پیشبینی کاهش درآمد کشاورزان با ادامه پدیده ریزگردها
احمد مستعان در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با تاکید بر اینکه گرد و غبار نشسته بر روی محصولات در کانونهای گرد و غبار میتواند محیطی مناسب برای شیوع آفات را ایجاد کند، افزود: اگر چه هنوز آنالیز دقیقی از میزان کاهش کیفیت و کمیت محصولات در اثر پدیده ریزگردها نداریم، اما این امر میتواند وضعیت معیشتی کشاورزان را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.
وی با بیان اینکه فصل گردهافشانی از اواسط اسفندماه تا اواخر فروردینماه است، تصریح کرد: حدود 37 هزار نخل در خوزستان وجود دارد که از این میزان سالیانه 170 هزار تن انواع خرما تولید میشود و برآورد میزان کاهش تولید در پی ورود ریزگردها به این استان را باید به پایان فصل گردهافشانی موکول کرد.
مستعان ادامه داد: میزان تولید محصول در سال گذشته به علت اختلالات ایجاد شده در گردهافشانی و تلقیح میوه به طور محسوس کاهش یافت، اما هنوز مشخص نیست این افت تولید به علت تشدید خشکسالیها و کاهش کیفیت آب و یا پدیده ریزگردها بوده باشد.
معاون پژوهشی موسسه تحقیقات خرما درباره سلامت محصولات خوزستان در جریان پدیده ریزگردها نیز خاطرنشان کرد: هنوز آنالیز مشخصی از عناصر تشکیلدهنده ریزگردها وجود ندارد و مستنداتی درباره آلوده بودن محصولات ارائه نشدهاست.
انتهای پیام/