دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 خرداد 1400 - 12:43
اولیانوف:

هنوز برخی از مسائل آمریکا و ایران در مذاکرات برجامی حل نشده‌اند

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در سخنانی پیش‌بینی نتیجه مذاکرات وین را به دلیل حل نشدن برخی موضوعات که برای ایران و آمریکا از اهمیت برخوردار هستند، دشوار توصیف کرد.
کد خبر : 587304
اولیانوف



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین به خبرگزاری روسی اسپوتنیک گفت دور بعدی گفت‌وگوهای وین به‌منظور احیای برجام این هفته (میلادی) آغاز می‌شود و پیش‌بینی نتیجه آن دشوار است زیرا تعدادی از موضوعات که برای آمریکا و ایران از اهمیت اساسی برخوردار هستند، همچنان حل‌نشده باقی مانده‌اند.


وی در این خصوص اظهار داشت: دور بعدی قطعاً این هفته آغاز می‌شود. البته نه لزوماً روز جمعه.


این دیپلمات روس افزود: ارزیابی‌های متعددی درباره چشم‌اندازها وجود دارد، زیرا هر دو طرف ایرانی و آمریکایی اظهارات خودداری‌ای را مطرح می‌کنند. این امر به دلیل این واقعیت است که برخی از مسائلی که از اهمیت اساسی برای این دو مشارکت‌کننده در گفت‌وگوها برخوردار هستند، همچنان در دستور کار قرار دارند. پیش‌بینی چگونگی پیشرفت امور دشوار است.


به گفته اولیانوف، بااین‌حال، مهم‌ترین موضوع این است که اراده تلاش برای رسیدن به پایانی موفقیت‌آمیز در مذاکرات وجود دارد و باید دید این روند چقدر طول خواهد کشید.


پیش‌تر سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری روسی ریانووستی در خصوص روند پیشرفت مذاکرات وین درباره احیای برجام تأکید کرد که یکی از مؤلفه‌های کلیدی توافقی که در حال حاضر در وین در خصوص آن بحث می‌شود، فراهم آوردن زمینه برای بازگشت نفت ایران به بازار جهانی است.


وی در مصاحبه‌ خود ضمن اعلام این خبر که مذاکرات وین در خصوص احیای برجام امروز (جمعه) مجدداً از سرگرفته می‌شود، گفت که تا زمانی‌که مسائل باقیمانده در مذاکرات وین رفع نشود، احیای برجام غیرمحتمل است.


دولت جو بایدن مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.


مقام‌های دولت جو بایدن بارها به‌صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تاکنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند و برگزاری پنج دور مذاکرات فشرده برای احیای برجام تاکنون به نتیجه نرسیده است.


جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به‌تمامی تعهداتش در این توافق هسته‌ای پایبند بود اما اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۸ اعلام کرد قصد دارد با توجه به عدول طرف‌های غربی از تعهداتشان، از حقوقش در چند بند برجام (ازجمله بند ۳۶) برای کاستن از تعهدات خود ذیل این توافق استفاده کند.


جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن پنج گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی‌سازی، درصد غنی‌سازی، میزان مواد غنی‌شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.


تهران اعلام کرده چنانچه طرف مقابل به تعهداتش بازگردد و تحریم‌ها را به‌صورت قابل راستی آزمایی رفع کند اجرای کامل تعهداتش را از سر خواهد گرفت.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب