دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش‌ می‌دهد؛

۵ توصیه مهم برای بهره‌مند شدن از دهه سوم ماه مبارک رمضان

آخرین فرصت‌ها برای استفاده از فرصت ناب بندگیدهه سوم ماه رمضان و شب های پایانی فرصت ناب بندگی رو به پایان است و شایسته است توجه ویژه‌ای به اعمال این شب‌های شریف انجام شود.
کد خبر : 579612
ماه رمضان

به گزارش خبرنگار حوزه دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، روزها و شب‌های ماه مبارک رمضان رفته رفته رو به پایان است و فرصت ناب بندگی در این مهمانی الهی رو به اتمام است. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که با پشت سر گذاشتن شب‌های قدر به عبارتی بهار عبادت و بندگی به اتمام رسیده و باید منتظر رسیدن عید سعید فطر باشند و این در حالی است که بنا بر روایات منقول، شب‌های پایانی ماه مبارک رمضان و دهه سوم این ماه ارزش و اعتباری فراوان دارد.


دهه سوم ماه رمضان و ثواب بالای اعتکاف


از جمله اعمال وارده در دهه سوم ماه مبارک رمضان اعتکاف است. اعتکاف در این دهه استحباب و برتری و مزیت بسیاری دارد و بهترین اوقات برای اعتکاف این دهه است و روایت شده: که اعتکاف در این دهه برابر دو حج و دو عمره ثواب دارد.


البته مطابق با روایات پیامبر اکرم اسلام صل الله علیه و آله هم اعتکاف دهه پایانی ماه مبارک رمضان را بسیار جدی گرفته و نسبت به انجام آن اهتمام داشتند. در کتاب مفاتیح الجنان در این زمینه نوشته شده که پیامبر اکرم چون دهه آخر ماه رمضان می‌شد، در مسجد اعتکاف می‌کرد. برای آن چادری مویین برای آن حضرت می‌زدند و آن جناب کمر عبادت را محکم می‌بست و بستر خواب را به هم می‌پیچید.


۵ توصیه مهم برای بهره‌مند شدن از دهه سوم ماه مبارک رمضان


غسل کردن عمل مشترکه هرشب در دهه سوم ماه رمضان


غسل کردن از جمله دستورات اسلام است که اهمیت نظافت و طهارت را در خود مستور دارد. معمولا برای تمامی مناسبت‌ها و ایام دستوری مبنی بر غسل کردن نیز وارد شده است.


در همین راستا کتاب شریف مفاتیح الجنان در باب اعمال دهه سوم ماه رمضان به غسل کردن اشاره دارد و می‌نویسد؛ آگاه باش که در هر شب از شب‌های این دهه غسل مستحب است. روایت شده: حضرت رسول(صلی‌الله‌علیه‌وآله) در هر شب این دهه غسل می‌کرد.


ادعیه سفارش شده برای دهه سوم ماه مبارک رمضان


دهه سوم ماه مبارک رمضان از دومین شب قدر یعنی شب بیست و یکم آغاز شده است. برای این دهه ادعیه خاص و ویژه‌ای در کتاب مفاتیح الجنان ذکر شده که خواندن اکثر قریب به اتفاق آنها، وقت زیادی نمی‌خواهد و در زمان کوتاهی امکان پذیر است.


مرحوم محدث قمی در کتاب شریف مفاتیح الجنان به ذکر سه دعا از امام جعفر صادق علیه السلام پرداخته که برای قرائت در دهه سوم ماه مبارک رمضان سفارش شده‌اند. شایسته است مومنان و مهمانان ضیافت الهی، با رجوع به این کتاب ارزشمند از فیض این ادعیه کوتاه بهره مند شوند.


البته برای هر یک از شب‌های ماه مبارک رمضان هم دعایی ویژه و مخصوص ذکر شده که خواندن آن بسیار ارزشمند است.


۵ توصیه مهم برای بهره‌مند شدن از دهه سوم ماه مبارک رمضان


دهه سوم ماه مبارک احتمالا شب‌های ده گانه قرآنی است


در قرآن کریم و در ابتدای سوره مبارکه فجر به ده شب مبارک قسم یاد می‌شود. مفسران این شب‌ها را بسیار ارزشمند و شریف دانسته‌اند و درباره اینکه این ده شب کدام لیالی از سال هستند گمانه‌زنی‌های مختلفی داشته‌اند.


از جمله این گمانه‌ها مربوط به دهه اوّل ماه ذی الحجّه؛ همان شب‌های دهگانه ذی الحجه است که شاهد بزرگترین و تکان دهنده ترین اجتماعات عبادی سیاسی مسلمین جهان است. گمانه‌زنی دیگر هم مربوط به دهه اول محرم است.


اما برخلاف تصور عامه که پس از سپری شدن شب‌های قدر ارزش چندانی برای شب‌های باقیمانده ماه رمضان قائل نیستند، سومین گمانه‌زنی درباره این آیه مربوط به دهه سوم ماه رمضان است.


نمازهای شب‌های دهه آخر ماه مبارک رمضان


مرحوم «علّامه مجلسی» در فصل آخر از اعمال ماه رمضان در کتاب «زادالمعاد»، نمازی برای شب‌های دهه آخر ماه رمضان را بیان می‌کند. (و با توجّه به این که بهترین اعمال، در ماه مبارک، نماز و قرآن است و این نمازها در بردارنده بسیاری از سوره های قرآن است، هرکس هر چند شب را بخواند غنیمت است).


انتهای پیام/۴۱۳۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب