دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 خرداد 1400 - 19:46
در برنامه تبادل شبکه اینترنتی آرا مطرح شد؛

انتقاد از همتی بابت جذب رای از طریق «کی‌پاپ» / برخی از کاندیداها برای فهمیدن رای اولی‌ها فرسنگ‌ها فاصله دارند

برنامه تبادل با موضوع چالش رای اولی‌ها در انتخابات ۱۴۰۰ با حضور کارشناسان حوزه نوجوان و جوانان رای اولی در شبکه اینترنتی آرا برگزار شد.
کد خبر : 587632
انتخابات



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، برنامه تبادل با موضوع چالش رای اولی‌ها در انتخابات ۱۴۰۰ با حضور محمدصادق باطنی، کارشناس حوزه نوجوان، زهرا قربانی، روزنامه‌نگار حوزه نوجوان و جوانان رای اولی در شبکه اینترنتی آرا برگزار شد.


باطنی: برخی از کاندیداها برای فهمیدن نسل نوجوان فرسنگ‌ها فاصله دارند


محمدصادق باطنی، کارشناس حوزه نوجوان در این برنامه اظهار کرد: نوجوانان حدود ۳۲ درصد از جمعیت جهان و ۴۱ درصد نیروی کار دنیا را شامل می‌شوند و غربی‌ها به آن‌ها «نسل z» می‌گویند. در واقع برای مواجهه با این قشر باید ببینیم چه چیزی مصرف می‌کنند و خوراک محتوایی آنان چیست. همچنین بیشتر آن‌ها با فضای مجازی عجین بوده و به دنبال تجربه کارهای مختلفی هستند. در واقع نوجوانان پلت‌فرم‌های گیم و بازی را به‌خوبی می‌دانند و در مجموع با شبکه‌های اجتماعی ارتباط بسیاری دارند.


وی افزود: نوجوان به دنبال پیدا کردن هویت خود است و می‌خواهد پاسخ سوال «من چه کسی هستم؟» را پیدا کند. در گذشته نیز معمولاً نوجوانان پاسخ هویت‌یابی خود را از پدر و مادر، معلم و بزرگترها دریافت می‌کردند اما برخی از نوجوانان امروزی اگر پاسخ سوال خود را پیدا نکنند، هدفون خود را در گوش می‌گذارند تا عده‌ای دیگر به آنان پاسخ دهند!


این کارشناس حوزه نوجوان بیان کرد: برخی از کاندیداهای ریاست جمهوری برای فهمیدن نسل نوجوان و رای اولی‌ها فرسنگ‌ها فاصله دارند. اینکه محسن رضایی به اشتباه یاشاسین می‌گوید و ترک‌زبان‌ها ناراحت می‌شوند و سایر کاندیداها از کلمات کیک‌آپ و گیم استفاده می‌کنند نیز مناسب نبود.


باطنی گفت: اگر کسی در انتخابات «تَکرار» کند که به فلانی رای بدهید، نوجوانان حرف او را نمی‌پذیرند. همچنین در گذشته هواداری از کاندیداهای انتخابات خیلی مهم بود اما در حال حاضر چند نفر متعصب و هوادار نامزدهای ریاست جمهوری هستند؟


وی ادامه داد: کدام یک از مسئولان دولتی به بلاگرها و اینفلوئنسرها که فضای مجازی را تسخیر کرده‌اند، نظارت می‌کنند و با سازوکار آنان آشنا هستند؟ در این حوزه ضعف داریم و باید با پدیده بلاگرها مواجهه درستی کرد.


این کارشناس حوزه نوجوان بیان کرد: در شرایط فعلی ۲۲ هزار برابر محتوا، بیشتر از گذشته برای بچه‌ها و نوجوانان وجود دارد و انتخاب را برای آنان سخت کرده است. همچنین ما نتوانسته‌ایم کلیدواژه دین را به‌عنوان مسئله درجه اول برای نوجوانان تعریف کنیم و نوجوان با مطالب متنوعی روبه‌رو می‌شود.


باطنی گفت: سریال جومونگ در ایران استقبال ۷۰ درصدی و در کشور کره استقبال ۴۰ درصدی از آن شده است! نوجوانان چرا به جومونگ، یانگوم و... علاقه پیدا کردند؟ چون آن فیلم‌ها جوری عمل کردند که جذاب بوده و مخاطبان جوان خود را جذب کردند. همچنین وزارت ارشاد باید بسته هویتی برای نوجوانان تهیه کند، سلایق آنان را بشناسد و برنامه مطلوب و جذابی برای آنان ارائه دهد.


وی خاطرنشان کرد: چه کسی گفته است که نوجوانان درباره ارزش پول ملی کشور فکر نکنند و نظر ندهند؟ ما در دفاع مقدس کارهای بزرگی توسط نسل نوجوان و جوان انجام دادیم و در شرایط اقتصادی امروز نیز باید از ظرفیت قشر نوجوان و جوان استفاده کرد.


این کارشناس حوزه نوجوان ادامه داد: گیم، کی‌پاپ، حذف کنکور و تغیر سربازی از جمله مطالبی است که قبلاً درباره آن‌ها در صدا و سیما حرف خاصی زده نمی‌شد اما در مناظره‌های ریاست جمهوری امسال دیدیم که درباره این موضوع‌ها صحبت شد و همین مسئله گامی رو به جلوست و امیدواریم مسئولان به مسائل نوجوانان بیشتر توجه کنند.


قربانی: حجاب و سربازی یکی از دغدغه‌های رای‌ اولی‌هاست


زهرا قربانی، روزنامه‌نگار حوزه نوجوان در این برنامه گفت: برخی از نوجوانان، امید به تغییر وضع موجود ندارند و باید تلاش کرد تا آن‌ها قانع شوند که در انتخابات شرکت کنند. در واقع نوجوانان به دنبال تحول بوده و به شرایط موجود معترض هستند.


وی افزود: در حال حاضر برخی از نوجوانان دختر، موضوع حجاب برای آنان یک مسئله بوده و تعدادی دیگر از نوجوانان پسر، سربازی دغدغه آن‌هاست و می‌خواهند این مسائل حل شود.


این روزنامه‌نگار حوزه نوجوان بیان کرد: وقتی جایی نباشد که نوجوانان بتوانند هویت خود را رقم بزنند و خود را نشان دهند، ممکن است به بیراهه بروند و سلایق آن‌ها متفاوت شود. در واقع وقتی یک‌متولی وجود ندارد که سیاستگذاری درستی برای نوجوانان داشته باشد برخی از نوجوانان رای نمی‌دهند. همچنین از کاندیداها می‌خواهم که به نوجوانان اعتماد کنند و از آنان نیز مشاوره بگیرند.


همچنین علی محمدی، سید رضا حسینی، آرین و انصاری به‌عنوان جوانان رای اولی به ارائه توضیحاتی درباره چالش رای اولی‌ها در انتخابات ۱۴۰۰ پرداختند. آرین، فعال حوزه موسیقی کی‌پاپ به همتی، کاندیدای ریاست جمهوری بابت حمایت از این موسیقی پاپ کره‌ای انتقاد کرد، از ممنوع‌الکاری برخی از فعالان این حوزه در دولت روحانی (دوستان همتی) خبر داد و تاکید کرد که همتی استفاده ابزاری از این نوع موسیقی برای جذب رای کرده است.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب