دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آیا دانشجویان از مهرماه ۱۴۰۰ به دانشگاه‌ها برمی‌گردند؟

اخبار واکسیناسیون دانشجویان کشور سبب شده گمانه‌زنی‌ها در زمینه بازگشت دانشجویان به دانشگاه‌ها از مهرماه ۱۴۰۰ قوت گیرد.
کد خبر : 582547
کلاس درس

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از زمانی که معاون آموزشی وزارت بهداشتی اعلام کرد که قرار است دانشجویان تا ابتدای سال تحصیلی آینده واکسینه شوند هر روز جزئیات بیشتری در این زمینه رسانه‌ای شد. ماجرا از این قرار است که علی‌اکبر حق‌دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در روز ۲۰ اردیبهشت‌ماه در نامه‌ای به وزیر بهداشت خواستار در اولویت قرار گرفتن واکسیناسیون تمام دانشجویان سطح کشور برای آماده‌سازی شرایط بازگشایی دانشگاه‌ها از ترم تحصیلی آینده شد.


در ادامه وزارت علوم نیز دست به کار شد تا دانشجویان زیرمجموعه این وزارتخانه در اولویت واکسینه شدن قرار گیرند. علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم در این زمینه می‌گوید: امیدواریم جامعه دانشگاهی در اولویت تزریق واکسن کرونا قرار گیرند تا بتوانیم از مهرماه شاهد برگزاری کلاس‌های درس به‌صورت حضوری باشیم. این موضوع از سوی وزارت علوم و از طریق ستاد ملی مقابله با کرونا در حال پیگیری است.


پیگیری واکسیناسیون دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی


از آنجائی که حدود ۳۵ درصد دانشجویان کشور در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به تحصیل هستند، واکسیناسیون دانشجویان این دانشگاه نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. احمد حیدری سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی درباره واکسیناسیون دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اظهار می‌کند: برای واکسیناسیون دانشجویان رایزنی‌ها با وزارت بهداشت در حال انجام است تا همه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تا قبل از مهر واکسینه شوند.


وی همچنین عنوان می‌کند: بر اساس اولویت وزارت بهداشت خوشبختانه تمام دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی پزشکی و پرستاری در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور در برابر ویروس کرونا واکسینه شدند.


سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی اعلام می‌کند که اگر دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تا مهرماه سال جاری واکسینه شوند کلاس دانشجویان در سال آینده تحصیلی به‌صورت حضوری برگزار می‌شود.


بازگشت دانشجویان به دانشگاه‌ها از مهرماه


آن‌گونه که از اخبار برمی‌آید وزارت بهداشت با جدیت قصد دارد واکسیناسیون دانشجویان را دنبال کند. سیما لاری معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت در این باره می‌گوید: برنامه وزارت بهداشت این است که در مهرماه آموزش حضوری در دانشگاه‌ها داشته باشیم. چراکه آموزش مجازی علی‌رغم موفقیت در برخی موارد به دانشجویان ضربه وارد کرده است. بنابراین باید هرچه زودتر به وضعیت عادی آموزش که همان حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها است، برگردیم.


سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص واکسیناسیون دانشجویان علوم پزشکی نیز عنوان می‌کند: آمار دانشجویان علوم پزشکی که واکسن تزریق کردند در دانشگاه‌های مختلف متفاوت است. ممکن است در برخی دانشگاه‌ها ۱۰۰ درصد، در برخی ۸۰ و حتی در برخی مراکز نیز ۶۰ درصد از آن‌ها واکسن زده باشند. اما به‌طورکلی سیاست وزارت بهداشت اولویت واکسیناسیون همه دانشجویان حاضر در خط مقدم بیماری کرونا است، در عین حال هیچ دانشجویی علوم پزشکی که در خط مقدم مبارزه با کرونا در حال فعالیت است وجود ندارد که واکسینه نشده باشد مگر این‌که خود او تمایل به دریافت واکسن نداشته باشد.


در اولویت قرار گرفتن واکسیناسیون دانشجویان


درخواست‌های معاونت آموزشی وزارت بهداشت، وزارت علوم و دانشگاه آزاد مبنی بر واکسینه شدن دانشجویان تا ابتدای سال تحصیلی جدید و مهرماه ۱۴۰۰ باعث شد که حق‌دوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت به‌تازگی نیز اعلام کند: این درخواست‌ها در حال بررسی هستند، قطعاً دانشجویان را به‌عنوان یک گروه پر اولویت در لیست (تزریق واکسن) خواهیم داشت تا بتوانیم با تولید واکسن داخلی و زیادشدن ظرفیت واکسیناسیون این گروه را نیز تحت پوشش قرار دهیم، این موضوع در ستاد مقابله با کرونا ان‌شاءالله به‌زودی به بحث گذاشته خواهد شد.


به گفته معاون آموزشی وزارت بهداشت؛ اگر اولویت را بر اساس سن و بیماری‌های زمینه‌ای قرار دهیم، دانشجویان در گروه‌های پرخطر قرار نمی‌گیرند ولی از آنجا که آموزش عالی کشور یک امر مهم است و اگر چرخه آموزش عالی کشور همچنان متوقف بماند، اثرات نامطلوب طولانی مدتی خواهد داشت، واکسیناسیون دانشجویان در اولویت قرار خواهد گرفت.


البته ناگفته نماند که در نهایت ستاد کرونا درباره اولویت‌بندی تزریق واکسن تصمیم‌گیری می‌کند ولی بر اساس اعلام حق‌دوست؛ وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد مقابله با کرونا به موضوع واکسیناسیون دانشجویان با نگاه مثبت می‌نگرند.


با این حال می‌توان امیدوار بود که واکسیناسیون تمام دانشجویان کشور تا قبل از شروع سال تحصیلی جدید صورت گیرد و اگر این‌گونه شود آموزش‌های حضوری در دانشگاه‌های کشور ازسرگرفته می‌شود و این‌گونه دانشجویان پس از نزدیک به دو سال دوری از دانشگاه‌ها می‌توانند به محل تحصیل خود بازگردند.


انتهای پیام/۴۰۴۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب