ارائه مجوز ساختوسازها مشروط به مناسبسازی شهری شود
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، اگرچه آمار دقیقی از معلولین در کشور در دست نیست، اما بهطور اجمالی ۲ درصد جامعه ایران با معلولیت بالا دست به گریبان هستند که مبین نیاز بالای شهر به مناسبسازی معابر است تا تردد برای همه افراد جامعه ممکن باشد. مضاف براین مناسبسازی تنها نیاز معلولان نیست، سالمندان، زنان باردار و افرادی که معلولیت موقتی پیدا میکنند نیز نیازمند به ابزار مناسبسازی هستند. اما باوجود سالهای متمادی از طرح این موضوع حتی پایتخت کشور وضعیت نامناسبی به لحاظ مناسبسازی برای معلولین دارد. در این زمینه جواد درویش، استاد دانشگاه و کارشناس شهری با آنا گفتوگو کرد.
درویش ضمن بیان اینکه مناسبسازی برای معلولین از قبل در دستور کار شهرداری بوده است، گفت: اما متاسفانه همچنان وضعیت معابر شهر نامناسب است و تردد برای معلولین و افراد نیازمند به ابزار مناسبسازی با مشکلات عدیدهای روبرو هستند.
وی در این خصوص ادامه داد: شهرداری باید در تمام صدور مجوزهایش، اعم از ساختمانهایی که بهتازگی مجوز ساخت دریافت میکنند و ساختمانهایی که قرار است بازسازی و مرمت شوند، صدور جواز را مشروط به تعهداتی برای مناسبسازی کند.
این کارشناس شهری ضمن بیان این انتقاد که اگر شهرداری همت میکرد امروز وضعیت شهر تهران از نظر مناسبسازی بسیار بهتر بود، گفت: در اینگونه شهرداریها مجوزهای متعددی صادر کردند که در هیچکدام از آن ساختمانها (اعم از اداری یا مسکونی) حتی مسیر ویلچرّو تعبیه نشده است، چه برسد به امکانات دیگری که استفاده از شهر را عادلانه کنند.
درویش به این پرسش که چرا پروژههایی که شهرداری تعهد کرده بود پیگیری نشد؟ پاسخ داد: به نظر میآید رکودی در شهرداری به وجود آمد که مقوله مناسبسازی را به حاشیه راند، پروژههای خیلی خوبی طراحیشده بودند که پیگیری نشد و رها گردید.
وی ادامه داد: صحبت کردن در باره دلایل این رکود سخت است، شاید تغییر مدام شهردارها سبب شد یا نگرش اجرائی برخی از مسئولان شهرداری و شورای شهر مانع اجرای این برنامهها گشت؛ انتصاب مدیرانی که خیلی با شهرداری آشنا نبودند هم میتواند سبب باشد.
این کارشناس شهری در پایان اشاره کرد: اگر به گذشته کاری نداشته باشیم چهار سال کار متداوم و مجدانه میتواند اوضاع مناسبسازی شهر را بهبود بخشد.
انتهای پیام / ۴۱۶۱
انتهای پیام/