دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 خرداد 1400 - 11:09
بابایی:

رشد علم در ایران ۱۱ برابر سریع‌تر از میانگین جهانی است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان عنوان کرد: براساس گزارشی که نشریه نیو ساینتیست در سال ۲۰۱۰ منتشر کرده، رشد علم در ایران ۱۱ برابر سریع‌تر از میانگین جهانی است.
کد خبر : 585882
مجتبی بابایی



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از تویسرکان، مجتبی بابایی در مراسم گرامیداشت ۱۴ و ۱۵ خرداد که در مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان برگزار کرد، گفت: رشد علمی ایران در سال‌های پس از پیروزی انقلاب یکی از موضوعات مهمی است که می‌تواند تصویر روشن‌تری از تفاوت‌های ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی را به ما نشان دهد.


وی اضافه کرد: برای درک واقعیت‌ها و دستاوردهای جمهوری اسلامی در حوزه‌های علمی و فناوری باید مروری بر وضعیت علمی ایران قبل از انقلاب تا امروز داشته باشیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان یادآور شد: کشورهای جهان برای دستیابی به رشد علمی و دانشگاهی باید چهار مرحله جذب دانشجو در دانشگاه‌ها و آموزش، استفاده از آموزش‌هایی که موجب پژوهش و تولید مقاله می‌شود، تبدیل دانشگاه‌های پژوهش‌محور به دانشگاه‌های فناور و استفاده از مقالات علمی تولید شده در مرحله قبل برای تولید فناوری و اثرگذاری فناوری تولید شده در دانشگاه‌ها بر اقتصاد که منجر به ایجاد اشتغال و درآمدزایی در جامعه می‌شود را طی کنند.


بابایی مطرح کرد: در حالی که مسابقه بزرگ و حساس در راستای پیشرفت علمی کشورها به راه افتاده، در ایران پیش از انقلاب با وجود گذشت ۴۰ سال از تأسیس اولین دانشگاه در تولید علم و فناوری بسیار ضعیف بودیم و در صنعت به جز مونتاژ و در علم به جز ترجمه هنری نداشتیم.


وی متذکر شد: در آن زمان سهم ایران از تولید علم در دنیا تناسب چندانی با ظرفیت‌های دانشگاهیان روز نداشت و در سال ۱۳۵۷ سهم کشوری که یک درصد از جمعیت کل دنیا را داشت از تولید علم دنیا کمتر از یک دهم درصد بود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان با بیان اینکه براساس گزارشی که نشریه نیو ساینتیست در سال ۲۰۱۰ منتشر کرده، رشد علم در ایران ۱۱ برابر سریع‌تر از میانگین جهانی است، افزود: ایران سریع‌تر از هر کشور دیگری در مسیر پیشرفت علم و فناوری حرکت می‌کند و با رشد علمی ۱.۴ درصد میان ۲۵ کشور برتر جهان در رتبه دوم قرار گرفته‌ایم.


بابایی مطرح کرد: قبل از انقلاب تنها ۱/. درصد از تولیدات علمی پژوهشی دنیا را داشتیم، اما در سال ۲۰۱۰ تولیدات علمی ما از میانگین جهانی بیشتر بوده و این تحولات نتیجه انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) بوده است.


وی ابراز امیدواری کرد که در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری در آینده‌ای نزدیک با غلبه بر مشکلات موجود در جامعه، ایران اسلامی را به جایگاهی فراتر از امروز برسانیم.


انتهای پیام/۴۰۷۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب