ضرورت وجود عقلانیت، دین و معنویت برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از مرند، نشست هماندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه مرند با حضور عزیز جوانپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی، حجتالاسلام محمدمهدی شمسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی، محمدرضا پاکدل دبیر هیئت اجرایی جذب دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی، میکائیلی رئیس دفتر نظارت و ارزیابی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی، حامد علیپور معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و رئیس شورای تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی و محمدحسین صادقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند برگزار شد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی در این نشست اظهار کرد: هدف از انقلاب اسلامی رسیدن به تمدن نوین اسلامی بوده که عقلانیت، دین و معنویت برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی و ایرانی ضروری است.
شمسی اضافه کرد: برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی و ایرانی در مرحله نخست نیاز به انقلاب اسلامی داریم، در مرحله دوم نظام انقلاب اسلامی مورد توجه است، در مرحله سوم باید برای شکلگیری دولت اسلامی تلاش کنیم و با حضور گسترده مردم در انتخابات دولت اسلامی شکل میگیرد.
وی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی از نظر تکنولوژی و علم و صنعت عنوان کرد: در انقلاب اسلامی و جهان تشیع دستاوردهای بزرگی وجود آمده است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی به مشکلات کشور اشاره کرد و ادامه داد: ریشه تمامی مشکلات کشور آن است که افکار برخی بیرون از کشور است، در صورتی که راهحل مشکلات نگاه به درون است.
مشکلات دانشگاه آزاد اسلامی باید در بدنه دانشگاه رفع شود
شمسی به شکلگیری دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی باید در گام نخست به ایجاد فضاهای آموزشی در نقاط مختلف کشور و سپس به سمت تحقیق و پژوهش روی بیاورد و تا مقالات استادان در مجلات و ژورنالهای معتبر خارجی و داخلی به چاپ برسد، از سوی دیگر باید سعی کنیم علم را به ثروت تبدیل کنیم.
وی تأکید کرد: ممکن است دانشگاه آزاد اسلامی با مشکلاتی مواجه باشد، اما این مشکلات باید در بدنه خانواده بزرگ دانشگاه رفع شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی هم در این نشست به شیوهنامه نحوه همکاری اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و گفت: بخشنامه موجب نظمدهی به حضور استادان در دانشگاه است، در گذشته برخی استادان به صورت کامل در دانشگاه حضور نداشتند و فقط ساعات تدریس در دانشگاه حضور مییافتند.
جوانپور افزود: استادان گروه «الف» باید حضور موثری در دانشگاه داشته باشند و از استادان میخواهیم برای ارتقا به گروه «الف» تلاش کنند. افرادی که تمایل دارند ۳۲ ساعت کامل حضور داشته باشند میتوانند این زمان را صرف کارهای آموزشی، پژوهشی، مشاوره تحصیلی به دانشجویان و مشاورههای فرهنگی کنند.
وی مطرح کرد: بخشی از ۳۲ ساعت شامل موظفی استادان برای تدریس بوده و بخش دیگر کارهای پژوهشی مانند پژوهش تحصیلات تکمیلی، کارگاههای آموزشی و باقی در بحث فعالیتهای مختلف است که هم میتواند برای استاد درآمدزایی داشته باشد و هم استاد در فعالیتهای علمی، پژوهشی و فرهنگی به دانشگاه کمک کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی در ادامه توضیح داد: تبدیل به احسن کردن املاک، باز خرید کارکنان و استادان، سرمایهگذاری در دانشگاه، درآمدهای غیرشهریهای با مشارکت اعضای هیئت علمی میتوان به پیشرفت و رفع مشکلات کمک کرد.
جوانپور بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در تمامی زمینههای تخصصی استادان باتجربهای دارد که میتوانند به پیشرفت خود و دانشگاه کمک کنند.
تفکرات درآمدزا بودن استادان نباید از بین برود
وی تبیین کرد: منابع دانشگاه آزاد اسلامی از شهریه است و به دولت وابسته نیست و با سیر صعودی جمعیت دانشآموزی در آینده با افزایش دانشجو مواجه خواهیم بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی همچنین با بیان اینکه استادانی که نمیتوانند جزء گروه «الف» باشند میتوانند نوع «ب» را انتخاب کنند، گفت: اعضای هیئت علمی حتی میتوانند درآمدزایی کرده و برای جذب دانشجو، رشتههای جدید و آموزشهای کوتاهمدت ایده و مسیر نشان دهند.
جوانپور با بیان اینکه نباید تفکرات درآمدزا بودن استادان از بین برود، تشریح کرد: استادان میتوانند در تولید دانش فنی، کشاورزی و تولید به دانشگاه آزاد اسلامی کنند و حتی با حضور در اتاقهای مشاوره دانشجویان، آموزشهای کوتاهمدت ارائه کنند.
وی با تأکید بر اینکه اعضای هیئت علمی توانمندی داریم که باید در دانشگاه ظرفیت خود را اجرایی کرده و پرورش دهند، بیان کرد: باید کیان دانشگاه آزاد اسلامی حفظ شود تا با سربلندی از مشکلات عبور کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی ادامه داد: در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی فرمهایی تهیه شد و حوزههای مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی معاونت سما را به صورت جداگانه در اختیار استادان قرار داده و از آنان خواستیم در حوزههایی که میتوانند با ما همکاری داشته باشند تا دانشگاه مسیر رشد و شکوفایی خود را بپیماید.
انتهای پیام/۴۰۷۸/
انتهای پیام/