دانشگاه آزاد اسلامی در هدایت سرمایه به حوزه پژوهش پیشقدم میشود
به گزارش خبرنگار پژوهش و پایاننامه گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی برای حمایت بیشتر از پژوهشگران و فناوران دانشگاهی صندوق پژوهش و فناوری را در بهمنماه سال گذشته راهاندازی کرد. به گفته عسکری غلامزاده رئیس صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی؛ این صندوق با سرمایه ثبتی ۲۰ میلیارد تومان تأسیس شد و در آینده نقش بسیار کلیدی، مؤثر و واقعی در اکوسیستم دانشبنیانها، اقتصادی و اشتغالزایی پایدار خواهد داشت.
دانشگاه آزاد اسلامی هماکنون ۱۲۸ مرکز رشد، ۱۲۰۰ هسته فنآور، واحد فنآور و شرکت دانشبنیان، بیش از ۳۰ هزار عضو هیئتعلمی تماموقت و نیمهوقت و ۳۵ هزار عضو هیئتعلمی مدعو دارد بنابراین لازم است که در این دانشگاه یک صندوق پژوهش و فناوری ایجاد شود.
رئیس صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی درباره تأثیر دانشگاه در تحقق اهداف سند کلی نظام جمهوری اسلامی در افق ۱۴۰۴ میگوید: دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل بستر و پتانسیل فراوان، نقش بسزایی در تحقق اهداف این سند خواهد داشت و بر همین اساس صندوق پژوهش و فناوری تأسیس شده و تحقق اهداف سند کلی نظام جمهوری اسلامی در افق ۱۴۰۴ را در تمام اهداف و تصمیمات خرد و کلان خود قرار داده است.
مأموریت صندوق پژوهش و فناوری
بر این اساس صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی مأموریت خود را جذب و هدایت سرمایهگذاران بخش خصوصی به حوزه پژوهش و فناوری میداند. عسکری غلامزاده در این باره بیان میکند: این صندوق تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا بازوی اصلی دانشگاه در خصوص تأمین مالی بهصورت تخصصی باشد.
رئیس صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به مأموریتهای صندوق، میگوید: ایجاد بستر و زمینه مناسب برای مشارکت سرمایهگذاری بخش غیردولتی در حوزه پژوهش و فناوری، کمک به توسعه و ایجاد بستر مناسب برای دستگاهها، صاحبان ایده و شرکتهای دانشبنیان برای تجاریسازی طرحهای دانشبنیان، ایجاد کسبوکارهای جدید با ارزش افزوده بالا در حوزههای مختلف فناوریهای پیشرفته ازجمله مأموریتهای صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی است.
اهداف بلندمدت صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی
اهداف راهبردی و بلندمدت نیز در صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی تعریف شده که شامل تجاریسازی طرحهای پژوهشی از طریق حمایت مالی، اعطای وام و تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی برای اجرای ایده پژوهشهای کاربردی نوآوری و فناوری، تأمین سرمایه خطرپذیر و مشارکت و سرمایهگذاری در ایدهها و شرکتهای دانشبنیان، تضمین بازپرداخت و پرداخت بهموقع تعهدات اقساط شرکتهای دانشبنیان و صدور ضمانتنامههای مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان است.
در این میان سیاستهایی نیز برای صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی، در نظر گرفته شده است که میتوان به ارائه خدمات حمایتی به پژوهشگران و فناوران، ایفای نقش نهاد پیونددهنده بین پژوهشگران و کاربران نتایج پژوهشی، حمایت از فعالیتهای پژوهشی منجر به نوآوری، تهیه بانک اطلاعات پژوهشی و نوآوری، تشکیل کرسیهای پژوهشی، کمک به مخترعان در سطح بینالمللی و مشارکت در تجاریسازی نتایج تحقیقات اشاره کرد.
تأمین اعتبار صندوق پژوهش و فناوری
با وجود مأموریتها و اهداف درنظر گرفته شده برای صندوق، تأمین اعتبار صندوق پژوهش و فناوری از اهمیت ویژهای برخوردار است. روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی دراینباره میگوید: رایزنیهای صورت گرفته با مجلس و معاونت علمی ریاست جمهوری، موجودی صندوق را تا شهریورماه ۱۴۰۰ به ۲۵۰ میلیارد تومان افزایش خواهد داد البته هدفگذاری ما برای این صندوق رقم هزار میلیارد تومان است.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی همچنین از اختصاص ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار به صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی خبر میدهد و میگوید: از شورای اقتصاد دانشبنیان به ریاست دکتر طهرانچی مصوبه افزایش سرمایه صندوق دانشگاه به ۱۲۰ میلیارد تومان تا پایان شهریورماه را اخذ کردهایم و برنامه داریم تا صندوق دانشگاه را به صندوقی ویژه تبدیل کنیم.
به نظر میرسد برای دستیابی به اهداف تعیینشده اعتبارات بیشتری باید اختصاص یابد البته در این مسیر مسئولان برنامههایی در دستور کار دارند که برای رسیدن به آنها لازم است زمان بیشتری سپری شود.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/