زیست، مدیریت‌های کلان و ... را حل کرد.


وی عنوان کرد: همان نگاه‌های غلط دامن دانشگاه آزاد اسلامی را گرفته است و به‌نوعی تهدید هم می‌کند؛ چراکه تشکیل دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی غیردولتی توسط ادارات مختلف و نگاه‌های غلط، موجب شد دانشگاه آزاد اسلامی آسیب جدی ببیند.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی به سه پیش فرض نظریه فریدمن و نئولیبرالیسم یعنی خصوصی‌سازی سریع و بدون ضابطه، شکل‌گیری جذب سریع سرمایه‌گذاری خارجی و دخالت‌نکردن دولت و بازار برای اجرای تفکر فریدمن که نتایج غلطی از آن بیرون آمد و نخستین بار روی کشور شیلی پیاده شد، اشاره کرد.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب