امکان افزایش اعتبار طرح بهارانه کتاب ۱۴۰۰ با استقبال خریداران
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از خانه کتاب و ادبیات ایران، محسن جوادی همزمان با اجرای بهارانه کتاب ۱۴۰۰ (۱۷ تا ۲۳ خرداد) درباره طرحهای توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشیها (طرحهای فصلی فروش کتاب) با اشاره به اهداف اولیه و ثانویه این طرحها بیان کرد: باید در قالب طرحهای مختلف از کتابفروشان حمایت کنیم و با سیاستهای درست به تقویت فعالیتهای آنها کمک کنیم؛ تخفیف تنها راه حمایت نیست، بلکه باید مسیرهای مختلفی را طی کنیم.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: باید تلاش کنیم کتابفروشان به جایگاه واقعی خود برسند و کتاب فروشیها به عنوان پاتوقی برای مردم قرار گیرد که نه فقط مکانی برای فروش کتاب بلکه محلی برای عرضه فکر و جایی برای گفتوگو بین نویسنده و مخاطبان باشند.
او با اشاره به تاثیر طرح یارانههای فصلی فروش کتاب در حوزه کتاب و کتابخوانی، عنوان کرد: یک سیاست و راه نمیتواند بهتنهایی به توسعه فرهنگ کتابخوانی منجر شود و برای رسیدن به چنین هدفی باید مسیرهای مختلفی طی کنیم. بحث طرحهای توزیع یارانه از طریق کتابفروشیها در واقع نقش حداقلی در برآورده کردن هدف اصلی را دارد.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: هدف اصلی باید با ساز و کارهای جدی دنبال شود و نیاز به اصلاح مقررات و ایجاد فضاهای جدیدی برای کتابفروشیها دارد مثل دیدن جایگاه آنها در شهر و فروشگاهها.
وی با اشاره به برخی انتقاداتی که درباره طرحهای فصلی فروش کتاب وجود دارد، توضیح داد: این نقدها از منظر نگاه حداکثری به موضوع است طوری که بالاترین حد را میبینند و میگویند چون به آنجا نمیرسد اشکال دارد اما اتفاقا باید لایههای پایینتر را دید.
او گفت: باید دید در فضای کنونی چه اندازه میتوانیم از طرحهای فصلی فروش کتاب برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنیم. اگر این نگاه را داشته باشیم این طرحها بد نبوده است زیرا عدهای را به کتابفروشیها کشانده و به شبکه خریداران کتاب و کتابفروشیها منجر شده که ذخیره خوبی برای آینده است.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شبکه ذخیره ارزشمندی برای آینده است، عنوان کرد: همچنین خریداران برای هر فصل منتظر آغاز این طرح هستند تا به کتابفروشیها بیایند و خرید کنند. همین موضوع نشاندهنده علاقه مردم به حوزه کتاب است تا از این فرصتها استفاده کنند.
وی بار دیگر با تاکید بر مثبت بودن نقش طرحهای فصلی فروش کتاب بیان کرد: اما اینکه انتظار داشته باشیم همه مشکلات کتابفروشیها با اجرای این طرح حل شود، قطعا انجام نشده است بلکه باید به اندازه خود طرح از آن توقع داشته باشیم.
جوادی با بیان این که اجرای طرحهای فصلی فروش کتاب ادامه خواهد داشت، گفت: برنامه ما استمرار و تقویت طرحهای توزیع یارانه کتاب از طریق کتابفروشیهاست. حتی در همین دوره اگر خریداران علاقه نشان بدهند و استقبال کنند اعتبار در نظر گرفته شده اضافه میشود. البته سیاستهای دیگری باید دنبال شود تا کتابفروشیها به جایگاه اصلی خود نزدیک شوند و نباید فقط به اجرای چنین طرحهایی اکتفا کرد.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال ۱۳۹۴ برای هدفمندکردن یارانه نشر طرح های فصلی فروش کتاب را آغاز کرد؛ در این طرح ها کتابفروشی ها می توانند روی فروش کتاب به خریداران تخفیف بدهند و مبلغ تخفیف داده شده را از وزارت خانه دریافت کنند.
در این طرح ها که با نام طرح های فروش فصلی مشهور شده اند، کتابفروشی هایی که شرایط لازم را داشته باشند، پس از ثبت نام، می توانند کتاب های خود را که با شرایط تعیین شده مطابقت داشته باشند به خریداران بفروشند. پاییزه کتاب ۹۹، پانزدهمین دوره از طرحهای فصلی فروش کتاب، با هدف حمایت از کتابفروشان در آبان ماه برگزار شد.
این طرح ها از جمله مزیت هایی است که کتابفروشان حضور آن را در ایام رکود فروش کتاب در همهگیری کووید ۱۹ ضروری می دانند.
طرح بهارانه کتاب ۱۴۰۰ از (۱۷ خرداد) جاری در کتابفروشیهای سراسر کشور آغاز و به مدت یک هفته ادامه می یابد. تاکنون بیش از ۱۶ طرح فصلی کتاب برگزار شده که درآخرین دوره ۹۳۶ کتابفروشی از سراسر کشور در این طرح مشارکت فعال داشته اند.
انتهای پیام/۴۱۳۹/
انتهای پیام/