دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 خرداد 1400 - 15:37
انتخابات از نگاه امامین انقلاب اسلامی (۳)؛

زنان باید در همه صحنه‌ها حضور یابند

خانم‌ها باید در همه صحنه‌ها و میدان‌ها آن‌قدری که اسلام اجازه داده وارد شوند، برای اینکه فرقی مابین آنها و دیگران در سرنوشتشان نیست.
کد خبر : 584865
حضور زنان

به گزارش خبرنگار سیاست خبرگزاری آنا، اولین حضور سیاسی زنان در تاریخ ایران به دوره انقلاب مشروطه برمی‌گردد در آن زمان زنان پابه‌پای مردان جنگیدن برای انقلاب مشروطه جنگیدند اما انقلاب مشروطه پس از پیروزی به آنان وفادار نبود و زنان را از حق رأی مانند قاتلین، محجورین و ... محروم کرد. وضعیت زنان با به‌روی کار آمدن رضا شاه تفاوتی نکرد و بازهم از حق رأی و مشارکت در عرصه سیاست و اجتماع محروم بودند.


اولین بار در دهه ۴۰ زمان حکومت محمدرضا شاه قانون مشارکت زنان در عرصه سیاست تصویب شد. البته تعدادی از مورخین و کارشناسان این کار شاه را تنها برای نشان‌دادن برابری نمادین زن و مرد می‌دانند. در این زمان تعدادی از زنان ازجمله فرح توانستند به عرصه سیاست ورود کند.


پس از پیروزی انقلاب اسلامی اوضاع زنان به‌کلی تغییر می‌کند؛ صریح‌ترین موضع‌گیری انقلاب اسلامی نسبت به مشارکت زنان در قانون اساسی جمهوری اسلامی انعکاس یافت. در این قانون نه‌تنها هیچ تبعیضی در لفظ و معنا به دلیل جنسیت مقرر نشده و راه قانونی برای مشارکت زنان در تمامی صحنه‌های فراهم آمده است، بلکه در این قانون از شأن خانوادگی و اجتماعی زنان نیز حمایت‌شده که نشانه نگرش مثبت رهبران انقلاب اسلامی به مسائل زنان است.


مشارکت زنان در عرصه سیاست و در عرصه‌های اجتماعی بعد از انقلاب اسلامی همواره افزایش‌یافته و اولین حضور زنان پس از انقلاب را می‌توان در مجلس شورای انقلاب اسلامی دید.




حضور زنان در عرصه سیاست

حضور زنان در مجلس



امام خمینی به جایگاه زنان در جامعه اهمیت بسیاری می‌داند و درباره آن می‌فرمایند: خانم‌ها در قبل وضعشان یـک نـحو دیـگری بود و رژیم (شاهنشاهی) آن‌ها را به یک مسائل دیگری مشغول کرده بود. متحول شدند به کسانی که در مـقابل رژیـم ایـستادند و با برادرها همدوش بلکه مقدم در این نهضت شرکت کردند، این تحول‌ها، تحول‌های اعجازانگیز بود.من در جـامعه زن‌ها یک تحولی می‌بینم که بیشتر از تحولی است که در مردها پیداشده و آن‌قدری کـه ایـن جـامعه محترم به اسلام خدمت کردند در این میان، بیشتر از مقداری است که مردها خدمت کردند.نهضت اسـلامی بـه برکت اسلام چنان تحولی در زن و مرد جامعه به وجود آورده که ره صدساله یک‌شبه طـی نـموده است...


بیان گذار انقلاب بر مشارکت زنان در انتخابات تأکید می‌کنند و می‌گویند:شما باید در همه صحنه‌ها و میدان‌ها آن‌قدری که اسلام اجازه داده وارد باشید. مثل انتخابات که امروز عملی است که باید انجام بگیرد و صحبت روز است در ایران، خانم‌ها همان‌طوری که مردها فعالیت می‌کنند برای انتخابات، خانم‌ها هم باید فعالیت بکنند برای اینکه فرقی مابین شما و دیگران در سرنوشتتان نیست.


ایشان خاطرنشان کردند:سرنوشت ایران، سرنوشت همه است... برای اینکه امور سیاسی مخصوص یک طبقه نیست، همان‌طوری که علم مخصوص یک طبقه نیست.همان‌طوری که مردها باید در امور سیاسی دخالت کنند و جامعه خودشان را حفظ کنند، زن‌ها هم باید دخالت کنند و جامعه را حفظ کنند. زن‌ها هم باید در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی همدوش مردها باشند، البته با حفظ آن چیزی که اسلام فرموده است که بحمدالله امروز در ایران جاری است.


بیشتر بخوانید:


مردم قدرت تشخیص کاندیدای اصلح را دارند


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب