تأکید مقام معظم رهبری بر بالا بردن سطح بصیرت مردم
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا؛ پنجمین جلسه از سلسله نشستهای «روایت قرن» در مرکز مطالعات راهبردی ژرفا وابسته به معاونت فرهنگی اجتماعی سپاه پاسداران برگزار شد. در این نشست مرتضی انصاری زاده ، نویسنده کتاب «مسجد رهبر»، به تبیین موضوع «روایت فعالیتهای مسجدی آیت الله خامنهای در مسجد کرامت» پرداخت. ایشان در ابتدای این نشست به اهمیت مسجد کرامت به لحاظ کارکردهای اجتماعی و سیاسی در دوران پهلوی اشاره کردند و مغفول ماندن انجام چنین پروژهای را با توجه به اهمیت ویژه این مسجد و نقشی که در میان مردم مشهد و اطراف آن داشته است و در نهایت موجب یک حرکت اجتماعی شده، عجیب دانستند و گفتند «انتظار این بود که این کتاب سالها قبل از این تدوین میشد، مخصوصا آن که انجام تحقیقات به خاطر قرابت زمانی با واقعی دشوار نبود؛ چرا که افراد بیشتری برای مصاحبه در دسترس نویسنده قرار داشتند. معتقدم که دو علت باعث این اتفاق شده است. نخست آن که متاسفانه در فرهنگ قالب فعالیتهای مسجدی چندان اهمیت ندارند و عموم به فعالیت مسجدی به عنوان یک فعالیت جدی و واقعی نگاه نمیکنند. البته سختی انجام دادن چنین پروژههای تاریخی و علمی هم موثر است که میتوان از آن به عنوان علت دوم نام برد.»
وی در ادامه به قرائت برشی از کتاب «مسجد رهبر» پرداخت که در آن حضرت آیت الله خامنهای حدود 6 ماه مدیر مسجد و امام جماعت آن بودند. نویسنده کتاب «مسجد رهبر» ویژگی امامت آیت الله خامنهای در مسجد کرامت را در دو حوزه «محتوا» و «قالب» طبقهبندی کرده و تشریح کردند. این پژوهشگر افزود: «در بحث محتوا آیت الله خامنهای خلاف جریانهای تند و یا مسلحانه انقلابی بیشتر بر بالا بردن سطح بصیرتی مردم تأکید داشتند. حضرت آیت الله خامنهای به عنوان یکی از شاگردان برجسته مکتب امام خمینی (ره)، معتقد بودند با برداشته شدن باورهای غلط در مورد اسلام و نظام اسلامی و تبیین جامع و صحیح مبانی اسلامی، مردم به صورت خودجوش به سمت ایجاد حکومت عدل اسلامی حرکت خواهند کرد. لذا به لحاظ محتوایی کمتر وارد مقابله مستقیم با رژیم پهلوی شده و بیشتر روی تفسیر قرآن و ادعیه، بیان مسائل اخلاقی و... تأکید داشتند اما خروجی کار طوری بود که افراد پس از شرکت در جلسات ایشان، خود به خود نسبت به رژیم پهلوی بدبین میشدند به طوری که این قضیه در گزارشهای ساواک نیز آمده و در نهایت منجر به ممنوعیت فعالیت ایشان در مسجد کرامت چه به صورت امام جماعت و چه به صورت سخنران شد.»
انصاری فرد تصریح کرد: «در حوزه قالب نیز آیت الله خامنهای از ترکیب روشهای سنتی و جدید برای تبلیغ استفاده میکردند. به طور مثال برعکس برخی افرادی که خود را انقلابی به استفاده از روشهای سنتی مثل روضهخوانی، مسئله گویی، برگزاری جلسات و کلاسهای قرآنی و... تأکید داشتند. از سوی دیگر ایشان در سخنرانیهای خود از تخته استفاده میکردند که اصلا مرسوم نبود و یا ابتدای جلسه هر شب یکی از اعضای جلسه خلاصه جلسه شب قبل را برای حضار ارائه میکرد یا به صورت مکتوب بین ایشان توزیع میکرد. »
وی در خاتمه گفت: شخصیت و کاریزمای آیت الله خامنهای یکی از دلایل اصلی اقبال مردم به سمت ایشان دانستند و ویژگیهایی مثل آراستگی ظاهر، ساده زیستی، پیگیری و توجه به مخاطبین، رفتار مناسب با نوجوانان را به عنوان شاهد مثالی بر شخصیت و جاذبۀ ایشان ذکر کردند و علت موفقیت رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) را ایمان و باور راستین و استقامت بالا دانستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/