صلیب سرخ جهانی در زمینه توزیع واکسن کرونا اقدامات جدیتری انجام دهد
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، کریم همتی پیش از ظهر امروز در نشست خبری که با حضور نمایندگان IFRC و ICRC در تهران برگزار شد، گفت: جمعیت هلال احمر در آستانه ۱۰۰ سالگی خود است که در این ۱۰۰ سال بیماریهایی زیادی پدیدار شد اما ارتش هلال احمر مانند همیشه در کنار مردم بود.
وی افزود: با شروع کرونا و از آغاز سال ۹۹ هلال احمر در کنار مردم بود زیرا یک پاندومی جهانی بود که ما توانستیم با همدلی کنار مردم باشیم. البته امید داشتیم کرونا طی دو ماه تمام شود اما نشد و ما توانستیم در مباحثی مانند تب سنجی، مناطق مرزی، مشکلات معیشتی وارد صحنه شویم.
رئیس جمعیت هلال احمر، گفت: در آغاز پاندومی کرونا در چین یک محموله به صلیب سرخ چین اهدا کردیم. این باعث رابطه خوب ما با دولت چین شد و چند برابر آن را در بحران های ایران پس گرفتیم. ما توانستیم بحران کرونا را کنار بحرانهایی مانند زلزله و سیل سپری کنیم. ما توانستیم در ۲۴ ساعت بیمارستانی برای انفجاردیدگان بیروت تهیه کنیم. همینطور در جنگ آذربایجان و ارمنستان آمادگی داشتیم.
وی بیان کرد: جمعیت هلال احمر علیرغم تحریمها در حد اعلا کمک رسانی کردند. در زلزله سی سخت بلافاصله حضور پیدا کردیم. ما در کمتر از دو ساعت در منطقه مستقر شدیم و مدیریت منطقه را در دست گرفتیم.
همتی در ادامه با بیان اینکه هلال احمر نیازمند منابعی است که تحریمها مانع کسب آنها شد،افزود: امسال کنترل مرزهای ریلی، هوایی و ... به ما واگذاشته شد. این فرصت مغتنم بود تا بتوانیم ارتباط خوبی با کمیته جهانی صلیب سرخ و فدراسیون داشته باشیم. بحث دسترسی به واکسن اولویت است اما دسترسی عادلانهتر مهم است. آنچه تحریمها مانع کامیابی ما در آن شدند.
وی تاکید کرد: لازم است صلیب سرخ در زمینه واکسن ورود محکمتری داشته باشند و به دولتها فشار بیاورند. مشکل دنیا با واکسیناسیون چند کشور پولدار حل نمیشود. ما بیش از ۲۴۰ میلیارد ریال کمک های مردمی داشتیم.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: جمعیت در ایران پراکنده است و دولت توان کمک کمی دارند و باید کاری کنیم که جامعه پایدار داشته باشیم. خانه هلال هنوز هم بحث پابرجایی است که سال ۹۹ کلید خورد . لازم است ۳۷ هزار خانه هلال در کشور داشته باشیم.
در ادامه برنامه دنیل مونوس روخاس رئیس نمایندگی کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: بحران کرونا نشان داد که اگر به کمک افراد فقیر نشتابیم، کاری از پیش نخواهد رفت. ما از تحریمها و آثار منفی آن بر ایران را میبینیم که مانع راه کمک رسانی می شود.
دنیل مونوس روخاس بیان کرد: اگر حتی بخشی از جامعه واکسینه نشوند،مانند آن است که تمام افراد جامعه واکسن نزده باشند. گوید هیچ مرزی را نمی شناسد. اگر در برابر کرونا فقرای جهان را ایمن نکنیم، هرگز جهان مصون نخواهد ماند. این را تاکید می کنم که واکسیناسیون چند کشور در جهان که ثروتمندند، مشکلات را باقی نگاه خواهد گذاشت.
انتهای پیام/۴۰۷۶/
انتهای پیام/