دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 خرداد 1400 - 09:45
دانشیار پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی:

کشور با کمبود آب مواجه است اما نباید مردم را ترساند/ مسئولان محیط زیست در اظهار نظراتشان دقت کنند

دانشیار پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی گفت: ایران با کمبود آب مواجه است و عمده دلیل آن هم به عوامل انسانی برمی‌گردد.
کد خبر : 583542
اب - خشکسالی



سید حسین هاشمی، در گفت‌وگو با خبرنگار محیط ‌زیست خبرگزاری آنا، در مورد نظر عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست که گفته بود «جنگ آب از استان‌ها به روستاها کشیده می‌شود»، گفت: باید از آقای کلانتری پرسید که شما که سال‌های زیادی مسئول این کشور در حوزه کشاورزی یا محیط زیست بوده‌اید، چه کرده‌اید و نقش و سهم‌تان در ایجاد مشکلات را بیان و نقد کنید.


وی ضمن بیان این‌که با کمبود آب، رقابت بر سر آن در هر جغرافیائی ممکن است بروز کند، ادامه داد: اگر نتوانیم این مشکلات را مدیریت کنیم، ممکن است میان گروه‌های مختلف مردم نزاع رخ دهد.


دانشیار پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی، گفت: مقیاس این منازعات می‌تواند متفاوت باشد و از یک اجتماع کوچک یا چند کشور را درگیر کند که البته بکار بردن اصطلاح جنگ برای آن ممکن است دقیق نباشد.


وی افزود: اما بسته به این‌که چه جوامعی و چه تاثیری از این مشکل می‌بینند، ابعاد این نزاع می‌تواند گسترده شود.


هاشمی ضمن بیان این موضوع که بخش زیادی از معضل امروز آب مولود مدیریت ناکارآمد است، تاکید کرد: این جمله که ایران محو می‌شود، مبنا و اساس درستی ندارد و گویندگان مستنداتی برای آن ارائه نمی‌کنند.


وی افزود: ارزیابی اجمالی بیانگر آن است که کمیت آب محدود کننده رشد جمعیت و توسعه در ایران نیست، با این وجود نحوه مواجهه ما با موضوع آب در طول دهه های گذشته موجب شده است که امروز با شرایط نامطلوبی در بخش آب مواجه باشیم.


هاشمی گفت: ایران با کمبود آب مواجه است و عمده دلیل آن انسانی است؛ البته به این معنا نیست که منایع آب کشور پایان می‌پذیرد. مسئولین باید از واژگان دقیق‌تری برای بیان وضعیت استفاده کنند.


این کارشناس آب در ادامه گفت: ایران مشکل آب دارد، اما هنوز فرصت اصلاح رویکرد و سیاست‌ها و بهبود وضعیت وجود دارد.


وی افزود: ایران هنوز فرصت احیای خود را دارد، اما هرچه آن را به عقب بیاندازد باید هزینه‌ بیش‌تری پرداخت شود و آسیب بیش‌تری می‌بیند؛ کشور نیازمند تصمیم‌گیری برای تغییر رویکرد و در پیش گرفتن سیاست‌های هوشمندانه، مبتکرانه و علمی و عملی توسط مدیران است.


هاشمی در پایان گفت: اما این صحبت‌ها که گفته می‌شود ایران نابود می‌شود، بزرگنمایی کاذب مشکلات است که می‌تواند اثر معکوس داشته باشد؛ باید واقعیت‌ها به درستی بیان و علت بروز مشکلات به صراحت گفته شود تا بتوان راه‌حل‌های درست را یافت.


انتهای پیام/ ۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب