دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 خرداد 1400 - 15:40
مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا:

30 سال آینده با جهانی جایگزین روبه‌رو خواهیم بود

سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی در بازدید توانمندی‌های تحقیقاتی و اجرائی بیان کرد: جهان کنونی با سرعتی بالا در حال تغییر و تحول است و بشریت تا ۳۰ سال آینده با جهانی جایگزین روبه‌رو خواهد شد.
کد خبر : 585122
سردار صفوی

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا به دعوت رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از توانمندی‌های تحقیقاتی و اجرائی این پژوهشگاه بازدید کرد و در جمع مدیران و محققان این پژوهشگاه با اشاره به روندهای تغییر و تحولات جهانی و لزوم آینده‌پژوهی اظهار کرد: جهان کنونی با سرعتی بالا در حال تغییر و تحول است و بشریت تا ۳۰ سال آینده با جهانی جایگزین روبه‌رو خواهد شد و بایستی برای دنیای جدید جایگاه ایران را تعریف کنیم.


سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی در ادامه با تبیین روندهای کلان تغییرات جهانی گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها تا سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت جهان به حدود ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر خواهد رسید که دراین‌بین جمعیت شهرنشین بالای ۷۵ درصد جمعیت جهان را شکل می‌دهند، لذا پیشرفت فناوری‌های نوین در حل مشکلات جمعیت تأثیر شگرفی ایفا خواهد کرد.


دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا ادامه داد: با کاهش نسبی فقر و گسترش طبقه متوسط در جهان و گسترش دستاوردهای آموزشی و استفاده همگانی از ارتباطات و فناوری‌های جدید، خصوصاً در زمینه‌های تولید و ساخت در همه عرصه‌ها، افراد بشر قدرتمند می‌شوند.


سرلشکر صفوی با اشاره به توسعه فناوری‌های نوین مبتنی بر فناوری‌های فضایی و حضور در فضا به‌عنوان یکی از روندهای کلان تغییرات جهانی افزود: ایران باید در فضا حضور مؤثری داشته باشد و چندین ماهواره را امسال با کاربردهای مختلف به فضا پرتاب کند؛ حتی در این رابطه نیروهای مسلح می‌توانند در این حوزه پیشتاز باشند.


وی تغییرات بنیادین در جای‌جایی قدرت را یکی دیگر از روندهای کلان تغییرات جهانی دانست و اضافه کرد: به نظر اکثر صاحب‌نظران ژئوپلیتیک حوزه‌های روابط بین‌الملل و علوم سیاسی، در قرن حاضر جابجایی قدرت از غرب عالم به شرق عالم به‌آرامی در حال شکل گرفتن است؛ همچنین اقتصاد، فرهنگ، علوم، فناوری‌های جدید و جغرافیا مبانی قدرت هستند.


دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا اضافه کرد: جهان کنونی شاهد چندقطبی شدن قدرت خواهد بود که یکی از قدرت‌های مطرح جهان فعلی قدرت آسیا مرکب از چین، هند، ژاپن و روسیه است و از سوی دیگر بروز و ظهور قدرت جدید جهان اسلام با توجه به توانمندی‌های فرهنگی و تمدنی و اقتصاد مبتنی بر انرژی فسیلی و قدرت فناوری و جمعیت و جغرافیای به‌هم‌پیوسته از اقیانوس اطلس تا اقیانوس آرام حتمی و قطعی است.


سردار صفوی افزود: جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک قدرت منطقه‌ای در غرب آسیا لازم است بر مبانی قدرت چهارگانه فوق روابط خودش را با قدرت‌های آسیایی و کشورهای پیرامونی یعنی ۱۵ کشور همسایه و کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی مشخص کند.


وی قدرت‌گیری شرکت‌های بزرگ اقتصادی را یکی دیگر از روندهای تغییرات قدرت جهانی دانست و گفت: با پیشرفت محیرالعقول فناوری نوین، بازیگران غیردولتی و شرکت‌های بزرگ اقتصادی احتمالاً سردمدار رویارویی با دولت‌ها خواهند بود.


سرلشکر صفوی بابیان لزوم برنامه‌ریزی کلان و بلندمدت و تبیین جایگاه کشور در قدرت جهانی طی ۳۰ سال آینده، تصریح کرد: به نظر می‌رسد کشور و ملت عزیز ما و دولت‌ها بایستی برنامه ۳۰ سال آینده خود را مشخص کنند و با یک نگاه آینده‌پژوهانه به روندهای جهانی جایگاه کشور را در ۳۰ سال آینده ترسیم کنند؛ یکی از این حوزه‌ها حوزه فناوری‌های نوین است که بایستی جایگاه کشور در این حوزه مشخص شود؛ لذا دولت آینده باید سند راهبردی جامع شامل تمام حوزه‌های علمی – فناوری را در برنامه بگنجاند.


دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا ادامه داد: تا ۳۰ سال آینده احتمالاً جمعیت کشور با همین نرخ رشد به حدود ۱۰۰ میلیون نفر نزدیک خواهد شد و جمعیت شهرنشین ما به بالای ۷۰ درصد خواهد رسید، تأمین نیازهای اساسی این جمعیت از غذا، پوشاک، آب و مسکن و بهداشت و اشتغال و... برای دولتمردان آینده یک اصل است.


رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در ادامه به زمینه‌های همکاری بین پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در پی عقد تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی و پژوهشی که قبلاً به امضاء رسیده بود، پرداخت؛ بنابراین گزارش، تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی و پژوهشی فی‌مابین پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باهدف هم‌افزایی در پیشبرد مأموریت‌ها و وظایف علمی- پژوهشی، ارتقای بهره‌وری و بهره‌برداری علمی و پژوهشی از طریق به اشتراک‌گذاری تجارب و دستاوردها و برقراری تعامل و همکاری پژوهشی مؤثر در حوزه‌های تخصصی بین دو مجموعه منعقد و مقرر شده بود طبق این تفاهم‌نامه، طراحی و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در سطوح راهبردی، بهره‌برداری و استفاده مشترک از بانک‌های اطلاعات علمی چاپی و دیجیتال، بهره‌گیری مشترک از سرمایه انسانی علمی و پژوهشی، همکاری در فرآیندهای علمی و پژوهشی و تهیه و تدوین مداخل دایرة‌المعارف دفاعی- امنیتی انقلاب اسلامی و همچنین همکاری و مشارکت در برگزاری فعالیت‌های مشترک فرهنگی، کارگاه‌های آموزشی، نشست و همایش‌های تخصصی و تولید آثار علمی- پژوهشی انجام پذیرد.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب