دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 ارديبهشت 1400 - 12:45
کوشکی در گفت‌وگو با آنا:

برخی خود را فوق قانون تصور می‌کنند/ منصب ریاست جمهوری دارای مشکلات قانونی است

این فعال سیاسی گفت: رفتار زننده و زشت برخی از کاندیداها در وزارت کشور برای بردن آبروی یک ملت با ۹ هزار سال تاریخ کفایت می‌کند.
کد خبر : 581071
کوشکی

محمدصادق کوشکی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه منصب ریاست جمهوری در جمهوری اسلامی علی‌رغم نکات بارز، دارای مشکلات قانونی نیز است، اظهار کرد: نخستین نکته این است که اختیاراتی که به رئیس جمهور داده شده، اختیارات به نسبت وسیعی است و فرد انبوهی از اختیارات متنوع و مبهم را بر اساس قانون اساسی در اختیار دارد.


وی ادامه داد: این حجم از قدرت و اختیار می‌تواند به سادگی فرد را از یک انسان عادی به غرور دچار کند تا دیگر به هیچ منطق و بایسته‌ای پایبند نباشد. بعد از انقلاب نیز، گروهی از افراد علی‌رغم سوابقشان چون خود را برای سنگینی بار مسئولیت آماده نکرده بودند، به جنون قدرت اسیر شدند.


این فعال سیاسی با اشاره به اینکه در قانون اساسی ترمزی برای مهار رئیس جمهور پیش‌بینی نشده است، گفت: استیضاح تنها ابزاری است که توان مهار رئیس‌جمهور را دارد و اجازه سوءاستفاده از قدرت را به وی نداده است؛ این موضوع مثل این می‌ماند که برای توقف یک خودرو فقط می‌توان آن را منفجر کرد.


کوشکی افزود: چه زمانی یک فرد به مست قدرت تبدیل می‌شود؟ زمانی که فرد ترمزی در برابر خود نبیند و ابزارهای قانونی برای متوقف کردن وی و اقداماتش وجود نداشته باشد.  یکی از رؤسای سابق جمهور، در چند روز آخر ریاست جمهوری خود صدها سکه طلا از موجودی ریاست جمهوری را به این و آن بخشید و وقتی هم که سؤال شد، گفت اختیار داشته‌ام؛ راست می‌گفت، این اختیار را داشته اما این خیلی عجیب است که چرا یک نفر باید به این میزان قدرت در اختیار داشته باشد و به نهادی هم پاسخگو نباشد.


وی با بیان اینکه رؤسای جمهور باید خود را در معرض نقد قرار بدهند، اظهار کرد: فردی به مقام ریاست جمهوری و امثالهم می‌رسد نباید یک هاله غلطی از قداست به دور او کشیده شود؛ در احادیث معصومین نیز به صراحت آمده است که بهترین هدیه مردم‌ به حاکمشان، نقد آنان است البته نقد با اهانت و فحاشی تفاوت دارد.


این فعال سیاسی با بیان اینکه رفتار زننده و زشتی برخی کاندیدا در وزارت کشور برای بردن آبروی یک ملت با ۹ هزار سال تاریخ کفایت می‌کند، بیان کرد: اینجا قبیله نیست و قانون و مقررات خود را دارد؛ وقتی قانون می‌گوید کاندیدا فقط همراه یکنفر باید در وزارت کشور حضور پیدا کند اما فردی که در گذشته مجری قانون بوده، خود را فوق قانون تصور کند و بگوید من این را قبول دارم! آن را قبول ندارم! همه این رفتارها آن‌قدر زشت و زننده است که برای بردن آبروی یک ملت و یک کشور کفایت می‌کند.


انتهای پیام/۴۱۶۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب