راه و رمز تاسیس باغ بادام با کمترین هزینه
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا ، اگر قصد راهاندازی باغ با سرمایه کم و نگهداری کمتر را دارید. باید بگویم بهترین انتخاب، خرید نهال بادام است. نهال بادام به علت مقاومت بالا و باردهی بسیار عالی و نیاز به نگهداری کمتری که دارد، یک انتخاب عالی برای کاشت در بیشتر نقاط کشور به شمار میرود. از طرفی میوهی بادام بسیار پرطرفدار بوده و برای مصارف داخلی و همچنین صادرات یکی از پرسودترین میوهها به حساب میاید. با ما همراه باشید تا شما را با نحوهی راهاندازی باغ بادام با سرمایهی کم آشنا کنیم.
چگونه نهال بادام ارزآنرا انتخاب کنیم؟
اولین موردی که در تاسیس باغ باید به آن توجه شود؛ انتخاب نهال است. با انتخاب یک نهال متناسب با شرایط منطقه ای باغتان میتوانید به بیشترین بهره وری از نهال برسید. بنابراین قبل از کاشت نهال، اطلاعات کافی دربارهی شرایط اقلیمی منطقه و ارتفاع از سطح دریا و میزان بارندگی و شرایط خاک خود به دست بیاورید. خوشبختانه اطلاعات مربوط به هر رقم به صورت کامل در بخش توضیحات وجود دارد. شما میتوانید با مراجعه به سایت پالیز نهال اطلاعات کافی درباره هر رقم را بدست آورده و با مقایسهی آن با شرایط باغ خود، بهترین نهال بادام را برای باغ خود خریداری کنید.
چگونه قبل از کاشت نهال بادام، خاک را آماده کنیم؟
دومین نکته آماده سازی زمین است. قبل از آماده سازی زمین باید یک آزمایش خاک دقیق از چند قسمت زمین گرفته و با شرایط مطلوب نهال مورد نظرمان مقایسه میکنیم. سپس با استفادهاز کودشیمیایی و کود آلی و خاک غنی تر، و مخلوط آن با خاک باغ، یک خاک غنی و آماده برای کاشت نهال خود بدست میاوریم.
نهال بادام را در چه فصلی بکاریم؟
در این مرحله و پس از خرید نهال بادام، در فصل کاشت باید نهال بادام خود را بکاریم. بهتر است نهالهای خود را در فصل خواب نهال بکاریم. بهترین فصل کاشت نهال بادام در فصل پاییز و زمستان است. در فصل خواب، حرکت مواد غذایی در تنه و شاخهها و ریشه کندتر شده و با کاشت آن در محیط جدید، بهتر تطبیق پیدا میکند. زمانیکه در فصل بهار، نهال از خواب زمستانی بیدار میشود. به سرعت رشد خود را آغاز خواهد کرد.
چگونه فاصله ی کاشت میتواند در بهره وری از زمین موثر باشد؟
برای کاشت نهال بادام باید فواصل کاشت استاندارد آنرا رعایت کنید. فاصلهی کاشت براساس فاکتورهای متعددی از جمله گسترش شاخه و برگها و امکان جذب بهتر نور خورشید برای انجام عملیات فتوسنتز و از طرفی میزان گسترش ریشه در خاک برای جذب آب و مواد غذایی تعیین میشود. همچنین باید فضای کافی برای عبورومرور وسایل نقلیه کشاورزی نیز وجود داشته باشد، تا راحت تر بتوانیم محصول را برداشت کنیم. به این علت که ما قصد داریم یک باغ اقتصادی با سوددهی بالا و صرف هزینهی کمتر راهاندازی کنیم، باید از فاصلهی کاشت نهال بادام خود اطلاع داشته باشیم. اگر نهال را در فاصله ای بیشتر از فاصلهی کاشت استاندارد آن بکاریم، از فضای باغ بهرهی کافی را نبرده و باعث باردهی کمتر در هکتار و افزایش هزینههای نگهداری خواهد شد.
فاصلهی استاندارد کاشت نهال بادام به طور میانگین 6 در 5 متر مربع است. در مناطق شیب دار با شیب ملایم میتوان فواصل کاشت را تا 5 در 5 متر مربع کاهش دهید.
