دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قاسم جان‌بابائی در گفت‌وگو با آنا:

نباید به‌خاطر اثر اندک واکسن بر نوع آفریقائی از واکسیناسیون اجتناب کرد

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: این فکر که با شیوع ویروس کرونای آفریقائی، زدن واکسن بی‌تاثیر است و از تزریق آن اجتناب شود، اشتباه است.
کد خبر : 580804
قاسم جان بابایی

قاسم جان‌بابائی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، در پاسخ به این پرسش که «باتوجه به تعدد اظهاراتی که مبنی بر عدم تاثیرگذاری واکسن کووید-۱۹ بر نوع آفریقائی کرونا ویروس می‌شود، آیا ادامه یافتن واکسیناسیون را امری غیر منطقی تلقی نمی‌کنید؟ » گفت: واکسن هرگز نمی‌تواند به طور کامل چرخه انتقال بیماری را از بین ببرد و تنها می‌تواند میزان مرگ و میر را کاهش دهد.


وی در ادامه افزود: مانند آنچه در آنفولانزا می‌بینیم که آنجا هم هرگز واکسن نتوانسته مانع مرگ و میر انسان‌ها شود اما میزان مرگ و میر سالانه‌ی ان را کاهش می‌دهد.


معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشریح کرد: در کرونا ویروس هم همین قائده حاکم است و آنچه در تمام کشورهایی که واکسیناسیون انجام می‌دهند مشهود است آن است که واکسن کرونا بر برخی از سویه‌های کرونا اثرگذاری بیشتر و بر برخی دیگر اثری کمتر دارد ولی این به معنی آن نیست که واکسن هیچ اثری ندارد.


وی در ادامه گفت: بطور مثال واکسن کشته‌ای که بنیاد برکت ساخته یا واکسن پپتیدی که پاستور ارائه کرده‌ بر سویه‌های تیپ ووهان، انگلیس و تاحدی بر روی تیپ هندی اثربخش است.


جان‌بابائی بیان کرد: درباره تیپ آفریقائی ویروس کرونا باید توضیح دهم که امروز سوش آنچنان زیادی نداریم که تاثیرگذاری واکسن را تست کنیم و باید منتظر ان باشیم که سوش آفریقائی در کشور به نصابی برسد که قابل برآورد باشد.


معاون درمان وزارت بهداشت، در پایان گفت: واکسن کم یا زیاد درجاتی از ایمنی‌زائی را ایجاد می‌کند و مردم نگران نباشد و اینطور فکر نکنند که چون ممکن است ویروس آفریقائی از راه برسد پس واکسیناسیون بی‌تاثیر است و واکسن نزنند؛ مطمئنا این تفکر درست نیست.


انتهای پیام/۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب