فعالیت فرهنگی با مهندسی دقیق و کارشناسی شده چه نتایجی دارد؟
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از اصفهان، حجتالاسلام محمد شجاعی در نشست مهندسی فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) بر لزوم توجه به دو موضوع شناخت ابعاد مختلف انسان و درک مقتضیات زمان برای دستیابی به نتیجه مطلوب در فعالیتهای فرهنگی تأکید کرد.
وی اضافه کرد: در آموزههای دینی براساس تعریف شاخصههای مومنین، خروجیهای کار فرهنگی در حقیقت باید به سطحی بالاتر از سطح شریعت که اعم از سطح طریقت است بینجامد، اما متأسفانه به این مقوله توجه کمتری شده، به همین دلیل فعالیتهای فرهنگی ما با صرف نیرو و هزینههای بسیار و بدون مهندسی دقیق فرهنگی عقیم و خالی از نتیجه دلخواه میشود.
مدیر موسسه فرهنگی هنری خیریه منتظران منجی با بیان مهمترین شاخصهها و خروجیهای کار فرهنگی تبیین کرد: در صورتی که کار فرهنگی با مهندسی دقیق و کارشناسی شده انجام پذیرد، سه محصول مهم عشق و محبت، شادی و آرامش خروجیهای اصلی آن خواهند شد و جامعهای که افراد آن فاقد این سه خصیصه شوند، جامعهای بیمار تلقی خواهند شد.
اصلیترین کارکرد و فعالیت اثربخش فرهنگی چیست؟
شجاعی، یکی از اصلیترین کارکرد و فعالیت اثربخش فرهنگی را ایجاد عاطفه و محبت در انسان و میان آحاد جامعه دانست و افزود: در جامعه مهدوی که بر پایهریزی اقدامات فرهنگی براساس هندسی فرهنگی تکیه دارد، افرادی تربیت یافتهاند که بتوانند به میلیونها انسان محبت مخلصانه ارزانی کنند، بدون اینکه کوچکترین چشمداشتی به عاطفه و جبران محبت داشته باشند.
وی تشریح کرد: ارکان اصلی مهندسی فرهنگی در جامعه ایدهآل و مدنظر آموزههای دینی و اسلامی دو رکن فراموش شده شناخت انسان با همه تواناییها و ظرفیتهای او و زمانشناسی و شناخت دوره زمانی برای انجام کار فرهنگی است و در حقیقت بدون در نظر گرفتن این دو، فعالیت فرهنگی عقیم و صرف هزینه بینتیجه خواهد بود.
مدیر موسسه فرهنگی هنری خیریه منتظران منجی تأکید کرد: در جامعهای که خودشناسی ضعیف شود، ارتباط خالق و مخلوق ضعیف شده و انسان بهدلیل شناسایی ضعیف نفس خود که منتج به بیشناختی از خالق خواهد شد، از انجام عبادات و فرائض دینی صرف نظر از ارتباط قدسی، هیچگونه لذتی نخواهد برد و تبدیل به انسانی همواره افسرده میشود.
شجاعی، زمانشناسی، شناخت بستر و مقطع زمانی را از مهمترین اصول عقلی و اخلاقی کار فرهنگی دانست و یادآور شد: کسی که عارف و عالم به زمان باشد، تاریکیها و حوادث به او هجوم نیاورده و غافلگیر اتفاقات نخواهد شد و همچنین تلخترین اتفاقات به اراده و کیفیت کار او خلل وارد نمیکند؛ مانند حضرت زینب(س) مصداق سخن «ما رایت الا جمیلا » در دشوارترین مهلکهها خواهد شد.
وی، ایجاد تمدن نوین اسلامی و زمینهسازی ظهور را پیوست فعالیتهای فرهنگی نتیجهبخش خواند و افزود: فعالیتی که با در نظر گرفتن مقتضیات زمان و متناسب با شرایط برنامهریزی شود، منتج به تربیت نسل و مردمانی اثربخش و آماده برای رفع موانع ظهور خواهد شد.
انتهای پیام/۴۰۷۸/
انتهای پیام/