خشت کج ترور شخصیت در مناظرههای انتخاباتی ۸۸ گذاشته شد
حمید دوازدهامامی در آستانه آغاز سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در اصفهان بر لزوم نگاه به انتخابات و مقوله رأی دادن با عینک فراجناحی به دور از تخریبهای سمت و سودار نامزدها علیه یکدیگر تأکید کرد.
وی اضافه کرد: چندی است که در مورد تروریسم سازمانی (ترور شخصیت در سازمانها) مطالعه میکنم و به اعتقاد استادان علم سازمان و مدیریت ترور شخصیت، بزرگترین بیماری روحی و روانی در یک سازمان است و آن عبارت است از الگوهای رفتاری ناپسند برای نامطلوب جلوه دادن فرد در نظر دیگران، برای آنکه فرد مهاجم بتواند به هدف خود برسد.
عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) عنوان کرد: یکی از مصادیق این رفتار ناپسند فاش کردن عیوب دیگران نزد عموم یا مچگیری او درباره خطاهای احتمالی فرد مورد نظر است.
دوازدهامامی مطرح کرد: این گونه رفتارها در جامعه ایران در حال رشد فزایندهای است، به طوری که در رضایتسنجیهای سازمانها، روند صعودی بیرضایتی از این مقوله مشاهده میشود.
وی متذکر شد: سؤال مهم این بوده که با وجود مسلمان بودن و داشتن منابع غنی فرهنگی در مذمت این رفتارها، از آیات قرآن (بهعنوان مثال سوره حجرات) گرفته تا بابهای ویژه اختصاص یافته در کتابهای روایی از جمله اصول کافی و سخنان و اشعار بزرگان ادب و فرهنگ پارسی نظیر فردوسی، نظامی، سعدی و ... چرا فراوانی این رفتارها در فرهنگ ما اینقدر جلوهگر شده و در حال افزایش است؟
خشت کج مناظرههای تخریب شخصیت سال ۱۳۸۸ نهاده شد
عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) یادآور شد: با نیمنگاهی به برخی اصول ذکر شده در فرهنگ سازمان و جامعه مانند ضربالمثل معروف عربی که البته در برخی کتب روایی (بحارالانوار، ج ۱۰۲، ص ۷) بهعنوان روایت هم از آن یاد شده که (الناس علی دین ملوکهم) یا نظریه ادگار شاین که منشأ و مبدأ جاری و ساری شدن فرهنگ در هر سازمان را مفروضات اساسی مدیران ارشد آن میداند یا شعر معروف مولوی که (ماهی از سر گنده گردد نی ز دم) مشاهده مناظرههای کاندیداهای ریاست جمهوری و سبک تهاجمی آنها در این برنامه و سبقتشان در مچگیری و برملا کردن عیوب یکدیگر، تا حدودی میتوان به پاسخ دست یافت.
دوازدهامامی تأکید کرد: موضوع قابل تأمل رضایت رسانه ملی به این موضوع برای ایجاد شور انتخاباتی در میان مردم است و اگر کسی خطایی انجام داده یا عیوبی دارد، بر ملا کردنش، آن هم به قصد ترور شخصیت برای رسیدن به اهداف خود امری ناپسند بوده و ترویج آن اشاعه فحشاست.
وی افزود: همچنین خشنودی از این موضوع که فلان کاندیدا بهدلیل پاسخ کوبنده و برملا کردن نقطه ضعف طرف مقابل چه خوب او را کوبید! شاید مصداق آیه ۲۴ سوره نور باشد که فرمود: «إِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشِیعَ الْفَاحِشَةُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ فِی الدُّنْیَا وَالْآخِرَةِ ۚ وَاللَّهُ یَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ» (کسانی که دوست دارند که زشتکاری در میان مؤمنان شیوع پیدا کند، برای آنان در دنیا و آخرت عذابی پر درد خواهد بود و خدا[ست که] میداند و شما نمیدانید.)
عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) تبیین کرد: متأسفانه این خشت کج در مناظرههای انتخاباتی سال ۱۳۸۸ نهاده و تا ۱۴۰۰ این دیوار کجتر شد.
دوازدهامامی در ادامه توضیح داد: این رفتار میتواند خود شاخصی برای انتخاب باشد، کسی که با وجود دانستن ناشایستیهای دیگران سکوت و حیا میکند، شاید برای چهار سال آینده، حداقل در مقوله فرهنگ بتواند ایران را اندکی ارتقا دهد و آب رفته را کمی به جوی بازگرداند.
انتهای پیام/۴۰۷۸/
انتهای پیام/