دانشجویان میتوانند با جهاد علمی موجب سرآمدی کشور شوند/ اهمیت پیشگیری در اکوسیستم پزشکی و سلامت
مهرنوش اختری زواره، معاون آموزشی دانشکده بهداشت و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه پژوهش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به لزوم پرداختن به رویکرد مسئلهمحوری در رشتههای دانشگاهی اظهار کرد: حوزهای که بنده تدریس میکنم، بهداشت و سلامت در جامعه است و به آگاهسازی مردم نسبت به رعایت مسائل و ملاحظات بهداشتی در سطوح مختلف جامعه میپردازد.
اهمیت پیشگیری در اکوسیستم پزشکی و سلامت
وی افزود: در اکوسیستم پزشکی و سلامت قرن ۲۱، یکی از حلقههای اصلی این اکوسیستم «پیشگیری» بوده که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. حتی در همین اپیدمی کرونا که حدود بیش از یکسال است که جامعه جهانی را درگیر کرده، مسئله «پیشگیری» از طریق رعایت مسائل بهداشتی بیش از گذشته اهمیت خود را نشان داده است.
ضرورت آگاهسازی مردم نسبت به مسائل بهداشتی
دانشآموخته دکتری تخصصی بهداشت جامعه بیان کرد: ضرورت آگاهسازی جامعه و عموم مردم نسبت به مسائل بهداشتی و سلامت، مراقبتهای بهداشتی و... مهم است. در واقع این امر از طریق آموزش بهداشت و سلامت توسط اساتید رشتههای بهداشت و سلامت و همچنین دیگر رشتههای پزشکی و پیراپزشکی با رویکرد حل مسائل مردم حاصل میشود.
نقش مهم اساتید دانشگاه در تربیت و هدایت ذهن انسانها
اختری با اشاره به ضرورت تکریم جایگاه اساتید دانشگاه خاطرنشان کرد: استادی و معلمی شغل انبیاست و همانطور که در روایات دینی آمده است، یکی از مهمترین رسالتهای اصلی انبیا نیز هدایت، پرورش و آموزش انسانها بوده است. همچنین فردی که در مقام معلم یا استاد در جایگاه تعلیم و تربیت قرار میگیرد، به دلیل نقشی که در تربیت و هدایت ذهن انسانها به خصوص نسل آینده دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه معلمها با ذهن انسانها سرکار دارند و بهنوعی متولی پرورش و شکلدهی به ذهنیت انسانها هستند، میتوان گفت معلمی «انسانساز» است و این موضوع اهمیت شغل آنها را در مقایسه با دیگر حرفهها و مشاغل دوچندان میکند.
ضرورت نهادینه شدن تکریم اساتید در جامعه
این استاد دانشگاه گفت: از نظر تکریم شغلی، قرار گرفتن جایگاه معلمی در سطح رسالت انبیا بهترین تکریم بوده و نشاندهنده درجه و اهمیت آن در جامعه است. در مقام تکریم معلمی، همین بس که حضرت علی (ع) میفرماید: هرکس کلمهای به من بیاموزد مرا بنده خود کرده است. همچنین تکریم معلم و استاد در جامعه یک سرمایه اجتماعی محسوب میشود. صرف نظر از موقعیت اقتصادی و دغدغههای مادی این حرفه، تکریم معلم و استاد و احترام گذاشتن به جایگاه آن باید در جامعه نهادینه و تداوم یابد.
لزوم تلاش علمی دانشجویان در راستای خوداتکایی/ دانشجویان میتوانند با جهاد علمی موجب سرآمدی ایران شوند
اختری بیان کرد: بهترین توصیه بنده به دانشجویان و نسل آینده، تلاش و کوشش علمی در راستای خوداتکایی است. در واقع دانشجویان و پژوهشگران ایرانی جزو مستعدترین و تواناترین دانشجویان در مقیاس بینالمللی محسوب میشوند. همچنین در بسیاری از رشتهها و حوزههای علمی و تحقیقاتی ثابت شده است که دانشجویان میتوانند با جهاد علمی موجب سرآمدی کشور در همه حوزههای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی شوند.
وی افزود: امیدوارم ثمره تلاش و کوششهای معلمی ما موجب بهبود و ارتقای «یادگیری» در جامعه و توسعه علمی و آموزشی کشور در راستای استقلال و سرآمدی بیش از پیش کشور عزیزمان ایران در تمامی حوزهها باشد.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/