دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرکل آموزش سازمان نظام روانشناسی:

سلامت روانی مردم در پساکرونا مشروط به تدابیر امروز است

مدیرکل آموزش سازمان نظام روانشناسی گفت: پساکرونا مشکلات بغرنج‌تر از دوران کرونا خواهد داشت؛ پس امروز باید تمهیداتی اتخاذ کنیم که در آن زمان جامعه بتواند به وضعیت اولیه برگردد.
کد خبر : 587089
روانرنجوری کرونا



به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت، اعم از صاحب‌نظران پزشکی، روانشناختی و جامعه‌شناسان بر این باورند که دوران پساکرونا به مراتب وضعیتی نگران‌کننده‌تر خواهد داشت. تجربیات به جامانده از بحران‌هایی مانند جنگ و شیوع بیماری‌های مسری سبب چنین رویکردی است. این تجربیات مبین آن هستند که جامعه انسانی در دوران چنین بحران‌هایی به سختی برای بقا تلاش می‌کند اما به محض آنکه بحران عبور می‌کند، مشکلات روانشناختی با شیوع گسترده جامعه را دربرمی‌گیرد. شیوع بالای افسردگی، خودکشی، اضطراب‌های پساسانحه‌ای و عدم هماهنگی افراد با تغییرات پیش‌آمده تنها نمونه‌هایی از این مشکلات هستند که شیوع بالای آن‌ها بحرانی خواهد آفرید که کم‌تر از بحران جنگ یا شیوع یک بیماری کشنده نیست. این مستثنای تغییراتی است که در مناسبات سیاسی، اقتصادی یا فرهنگی جامعه پیش خواهد آمد.


فرشته سادات شجاعی، مدیر کل آموزش سازمان نظام روانشناسی در گفت‌گو با خبرنگار خبرگزاری آنا با تاکید بر اینکه مسئولان باید متوجه باشند که کشور شرایطی بسیار بغرنج‌تر از دوران کرونا در پساکرونا خواهد داشت، گفت: شیوع ویروس کرونا سبب شدمناسبات و سبک زندگی اغلب مردم در ایران و جهان تغییر کند و سخت است که جامعه بتواند به سرعت خود را با شرایط جدید وفق دهد. برای آن که جامعه بتواند در خود بازنگری کند و با شرایط جدید هماهنگ شود، قریب به دو سال زمان نیاز است.


وی در ادامه بیان کرد: در دوره کرونا شیوه زندگی افراد زیادی تغییر کرد و بسیاری از افراد هنوز نتوانسته‌اند با شرایط کنونی هماهنگ شوند، به طور مثال خانواده‌های بسیاری نتوانسته‌اند با آموزش مجازی کنار بیایند، هنوز والدین زیادی نتوانستند افزایش زمان حضور فرزندان و همسرانشان در خانه را هضم کنند و با فشار روانی حاصل از آن سازگار شوند. خانواده‌های زیادی هستند که عزیزانشان را از دست داده‌اند و هیچ سوگواری شایسته‌ای به جا نیاوردند که تبعات این تا سال‌ها با آنها خواهد ماند.


مدیر کل آموزش سازمان نظام روانشناسی کشور ضمن بیان اینکه ما نمی‌دانستیم کرونا به سراغمان می‌آید، اما امروز می دانیم که دوره پسا کرونا خواهیم داشت، گفت: باید امروز فکری بکنیم. در دوره پساکرونا دیگر نمی‌توانیم بگوییم غافل‌گیر شدیم. کرونا ما را غافلگیر کرد اما پساکرونا از الآن مشهود است و تبعات آن را می‌شناسیم.


شجاعی گفت: سلامت جامعه در دوران پساکرونا مشروط به تمهیداتی است که امروز می‌اندیشیم. اگر امروز نتوانیم برای آن زمان پیش‌بینی‌های لازم را داشته‌ باشیم بی‌تردید باید تبعات آن را نیز متحمل شویم. امروز باید تدابیری اندیشیده شود که به مردم توان بازگشت به زندگی و جامعه در دوران پساکرونا را بدهد. سلامت روانی جامعه در آن دوران به تدابیری بستگی دارد که امروز اخذ می‌کنیم.


این روانشناس بالینی با تاکید بر اینکه حل مشکلات پیش‌رو به همکاری تمام سازمان‌ها بستگی دارد، خاطرنشان کرد: حل مشکلات اجتماعی و روانی جامعه در پساکرونا به میدان‌داری تمام ارکان کشور نیاز دارد. باید با ایجاد اتاق‌های فکر از تمام سازمان‌های شهری و کشوری دعوت کنیم تا در این برنامه‌ریزی شریک شوند، نیاز است که شهرداری‌ها، شوراهای شهر، دانشگاه‌ها، وزارت‌خانه‌ها و غیره پا به میدان بگذارند. انجمن‌های رواندرمانگر با تشکیل گروه‌های گروه‌درمانی تاثیر شگرفی بر سلامت جامعه در پساکرونا خواهند گذاشت اما اگر از امروز تمهیدات لازم اخذ شود، وگرنه پساکرونا بحرانی‌تر از کرونا خواهد شد.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب