قارچ سیاه برای بیماران دیابتی و کرونایی خطرناک است
پرویز وحدانی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، در ارتباط با شیوع قارچ سیاه در کشور گفت: قارچ سیاه یا mucormycosis (موکورمایکوسیس) یکی از عفونتهایی است که همراه بیماریهایی مانند کرونا به وجود میآید
وی افزود: این عفونت مختص هند نیست و در همه جای دنیا پراکنده است اما از آنجاکه شرایط زندگی هندیها متفاوت است آنجا بیشتر شایع میشود.
این متخصص عفونی و بیماریهای گرمسیری گفت: قارچ سیاه در بیماران مبتلابه کرونا تشدید میشود بهویژه در گروهی از این بیماران که بیماریهای زمینهای مانند دیابت دارند شایعتر است و هر چه میزان آلودگی در محیط بیشتر باشد وضعیت عفونت در این قارچ تشدید میگردد.
وحدانی ضمن اشاره به اینکه تنها راه پیشگیری از این قارچ نظافت است، بیان کرد: افراد باید سعی کنند از ماسک تمیز استفاده کنند و از تماس با افرادی که آلوده به این قارچ هستند اجتناب کنند، همچنین از تردد در مکانها پرجمعیت خودداری کنند.
این متخصص عفونی ضمن تأکید بر اینکه قارچ سیاه یا موکورمایکوس از علائم کرونا نیست، گفت: قارچ سیاه یک بیماری مستقل است اما جزء علائمی محسوب میشود که افراد مبتلا به کرونا ممکن است نشان دهند
وی افزود: قارچ سیاه عروق را مسدود میکند و مسیر عروق را سیاه میکند و ممکن است در بینی، گونهها و حلق رشد کند و بیماران قارچ گرفته باید از بخور استفاده کنند.
وحدانی گفت: اگر موادی که افراد با آن مواجهه دارند حاوی موکورهای این قارچ باشد ابتلا به قارچ سیاه ممکن میشود و افرادی که پوسیدگی دندان یا عفونت در مجاری فوقانی تنفسی یا سینوس داشته باشند مستعد رشد این قارچ خواهند بود اما احتمال رشد این قارچ در بیماران دیابتی بیشتر از دیگر موارد است.
انتهای پیام/ ۴۱۶۱
انتهای پیام/