بازار آینده پروتئینها چگونه خواهد بود؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از ساری، عباس رضایی در وبینار ملی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران با عنوان «گرایش مشتریان به بازارآینده پروتئین» اظهار کرد: انسان بهطور عمده از منابع پروتئینی حیوانی و گیاهی استفاده میکند؛ اما پروتئینهای حیوانی در حال افزایش قیمت بوده و دستیابی به کشت منابع پروتئینهای گیاهی نیز به دلایل مختلف از جمله گرم شدن زمین محدود است.
این مسئول ادامه داد: بشر برای دست یافتن به امنیت غذایی پایدار ناچار بوده به پروتئینهای دیگری از قبیل پروتئین آب پنیر، پروتئینهای گیاهان خاص، گوشتهای کشت داده شده و حتی پروتئین تکیاخته استخراجشده از میکروارگانیسمهای مخازن نفتی روی آورد و به نظر میرسد این نوع پروتئینها بازار آینده را تصاحب کنند.
وی افزود: از زمان پیدایش حیات، روی کره زمین تاکنون، گستره عظیمی از موجودات مختلف، روی آن زیستهاند که همگی ویژگیهای یکسانی از نظر محتویات چربی و کربوهیدرات داشتهاند. تنها تفاوت این مجموعه بیپایان زیستی در یک جزء خلاصه میشود: پروتئین. این نام که از کلمه یونانی «پروتئوس» (Proteos) به معنی «اولیه» یا «مقام اول» آمده بهخوبی گویای اهمیت این مولکولها در ایجاد و تداوم حیات بوده بهطوریکه تقریباً هر نوع بیماری در بدن به نوعی با اختلال در عملکرد پروتئین در ارتباط است.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران گفت: یکی از طبقهبندیهای پروتئین، قابلیت بدن در نگهداری و استفاده از آنهاست که به نام ارزش حیاتی شناخته میشود. همه مواد غذایی کیفیت یکسانی از نظر تأمین نیازهای بدن ندارند. هر سلول باید مقدار کافی از همه اسیدهای آمینه مورد نیاز برای ساختن پروتئین جدید را در اختیار داشته باشد. همه اسیدهای آمینه ضروری باید همزمان در دسترس سلول قرار بگیرند؛ اگر یکی از آنها موجود نباشد، پروتئین نمیتواند ساخته شود. این ویژگی قانون همه یا هیچ خوانده میشود.
رضایی از این وبینار به عنوان یکی ازبرنامههای پیشبینی شده برای یادواره سردار دلها نام برد و از برگزاری وبینارها وکارگاههای آموزشی متعدد در سال جاری در باشگاه پژوهشگران جوان استان مازندران خبر داد.
محمد احمدی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز درباره محورهایی مانند مفهوم پروتئین و اهمیت آن در تغذیه انسان و مفهوم ارزش بیولوژیکی پروتئینها، وضعیت و آمار مصرف انواع پروتئین در جهان، پودر ایزوله پروتئین آب پنیر، پروتئین های گیاهی و جک فروت، گوشتهای کشت داده شده در آزمایشگاه، تأمین پروتئین مصرفی از حشرات، مایکوپروتئینها و جلبکهای جایگزین گوشت مطالبی را عنوان کرد.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/