ویروس کرونا فعالیت ماماها را هم تغییر داد/ حضور مجاهدگونه ماماها در خاکریز مقابله با کروناویروس
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، بیش از یک سال از ورود ویروس منحوس کرونا در کشور میگذرد، یکسالی که در هر ساعت آن یک نوزاد با صدای گریه متولد شد و یک نفر با صدای گریه همراه با شیون به خاک سپرده شد.
وقتی صحبت از کادر بهداشت و درمان میشود نقش پزشک و متخصص و پرستار در ذهن تداعی میشود اما گروهی هستند که در این روزهای سخت علاوه بر خدمت رسانی به مادران باردار به عنوان حلقه ارتباطی و هماهنگکننده بین اعضای خانواده و اعضای تیم بهداشتی - درمانی نقش بسیار مهمی در تأمین سلامت زنان و نوزادان ایفا میکنند.
حیطه خدمات مامایی بسیار وسیع است و ابعاد مختلف بهداشتی در زمینه بهداشت باروری، مشاوره، آموزش و آگاهی در دوران بلوغ، ازدواج، بارداری و یائسگی را شامل میشود و این آموزشها ضامن سلامت خانوادههاست خصوصاً در این ایام که کشور درگیر پاندمی کروناست.
ارائه مراقبتهای مامایی با کیفیت بالا و تلاش در بهبود مستمر آن، عامل بالقوهای در کاهش مرگومیر و ابتلای مادران باردار در ایام کرونا بوده است.
شهلا خسروی، مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور مامایی درباره حضور ماماها در اپیدمی کرونا گفته است: در ابتدای اپیدمی کرونا کاربری بیمارستانها تغییر کرد و برخی ماماها وظیفه مراقبت از بیماران کرونایی را به عهده گرفتند و بیمارستانهایی که برای زایمان و مراجعه مادران باردار در نظر گرفته شده بودند، بار مراجعه بیشتری داشتند.
ماماها تنها به مادران باردار ارائه خدمت نمیکنند، بلکه سلامت نوزاد تازه متولدشده هم برایشان دغدغه است، کرونا به نوزاد تازه متولدشده هم رحم نمیکند، در ایران هم شماری از نوزادان از مادران باردار به کرونا متولد و کرونایی شدند و ماماها شریک تحمل بار استرس و فشاری بودند که در طول مدت بارداری تا زایمان بر دوش مادر بود.
فرحناز محمدی سعادت عضو شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۸ ماما بر اثر ابتلا به کوویدـ-۱۹ جان خود را از دست دادهاند به خبرنگار آنا، گفت: ماماها دوشادوش پزشکان و پرستاران در مبارزه با کرونا بسیار فعال بوده، بهویژه در بخش بهداشت در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند زیرا در این بخش مراجعانی داریم که ناقلان بدون علامت هستند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات ماماها در بخشهای درمان، مادرانی هستند که برای زایمان مراجعه میکنند افزود: این مادران باردار اگر بدانند که کرونا مثبت هستند این موضوع را به علت ترس از بستری شدن در بخش کرونا اعلام نمیکنند و کادر درمان بدون اطلاع از مثبت بودن مادران و با علم به اینکه مبتلا نیستند خدمات را ارائه میدهند که این امر ریسک ابتلا را در ماماها افزایش میدهد.
وی با اشاره به خدمات ماماها از جمله مشارکت در طرح غربالگری کرونا، مشاوره تلفنی و آنلاین با مادران باردار در دوران کرونا، مراقبت از مادران پرخطر مبتلا به کرونا، پیگیری افراد مبتلا به کرونا خصوصاً مادران و نوزادان و همکاری داوطلبانه ماماهای بخش خصوصی در دوران کرونا، افزود: در ابتدای شیوع کرونا این اطلاعرسانی انجام شد که افراد درصورتیکه خود را مشکوک به کرونا میدانند به نزدیکترین واحد بهداشتی مراجعه کنند؛ بنابراین همکاران ما در مراکز بهداشت در معرض ابتلای بالا قرار دارند.
عضو شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به اینکه وظیفه واکسیناسیون به عهده ماما نیست اظهار کرد: ماماها به صورت داوطلب برای هرچه سریعتر واکسینه شدن جامعه به صورت داوطلب در مراکز بهداشتی و درمانی خدمت میکنند.
سعادت در خصوص بهکارگیری ماما در مراکز بهداشتی درمانی تصریح کرد: اگر مسئولان مربوطه نیروهای ماما را استخدام میکردند در حال حاضر با تجمع صفهای طولانی تزریق واکسن که باعث گسترده شدن زنجیره انتقال میشود مواجه نبودیم.
انتهای پیام/۴۱۶۱/پ
انتهای پیام/