دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

احتمال مشاهده «رعد و برق» در کنداکتور تابستانه تلویزیون/ وقت اضافه‌ ۲ماهه‌ و انتظاراتی که بالا رفته است

سریال «رعد وبرق» به کارگردانی بهروز افخمی که پیش از این قرار بود در ماه مبارک رمضان روی آنتن برود، به‌زودی از شبکه پنج سیما پخش خواهد شد.
کد خبر : 587759
سریال رعد و برق

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، دو ماه از وعده اولیه پخش سریال رعد و برق گذشته است. سریالی به کارگردانی بهروز افخمی و تهیه‌کنندگی داوود هاشمی که قرار بود به عنوان مجموعه تلویزیون ماه رمضان شبکه پنج سیما از اواخر فروردین ۱۴۰۰ روی آنتن این شبکه برود. با این حال بر اساس آنچه در صفحه این سریال در فضای مجازی عنوان شده است، اکنون در آستانه پخش از شبکه پنج سیما قرار دارد.


سریالی با محوریت سیل شمال


این مجموعه تلویزیونی از محصولات سیمافیلم است که تولید آن از بیش از دو سال پیش در استان گلستان آغاز شد. بهروز افخمی پس از هفت سال دوری از تلویزیون، اواخر سال ۹۸ ساخت این سریال را درباره حادثه وقوع سیل ۱۳۹۸ در مناطق سیل‌زده شمال کشور آغاز کرد. سیلی ویرانگر و مهیب که از اسفند ۱۳۹۷ بر اثر بارندگی‌های شدید در استان‌های شمالی ایران، از جمله گلستان و مازندران و خراسان شمالی و جنوب و جنوب غرب کشور متأسفانه خرابی‌های بسیاری به بار آورد و جان تعدادی از هموطنانمان را گرفت و شماری را نیز بی خانمان کرد.


«رعد و برق» یک مجموعه حادثه‌ای بر مبنای یک رویداد واقعی (سیل شمال) است که البته رگه‌هایی از طنز نیز دارد. از سوی دیگر به گفته سازندگان و بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده، قرار بود بین ۱۲ تا ۱۴ قسمت از سریال در خوزستان، چهار قسمت در خرم‌آباد و بقیه قسمت‌ها در گلستان تصویربرداری شود. حتی ۱۲ قسمت از فیلمنامه بخش‌های مربوط به خوزستان نیز تحویل شبکه شده که در نهایت به خاطر شدت شیوع کرونا امکان تصویربرداری در این استان منتفی شد.



بخش عمده این مجموعه تلویزیونی در سال ۱۳۹۹ و در استان گلستان تصویربرداری شد. تقریباً از نیمه دوم سال ۹۹ بود که اعلام شد «رعد و برق» گزینه اصلی سریال شبکه پنج سیما در ماه رمضان سال ۱۴۰۰ خواهد بود.


با پایان پخش سریال‌های نوروزی، آنونس‌های سریال‌های ماه رمضان نیز روی آنتن رفت. بر این مبنا به صورت رسمی اعلام شد که در کنار سریال‌هایی همچون «احضار» (شبکه یک)، «بچه مهندس۴» (شبکه دو) و «یاور» (شبکه سه)، «رعد و برق» هم سریال رمضانی شبکه پنج سیما خواهد بود.


از سریال تک قسمتی تا وعده‌ای که عمل نشد


روز چهارشنبه بیست و پنجم فروردین و در نخستین شب ماه رمضان، نخستین قسمت سریال «رعد و برق» که قرار بود ساعت ۲۳ روی آنتن شبکه پنج برود، بدون هیچ توضیح قبلی پخش نشد. این در حالی است که سایر سریال‌ها از جمله دو مجموعه در حال‌ ضبط «یاور» و «بچه مهندس» پخش خود را آغاز کرده بودند.