کدام روش آبیاری نهال بادام کم هزینه تر است؟
پس از کاشت نهال نوبت به نگهداری و مراقبت و آبیاری درختان است. با آبیاری و کوددهی منظم، درختان رشد بهتری داشته و محصول دهی آنها افزایش میابد. بهترین روش آبیاری درختان بادام، استفادهاز روش آبیاری تحت فشار بابلر است. میدانیم که هزینههای راهاندازی سیستم آبیاری تحت فشار زیاد است، اما باید گفت که با توجه به صرفه جویی و افزایش سلامتی درختان، انتخاب این روش برای آبیاری درختان، یک انتخاب اقتصادی به شمار میرود. سایر روشها از جمله غرقابی و بارانی و... شاید روشهای کم هزینه تری برای آبیاری باشند اما مشکلاتی نیز به همراه دارند از جمله :
- طوقهی درختان در هنگام آبیاری خیس شده و این عامل ایجاد بیماری در درختان است. بیماری در درختان موجب کاهش محصول و یا مرگ درخت خواهد شد.
- اگر درختی به بیماری مبتلا شود به علت حرکت آب در سراسر باغ، باعث گسترش بیماری خواهد شد.
- این روش باعث شسته شدن خاک از مواد معدنی شده و به این ترتیب خاک فقیر میشود.
- شوری و املاح معدنی در انتهای باغ جمع آوری شده و باعث بروز مشکلاتی در رشد درختان در انتهای باغ خواهد شد.
- آب به صورت مساوی در بین درختان تقسیم نشده و برخی بیشتر و برخی از درختان کمتر آبیاری میشوند.
- در روش آبیاری تحت فشار، مصرف آب کاهش چشمگیری میابد.
- آبیاری در روش تحت فشار بابلر با توجه به فصل و میزان بارندگی و نیاز درختان به راحتی قابل تنظیم است.
آبیاری موردنیاز درختان بادام بین 6 تا 8 هزار متر مکعب است. که بهطور منظم هر 2 تا 4 هفته یکبار باید انجامشود. اگر نهال بادام کمتر از یکساله دارید باید آنرا هر 10 روز یکبار آبیاری کنید.
با استفادهاز روش آبیاری تحتفشار بابلر، حجم کل آبیاری به 4 تا 6 هزار متر مکعب کاشه میابد.
این میزان آبیاری برای مناطقی است که میانگین بارش سالیانهی آن بیشتراز 400 میلی لیتر است.
هرس درختان چگونه میتواند در افزایش محصول دهی تاثیرگذار باشد؟
هرس وتربیت درختان درافزایش باردهی درختان تاثیر جدی ومستقیم دارد. هرس درختان با دو هدف انجام میشود.
- هرس باردهی
- هرس تربیتی
به طورکلی هدف ازهرس درختان افزایش باردهی وحفظ عادت رشد طبیعی دردرختان است. بنابراین باید مراحل هرس رابه درستی وهرساله انجام دهید.
چرا باید درختان بادام را کوددهی کنیم؟
- درختان بادام نیازبه 14 نوع عنصر طبیعی دارند که برخی رااز هوا وبرخی دیگر رااز خاک دریافت میکنند. مهمترین عناصر موردنیاز درختان نیتروژن، کلسیم، گوگرد، پتاسیم؛ منیزیم، فسفر، اکسیژن و هیدروژن و کربن است. که پساز آزمایش خاک براساس نیاز درختان بهخاک اضافه میشود.
- اگر قصد راهاندازی باغ بادام با باردهی بسیاربالا را دارید، باید کلیهی عناصر رابه خاک اضافه کنید. البته باید توجه داشتهباشید که درختان به مقدارمشخصی از هریک از این مواد غذایی نیاز دارند و استفادهی بیشازحد میتواند عامل بروز بیماری ویا مشکلاتی دردرخت شود.
نتیجه گیری
نهالستان پالیزنهال با مدیریت سعید قاسمی ارائه دهندهی کلیه ارقام نهال بادام با بهترین قیمت میباشد. این نهالستان به عنوان بزرگترین نهالستان در شمال غرب ایران شناخته شده و دارای کلیهی مجوزها و گواهینامههای لازم از جهاد کشاورزی بوده است. ارائهی ضمانت نامهی کیفیت نهال بادام و گواهی سلامت محصول و همچنین پشتیبانی 24 ساعته، از دیگر خدمات این نهالستان میباشد. جهت کسب اطلاع از قیمت نهال بادام با ما تماس بگیرید.
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/