هزینه شدن بودجه 30 میلیاردی بیمه اعتیاد در جاهای دیگر/ کشف 422 هزار کیلوگرم انواع مواد مخدر فقط در 8 ماه!
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر در نشست خبری صبح امروز با اشاره به اینکه در هشت ماه گذشته 422 هزار و 349 کیلوگرم انواع موادمخدر در کشور کشف شده است، اظهار کرد: در این کشفیات میتوان به کشف 10890 کیلو تریاک، 4961 کیلو مورفین، 325403 کیلو تریاک، 61766 کیلو حشیش، 1375 کیلو شیشه و 17 هزار کیلو سایر مواد اشاره کرد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه با توجه به میزان بالای کشفیات در 8 ماه ابتدایی امسال در مبارزه با موادمخدر هیچ شهیدی نداشتهایم، عنوان کرد: همچنین در این رابطه 164 هزار و 263 قاچاقچی موادمخدر دستگیر و به دستگاه قضا معرفی شدهاند. 49 قاچاقچی نیز در 1758 عملیات به هلاکت رسیدند. در عملیاتهای دیگر نیز 7070 معتاد متجاهر دستگیر و ساماندهی شدند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: قیمت تریاک اکنون به هر مثقال 20775 تومان رسیده و پنج سانت هرویین 9418 تومان عرضه می شود، همچنین تولید هرویین در داخل بسیار محدود است و نظارتها و جلوگیری از ورود پیش سازها بسیار زیاد است. قیمت شیشه نیز از گرمی 29 هزار در سال گذشته همین موقع به 76 هزار تومان رسیده است.
وی ادامه داد: گزارشهایی از واردات شیشه و ترامادول داریم که در آنسوی مرزها تولید و وارد کشور میشود که دراینباره کم کاری غربی ها را در امر مبارزه با مواد مخدر شاهد هستیم و از کمک های آنها راضی نیستیم.
افشار با اشاره به اینکه ما اثبات کردیم که توانمند هستیم و در مبارزه با موادمخدر با جدیت عمل میکنیم، اضافه کرد: طبق آمارها ما موفقترین کشور دنیا در امر مبارزه با موادمخدر هستیم. مرگ های ناشی از سوء مصرف با وجود افزایش در 6 ماه اول، در هشت ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل 1.9 درصد کاهش داشته است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر به انتقاد از عدم تخصیص بودجه 30 میلیاردی بیمه معتادان پرداخت و گفت: متاسفانه بودجه سالهای 92 و 93 در جایی غیر از محل تعیین شده هزینه شده است.
وی با بیان اینکه نمیداند این بودجه در کجا هزینه شده است، عنوان کرد: از بودجه 30 میلیاردی امسال نیز تاکنون 10 تا 12 درصد تخصیص دادهاند که امیدواریم به مانند سنوات قبل بقیه بودجه در جای دیگری هزینه نشود.
افشار با اشاره به آمار مرگ و میر معتادان در 7 ماه گذشته تاکید کرد: در این مدت هزار و 722 نفر شامل 189 زن و هزار و 540 مرد بر اثر سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست دادهاند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به ردیف بودجه پیشبینی شده برای دستگاهها جهت مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری تصریح کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر 20 درصد این بودجه را تامین میکند و دستگاهها باید 80 درصد آن را تامین کنند که متاسفانه مشاهده میکنیم، این اتفاق رخ نمیدهد. این موضوع را در آموزش و پرورش به صورت جدیتری مشاهده میکنیم چرا که تنها 5 تا 10 درصد افرادی را که باید پوشش میدادند پوشش دادهاند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوالی در مورد نحوه صیانت از کودکان و زنان متجاهر که پیشفروش شدهاند و همینطور خود این معتادان عنوان کرد: از لحاظ قانونی ستاد مبارزه با مواد مخدر تکلیفی برای حمایت از این نوزادان ندارد و تنها طبق پروتکلها وزارت بهداشت را مجبور به درمان نوزادانی که از مادران معتاد به دنیا میآیند، میکند.
به شدت با طرح عقیمسازی معتادان متجاهر مخالفیم
افشار با تاکید بر اینکه با طرح عقیمسازی معتادان متجاهر مخالف است، بیان کرد: هیچ کس حق ندارد فردی را از ازدیاد نسل محروم کند و ما به شدت با طرح عقیمسازی معتادان متجاهر مخالف هستیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که از او میزان بودجه لازم برای جمعآوری معتادان را پرسید، توضیح داد: نگاه قانون به مراکز ماده 16 و مراکز درمان اختیاری حداقلی است و نسبت به مراکز ماده 15 نگاه حداکثری دارد. هم اکنون کسانی قدرت مراجعه به مراکز درمان اختیاری را دارند که پول در جیبشان است اما افرادی که پولی ندارند نمیتوانند به این مراکز مراجعه کنند. دولت از طریق وزارت کار و رفاه اجتماعی باید این هزینهها را تامین کند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر علت ازدیاد معتادان متجاهر در کف خیابان را عدم حمایتهای بیمهها از معتادان دانست و گفت: چون درمان اختیاری وجود ندارد و بیمهها نیز پول درمان را نمیدهند و بیمه تنها یکسری از معتادان خاص را شامل میشود مدام به افراد کف خیابان افزوده میشود.
وی ادامه داد: در دنیا میانگین یک دهم درصد معتادان را معتادان متجاهر تشکیل میدهند اما این رقم در ایران بسیار بیشتر است.
افشار تاکید کرد: البته 30 درصد افرادی که مردم به عنوان معتاد در خیابانها و پارکها میبینند اعتیاد نداشته و تنها بیماران روانی یا کارگرانی هستند که به همراه اتباع بیگانه وضعیت مناسبی ندارند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد طرحهای صیانتی از زنان معتاد متجاهر تصریح کرد: ما برای آنها برنامههای صیانتی از جمله حرفهآموزی داریم و اکنون تعداد زیادی کارگاه در همین تهران وجود دارد که در آن زنان بهبود یافته مشغول به کار هستند.
افشار بیان کرد: اگر کارگاهی بخواهد زنان بهبود یافته را تحت پوشش قرار دهد و به کار بگیرد در طرحهای ما در عضویت قرار میگیرد و بدون نوبت پرونده آن بررسی میشود و وام 5 تا 10 میلیونی بدون بهره نیز به آن اختصاص مییابد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوالی درمورد معتادان متجاهری که دارای بیماریهای صعبالعلاج هستند، بیان کرد: اولویت، درمان بیماری صعبالعلاج است نه اعتیاد بنابراین این افراد به درمانگاههای مثلثی وزارت بهداشت ارجاع داده میشوند.
وی بیماران ایدزی، هپاتیتی و صعبالعلاج را از جمله این افراد دانست و گفت: اگر این افراد فاقد هرگونه بیمهای باشند سازمان بیمه سلامت مکلف است که دفترچه بیمه سلامت ایرانیان برای آنها صادر کند تا به درمان آنها پرداخته شود.
افشار در مورد هولوگرامدار نشدن متادونها گفت: با طرح این موضوع داغ دل ما تازه شد چرا که سازمان غذا و دارو باید متادونها را هولوگرامدار میکرد، اما اکنون آنها میگویند تولیدات جدید دارای هولوگرام است ولی تولیدات قدیمی که در انبارها است فاقد هولوگرام بوده و زمان میبرد تا تمام شود. امیدواریم که تا پایان سال و از سال آینده شاهد هولوگرام دار شدن تمام متادونها باشیم.
افشار همچین درمورد بودجه ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: این ستاد به عنوان دبیرخانه وظیفه هماهنگی را به عهده دارد و سالانه به صورت متوسط بودجهای معادل 120 میلیارد تومان به آن تعلق میگیرد.
وی با بیان اینکه بودجه این ستاد در سالهای قبل 70 تا 90 درصد تخصیص پیدا میکرده است، تصریح کرد: امسال وضعیت کشور مشخص است و تنگناهای مالی را همه اطلاع دارند اما در عین حال این مشکلات نباید مانع اجرای برنامههای ستاد شود.
افشار با تاکید بر اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر مسئول تامین بودجه دستگاهها نیست و آنها باید از محل بودجههای خود مبلغی را برای مبارزه با مواد مخدر اختصاص دهند، خاطرنشان کرد: امیدواریم که بودجه امسال نیز با توجه به عنایت مسئولان کشور به صورت کامل تخصیص پیدا کند و پیشبینی میکنیم که بودجه سال آینده نیز 150 تا 160 میلیارد بسته شود.
وی با بیان اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر نیاز به بودجه پایدار دارد، گفت: منابع پایدار باید ایجاد شود که البته مجلس نیز موافق این موضوع است ضمن اینکه در برنامه ششم نیز باید کاهش 25 درصدی اعتیاد اتفاق بیفتد.
اعدامها از کمی بودن به سمت کیفی بودن حرکت کنند
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر به موضوع حذف مجازات اعدام در قانون مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: ما با نفس حذف اعدام مخالف نیستیم اما معتقدیم که اعدامها باید از کمی بودن به سمت کیفی بودن حرکت کنند به طور مثال اکنون فردی را که اعدام میشود بر مبنای میزان مواد مخدر کشف شده از او اعدام میکنند اما ما معتقدیم این اعدامها نباید برای این افراد خردهپا باشد.
افشار افزود: اعدام باید برای سرکردههای باندها و کسانی باشد که با عدوات سبک و سنگین اقدام به درگیریهای مسلحانه، قتل و کشتار، آدمربایی و یا کارهای شنیع دیگر میکنند.
انتهای پیام/