دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

واکسن ایرانی کرونا چه زمانی وارد بازار می‌شود؟

شرکت‌های ایرانی، تقریباً هم‌زمان با شرکت‌های غربی یعنی بهمن سال ۹۹، توانستند به مطالعات تولید واکسن ورود کنند و درصورتی‌که نتایج آن مطابق انتظارات باشد، می‌توان امیدوار بود از ماه آینده واکسن ایرانی وارد بازار شود.
کد خبر : 584651
واکسن کوو

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، باوجود اینکه امروز کشورهای متعددی اقدام به تولید واکسن کرده‌اند، اما همچنان نیاز بالای جهان این امکان را باقی نمی‌گذارد که کشورها بتوانند مازاد بر نیاز خود، واکسن تولید کنند و حتی اگر یکی از این کشورها بتواند به تولید مازاد دست پیدا کند، هنوز تولید آن‌قدر انبوه نیست که صادرات واکسن پاسخگوی نیاز جهان باشد.


بنابراین تکیه عمده کشورها به دانش بومی خود در تولید واکسن است، چراکه هر تولیدکننده واکسن نخستین اولویت خود را کشور خود قرار خواهد داد. به این سبب زمان تولید و عرضه واکسن ایرانی برای شهروندان جمهوری اسلامی ایران  اخباری مهم تلقی می‌شود که ما سعی خواهیم کرد روند تولید و زمان توزیع آن را مرور کنیم.


شرکت‌های ایرانی، تقریباً هم‌زمان با شرکت‌های غربی توانستند به مطالعات تولید واکسن ورود کنند. در ابتدای بهمن سال ۹۹ مینو محرز خبر از آغاز اقدامات ستاد اجرائی فرمان امام (ره) برای تولید واکسن داد. دران تاریخ واکسن ایرانی آزمایشات بالینی خود بر میمون را پشت سر گذاشته بود و توانست وارد ازمایشات انسانی شود. نتایج قابل‌اتکا بودند و ۹۰ درصد انتی بادی در بدن میمون‌هایی باقی گذاشتند که توسط ویروس‌های کشته یا ضعیف شده بیمار شده بودند.


پس از گذشت دو ماه یعنی در فروردین سال ۱۴۰۰ محرز اعلام کرد که واکسن کرونای ایرانی بر سیصد نفر تزریق‌شده است و وی گفت واکسن‌هایی که من بر آن‌ها نظارت داشتم از استانداردهای بین‌المللی برخوردار هستند. بر اساس آن اظهارات قرار شد واکسن‌های ایرانی فاز دوم و سوم تولید خود را تا خرداد تکمیل کنند و در ابتدای تیرماه به دست مردم برسند.


آن‌گونه که این عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا عنوان کرد در فاز سوم واکسن بر ۲۰ هزار نفر تزریق می‌گردد و درصورتی‌که نتایج آن مطابق انتظارات باشد، از تیرماه تولید آن آغاز خواهد شد.


با توجه به اینکه حجم قابل‌توجهی واکسن از کشورهایی مانند چین و کره واردات واکسن داشته‌ایم، هم‌اکنون واکسیناسیون کادر درمان و سالمندان و البته بخشی از مسئولان کشور پایان گرفته است. بنابراین واکسن‌های ایرانی می‌توانند وضعیت واکسیناسیون را تسریع ببخشند.


البته یک ماه پیش محمد مخبر، رئیس ستاد اجرائی فرمان امام در آیین مراسم واکسن‌های ایرانی اشاره کرد که به‌محض اینکه مطالعات واکسن به نقطه قابل اتکائی برسد، تولید انبوه آن را آغاز خواهیم کرد. در حال حاضر امکانات تولید انبوه آن در بنیاد برکت فراهم است. قابل‌ذکر است که این واکسن‌ها اندر قابل‌اتکا بودند که مینو محرز و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این افتتاح واکسن را دریافت کردند.  


تاکنون مطالعات آنقدر قابل‌اتکا بودند که خط تولید اولیه واکسن با توان سه میلیون دوز در ماه افتتاح‌شده است و انگونه که رئیس ستاد اجرائی فرمان امام (ره) گفته است تا بهار سال آینده خطوط تولید این واکسن با توان ۱۵ تا ۲۰ میلیون دوز در ماه راه‌اندازی خواهد شد و همان‌طور که پیش‌تر گفته شد و محمد مخبر بر آن تأکید داشت این واکسن با تمرکز بر نیاز داخلی تولید می‌شود و تا آخرین نفر ایرانی واکسن دریافت نکند، این واکسن به خارج از کشور صادر نخواهد شد.


انتهای پیام/ ۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب