بهارانه کتاب ۱۴۰۰ بهانه خوبی برای سر زدن به کتابفروشیها است/ خالق «چای نعنا» از غذاهای رشت و «نوشابه زرد» مینویسد
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، طرح بهارانه کتاب ۱۴۰۰ از امروز (دوشنبه ۱۷ خرداد) آغاز شده و به مدت یک هفته تا ۲۳ خرداد ادامه خواهد داشت. در بهارانه کتاب ١٤٠٠ سقف مجاز خرید برای هر خریدار، دو میلیون ریال ( ۲۰۰ هزار تومان) است. خریداران میتوانند در تاریخ یادشده با مراجعه به کتابفروشیهای عضو طرح، کتابهای عمومی، کودک و نوجوان و دانشگاهی را با یارانه ٢٠درصدی خریداری کنند.
از مجموع ٨٦٠ کتابفروشی عضو طرح بهارانه کتاب ١٤٠٠، ١٢٤ کتابفروشی در استان تهران و ٧٣٦ کتابفروشی در سایر استانها هستند. اسامی و مشخصات کتابفروشیهای عضو طرح بهارانه کتاب ١٤٠٠، به تفکیک هر استان، روی سایت طرحهای فصلی کتاب قابل مشاهده است.
در همین ارتباط، منصور ضابطیان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا ضمن ابراز خرسندی از اجرای چنین طرحهایی گفت: آنچه در این چند سال و در زمان اجرای طرحهای فصلی فروش کتاب در کتابفروشیها دیدهام این بوده که معمولاً مخاطبان از اعمال این تخفیفها استقبال میکنند و انگیزه خرید کتاب در آنها تقویت میشود. دست کسانی که متولی اجرای این طرحها هستند درد نکند.
تخفیفهایی که انگیزه ایجاد میکند
وی اظهار کرد: شاید رقم تخفیف خیلی بالا نباشد، اما بهانه خوبی است که سراغ کتابفروشیها برویم. بهویژه این که برخی کتابفروشیها مازاد بر سقف اعلامشده نیز تخفیف در نظر میگیرند. شنیدهام که برخی افراد گاهی یکی از اعضای خانواده را با کارت ملی با خود میبرند و از تخفیف آنها هم استفاده میکنند (با خنده) شاید از نظر اخلاقی و در ظاهر این کار درست نباشد، اما به نظرم هر ترفندی که باعث شود مردم کتابخوان شوند، به نوعی مجاز و قابلتقدیر است.
این نویسنده و برنامهساز تلویزیون با اشاره به تعطیلی نمایشگاه کتاب تهران برای دومین سال پیاپی به خاطر شیوع کرونا گفت: با این که نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بهمن ماه سال ۱۳۹۹ برگزار شد و تجربه نسبتاً موفقی بود، اما تأثیرات فرامتنی برگزاری نمایشگاه به صورت فیزیکی هم قابلانکار نیست. این تأثیرگذاری، هم برای مخاطبان و علاقهمندان به کتاب است و هم در طرف دیگر نویسندگان و ناشران و فروشندگان کتاب را هم دربرمیگیرد.
تفاوت نمایشگاه مجازی و فیزیکی از نگاه ضابطیان
وی افزود: برای خود من برنامهریزی و رفتن به نمایشگاه کتاب، تورق کتابهای جدید و برخورد چهره به چهره با مخاطبان همیشه لذتبخش بوده است. این که مخاطبان به غرفهای میآیند که کتابت آنجاست و برای خرید آن صف میبندند و گاهی تو باید از ظهر تا شب در غرفه بنشینی و کتاب امضا کنی واقعاً شیرین و فراموشناشدنی است. برای مخاطبان هم حضور در نمایشگاه لطف دیگری دارد.
ضابطیان عنوان کرد: فروش نمایشگاه مجازی به اندازه نمایشگاه کتاب تهران نبود، اما هزینههای آن و مسائل سختافزاری را که بسیاری از ناشران و بهویژه ناشران خرد با آن مواجهند، نداشت. این که پیگیر غرفه باشی، بنر بزنی و تبلیغات کنی، هزینه نیروی انسانی و حمل و نقل کتابها را بدهی و...در نمایشگاه مجازی حل شده بود یعنی هر ناشری با یک یا دو نیروی متخصص از دفتر خودش این کارها را انجام میداد.
ضابطیان درباره آخرین اثر خود که در زمستان سال ۹۹ منتشر شد نیز گفت: تا آنجا که خبر دارم کتاب «از اون روزا که عکسا» به چاپ هشتم رسیده و استقبال خوبی از آن شده است. این کتاب گلچینی از ترانههای ایرانی به انتخاب و سلیقه من بود؛ البته متن کامل ترانهها در این اثر موجود نیست، بلکه برشهایی از آنها را شامل میشود که ویژگی تصویری پررنگی دارند.
وی افزود: همانطور که در مقدمه کتاب هم عنوان کردم، این اثر «نه یک کتاب محققانه که بیشتر یک جستوجوی شخصی بازیگوشانه در میان صدها ترانه است». در کنار سفر و غذا، ترانه و موسیقی به ویژه موسیقی پاپ یکی از علاقهمندیهای من است. در موسیقی هم همیشه برای من «ترانه» مهم بوده است
این نویسنده اظهار کرد: بعضی از کتابها هستند که در طول زمان خودشان را نشان میدهند. «از اون روزا که عکسا» از همین دسته آثار است؛ کتابی ساده و بیادعا است که ساختار خاص خودش را دارد و بی سروصدا گوشه کتابفروشیها است و امیدوارم تا سالهای سال فروش داشته باشد.
غذاهای رشت و «نوشابه زرد» در کانادا،سوژه بعدی سفرنامههای آقای نویسنده
ضابطیان که با نگارش کتابهایی همچون «مارک و پلو»، «سباستین»، «چای نعنا»، «سه رنگ» و ... در قالب به عنوان یک سفرنامهنویس حرفهای نیز شناخته میشود، درباره سفرنامههای بعدی خود نیز گفت: راستش را بخواهید تقریباً همه سفرهایی را که رفته بودم، نوشتهام. در تابستان نوشتن کتاب رشت را شروع میکنم. این کتاب هم حالت سفرنامه دارد. «سه رنگ» که سال گذشته منتشر شد، سفرنامه غذایی ایتالیا بود و کتابی که درباره رشت خواهم نوشت، شکل ایرانی همین سفرنامه غذایی خواهد بود. بعد از آن هم قصد دارم کتاب «نوشابه زرد» را بنویسم که سفرنامه کشور کانادا است. امیدوارم با کاهش مبتلایان به کرونا و کمشدن محدودیتها، فرصت سفرهای جدید هم فراهم شود و بتوانم آثار دیگری را هم بنویسم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا به جز رشت، شهرهای دیگری هم میتواند سوژه کتابهای او باشند نیز افزود: بله این امکان وجود دارد؛ البته این سفرنامههای داخلی الزاماً درباره غذا نخواهد بود. موضوعات جذاب دیگری هم هستند که میتوانند محور این سفرنامهها باشند.
انتهای پیام/۴۱۰۴/پ
انتهای پیام/