پنجشنبه شب اولین قسمت سریال روی آنتن رفت؛ اما شامگاه جمعه و درحالی که مخاطبان منتظر پخش قسمت سوم بودند باز هم این اتفاق نیفتاد. داوود هاشمی در گفت‌وگویی، طولانی شدن آماده‌سازی فنی را دلیل این موضوع دانست و از پخش سریال طبق برنامه از روز شنبه خبر داد. اما شنبه وعده‌ داده شده هم از راه رسید و بازهم خبری از «رعد و برق» نشد.


عصر چهارمین روز ماه مبارک رمضان روابط عمومی شبکه پنج سیما اطلاعیه‌ای منتشر کرد و از حذف کامل این سریال از کنداکتور پخش خبر داد. در بخشی از این اطلاعیه آمده بود: «علی‌رغم برنامه‌ریزی در بیش از یک سال گذشته برای پخش سریال «رعد و برق»، اما به دلیل سنگینی پروژه، حجم زیاد جلوه‌های ویژه و تروکاژهای زیبا، عوامل سازنده رعد و برق موفق نشدند این سریال را به‌موقع و در زمان تعیین‌شده به آنتن برسانند، لذا این مجموعه تلویزیونی به صورت موقت از کنداکتور ماه رمضانی شبکه پنج سیما حذف شد».


احتمال مشاهده «رعد و برق» در کنداکتور تابستانه تلویزیون/ وقت اضافه‌ 2 ماهه‌ و انتظاراتی که بالا رفته است


توضیحاتی که بوی منت می‌داد!


اما عجیب‌تر از این اطلاعیه، توضیحی بود که روابط عمومی سریال منتشر کرد. در بخشی از این متن با اشاره به مشکلاتی همچون بُعد مسافت، برفگیری، برودت هوا و بارندگی در مناطقی چون توسکستان، ارتفاعات دراز نو، دشت سرعلی‌آباد و خوش‌ییلاق شاهرود آمده بود: «روند تولید این مجموعه با همه مشکلاتی که در بالا ذکر شد، از یک سال و نیم پیش آغاز شده بود. پروژه تولید «رعد و برق» هرقدر هم که سنگین باشد، مجال و دست سازندگان و مدیران برای برنامه‌ریزی باز بوده است. «آماده‌سازی نسخه نهایی باکیفیت 4k و تغییر نهایی ناگزیر به HD به دلیل محدودیت‌های سیستم پخش تلویزیون، موجب شد تا سازندگان به فرصت بیشتری نیاز پیدا کنند. فرصتی که بدیهی است برای افزایش کیفیت خروجی سریال و ارج گذاری به سلیقه و شأن مخاطبان سیما طلب شده و چه بسا مبادا اگر این دغدغه نبود، می‌شد با وسواس کمتر و سر هم بندی و تساهل، به تداوم پخش سریال رضایت داد».


بیشتر بخوانید:


یک رویه غلط در تلویزیون و مخاطبانی که به خال خود رها می‌شوند



احتمال مشاهده «رعد و برق» در کنداکتور تابستانه تلویزیون/ وقت اضافه‌ 2 ماهه‌ و انتظاراتی که بالا رفته است


با تمام این توضیحات به نظر می‌رسد این توجیهات چیزی از قصور ناشی از بی‌برنامگی و بدعهدی سازندگان و البته بی‌تدبیری مدیران شبکه پنج سیما کم نمی‌کرد، چراکه روند تولید این مجموعه با همه مشکلاتی که در بالا ذکر شد، از یک سال و نیم پیش آغاز شده بود. پروژه تولید «رعد و برق» هرقدر هم که سنگین باشد، مجال و دست سازندگان و مدیران برای برنامه‌ریزی باز بوده است.


اگرچه سازندگان سریال رعد و برق زمان مشخصی را برای آغاز پخش این سریال اعلام نکرده‌اند اما به نظر می‌رسد این مجموعه تلویزیونی در کنداکتور پخش تابستانی شبکه پنج قرار بگیرد. با توجه به فرصت دو ماهه (و احتمالاً بیشتر) برای بازنگری و ارتقای فنی سریال، باید منتظر ماند و دید که پنجمین تجربه سریال‌سازی بهروز افخمی چه آورده‌ای به کارنامه این کارگردان شناخته شده خواهد افزود.


انتهای پیام/۴۱۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب