تاکتیک آقای شهردار در «کلابهاوس» لو رفت/ تخریب کن تا محبوب شوی!
گروه جامعه خبرگزاری آنا-یاسمین بخشی؛ شیوع ویروس کرونا و عدم برگزاری نشستهای مطبوعاتی، آن هم در آستانه تغییر فضای سیاسی کشور با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراها، این روزها «کلاب هوس» پدیده نوظهور فضای مجازی را به محفل داغترین گفتگوهای سیاسیون و مسئولین تبدیل کرده است.
پیروز حناچی، شهردار تهران نیز از این قافله عقب نماند و شامگاه پنجشنبه در گفتگویی مفصل سهساعته در اتاق خبر انتخاب با حضور نمایندگان رسانههای داخلی و خارجی حضور یافت که از همان ابتدا و از ترکیب شرکتکنندگان در اتاق، پیشبینی جنجالی شدن سخنانش دور از ذهن نبود.
باوجوداینکه انتظار میرفت شهردار تهران در آستانه انتخابات شوراها از عملکرد خود و گروهش و شورای شهر فعلی بگوید و آمار تفصیلی ارائه دهد، اما در بین ارائههای گزارش مختصر و کلی، فضای بحث را با مثالهایی سیاسی تغییر داد.
نکته حائز اهمیت در این نشست خبری، موضوعاتی بود که حناچی بهعنوان موفقیتهای خود در حوزه مدیریت شهری پرداخت. موضوعاتی نظیر توسعه قلمرو عمومی، هوشمند سازی تهران، حفاظت از میراث طبیعی شهر، توسعه فضای سبز، توسعه حملونقل عمومی و از همه مهمتر موضوعی تحت عنوان «شهر نفروشی» که البته صدای منتقدان را هم درآورد.
اگر بخواهیم همین موضوعات را مورد نقد قرار دهیم نیازی به مراجعه به کارشناسان و منتقدان حوزه شهری نیست، چرا که رئیس و اعضای شورای شهر فعلی چندین بار از حناچی پیرامون همین موضوعات انتقادات جدی داشتند.
حناچی که با هماهنگی دولت و بر خلاف روال دورههای پیش، در تمامی جلسات هیئت دولت حضور دارد و میتوانست مطالبات جدی در حوزههای مختلف از دولت داشته باشد، اما هیچگاه چنین واکنش و پرسشگری را از او در جلسات دولت ندیدیم که همین موضوع بارها دستمایه انتقادات مدیران شهر از جمله محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران بود که بارها هم رسانهای شد.
شهردار تهران برای چندمین بار که فضای رسانهای برای او باز شده بود به جای توضیح عملکرد خود در ایجاد ابر پروژههای شهری، با انتقاد از عدم کارشناسی در پروژه پل طبقاتی صدر دوره محمدباقر قالیباف آن را این طور بیان کرد که «پل طبقاتی صدر، مانند این بود که شما کلیهات را بفروشی، پولش را صرف عمل زیبایی کنی» درحالیکه از نظر کارشناسان حوزه شهری این پروژه، گره ترافیکی بزرگراه صدر را حل کرده است.
در ادامه مصاحبه یکطرفه شهردار تهران در کلاب هاوس، وی در حالی از کار فرهنگی در شهر و محله محور بودن فعالیتها گفت که اکثر فرهنگسراها و سرای محلهها در دوران مدیریت او بر پایتخت نیمهتعطیل شدهاند.
بخش «شهر نفروشی» سخنان شهردار تهران که به تیتر یک رسانههای شهرداری و همسو با شهردار تهران تبدیل شد هم کم اشکال نبود. حناچی باز هم در حالی به مسئله فروش تراکم در دوره قبل که بر اساس قانون بوده، اشاره کرد که در دوره فعلی، فروش تراکم ۲۰۰ درصد افزایش داشته است و حتی کاهش فروش تراکم نیز به دلیل کاهش تقاضای صدور پروانه به دلیل رکود بازار مسکن بوده و نمیتوان آن را عملکرد مدیریت فعلی شهری دانست.
همچنین فضای سبز نیز که از مؤلفههای اصلی مدیریت شهری است از محورهای سؤالات از حناچی بود که وی به توسعه بوستانها در محلههای فاقد فضای سبز اشاره کرد، اما شاهد آن هستیم که در دوره فعلی نهتنها توسعه فضای سبز محقق نشده بلکه بوستانهایی نظیر چیتگر در آستانه خشک شدن قرار گرفتند.
در خصوص توسعه حملونقل عمومی که به گفته حناچی یکی از پنج اقدام او در دوران شهرداری تهران است، باید این سؤال مطرح شود که پروژه حملونقل عمومی او به کجا رسیده است؟ مترو تهران در دوره پیشین شهرداری تهران با ۱۲۵ واگن تحویل گرفته شد و با ۱۷۰۰ واگن تحویل داده شد، اما در دوره حناچی چیزی حدود ۱۰۰ واگن به مترو اضافه شده است که آن هم نیمهتمام است.
شهردار تهران که عملکرد ضعیف و عدم قبولی کارنامه کاری او و گروهش بارها مورد انتقاد کارشناسان و خبرگان و حتی همفکران وی و اعضای شورای شهر فعلی واقع شده، برای چندمین بار در فضای رسانه، به فرافکنی، نگاه به گذشته، نقد کارهای دوره پیش مدیریت شهری و تخریب چهره رقبا پرداخت؛ البته این اقدام او هیچگاه نتوانست از فشار افکار عمومی بر نحوه عملکرد مدیریت شهری بکاهد و ناخواسته عملکرد او با اسلاف موفقش قیاس میشود.
انتهای پیام/۴۱۶۱/پ
انتهای پیام/