خودرو روی سراشیبی کاهش قیمت
به گزارش خبرنگار کشاورزی، صنعت و تعاون گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بررسیهای میدانی از بازار آزاد خودرو نشان میدهد که قیمتها در اولین هفته کاری از اردیبهشت ۱۴۰۰ در مقایسه با هفته آخر فروردین ۱۴۰۰، ۲.۵ درصد اُفت داشته است.
در اولین هفته کاری اردیبهشت نسبت به هفته آخر فروردین ۱۴۰۰ خودرو سمند با ریزش ۴ میلیون تومانی به ۱۸۷ میلیون تومان رسید.
البته خودروهای پرفروش دیگر از قافله عقب نماندند بهطوریکه پژو پارس با اُفت ۵ میلیون تومانی به ۲۲۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با کاهش ۴ میلیون تومانی به ۱۹۶ میلیون تومان و تیبای معمولی با اُفت ۳ میلیون تومانی به ۱۲۶ میلیون تومان رسید.
بازار خودرو در حالی وارد فاز سقوط قیمتها شده است که تا قبل از انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا یعنی تا پیش از نیمه آبان ۹۹، شاهد رکوردشکنی پیدرپی قیمتها در بازار خودرو بودیم، انفجار شدید قیمتها در پی سیاستهای فشار حداکثری ترامپ و تشدید انتظارات تورمی و ریسکهای غیراقتصادی چنان بر بازار داخلی خودرو تأثیر گذاشته بود که کف قیمت به نزدیکیهای ۱۶۰ میلیون تومان رسید و برخی خودروهای داخلی از ۲/ ۱ میلیارد تومان هم رد شدند.
این شرایط اما با شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دوام نیاورد و جو بایدن راهی کاخ سفید شد ازاینرو با کاهش انتظارات تورمی و سقوط نرخ دلار از کانال ۳۰ هزار تومانی بازار خودرو نیز اُفت سنگینی را تجربه کرد بهطوریکه قیمتها در آبان ۹۹ در مقایسه با مهر ۹۹ حدود ۱۹ درصد کاهش یافت.
در آذر ۹۹ نسبت به آبان ۹۹ متوسط قیمت خودرو، ۸.۵ درصد کاهش یافت.
بیشتر بخوانید:
در دی ۹۹ نیز نسبت به آذر ۹۹ به دنبال کاهش انتظارات تورمی پیش آمده در نتیجه پیروزی بایدن و نگرش خوشبینانه نسبت به بازگشت آمریکا به برجام و لغو تحریمها قیمت خودروهای داخلی، ۱۰ درصد کاهش را تجربه کرد.
اما در بهمن ۹۹ و همزمان با ورود بایدن به کاخ سفید و اعلام نظر برخی مقامات سیاسی دولت آمریکا نسبت به ایران و تحریمها روند کاهشی قیمتها نهتنها در بازار خودرو متوقف شد بلکه شاهد رشد ۱۰ درصدی قیمتها در بهمن ۹۹ نسبت به دی ۹۹ شدیم.
در آخرین فصل از زمستان ۹۹ مجدد روند قیمتی در بازار خودرو کاهش شد بهطوریکه متوسط قیمت نسبت به بهمن ۵ درصد کاهش یافت.
در فروردین ۱۴۰۰ نیز بهرغم تعطیلات نوروزی و تعطیلات و محدودیت های کرونایی مصوب شده از سوی ستاد ملی کرونا قیمتها در بازار خودرو نسبت به اسفند ۹۹ حدود ۷.۵ درصد افزایش یافت.
در اولین هفته از اردیبهشت امسال نسبت به آخرین هفته فروردین شاهد اُفت ۲.۵ درصدی قیمتها هستیم.
فعالان بازار خودرو معتقدند که روند نشست کمیسیون مشترک برجام در وین که نشاندهنده احیای برجام است منجر به کاهش انتظارات تورمی و افت نرخ دلار شده است ازاینرو بازار خودرو از این شرایط تأثیر گرفته و در مسیر روند کاهش قیمتها قرار گرفته است.
فعالان بازار آزاد خودرو میگویند اخبار مثبت از مذاکرات وین و آینده برجام باعث شده است که در حال حاضر تقاضا برای خرید کاهش یابد اما در آنسوی معاملات یعنی بخش عرضه، صفهای فروش افزایش یافته است.
بهطورکلی بازار خودرو تحت تأثیر بازار ارز قرار دارد، همانطور که با تشدید انتظارات تورمی، قیمت ارز و به تبع آن قیمت خودروها در بازار داخلی افزایش مییابد در سایه فروکش کردن انتظارات تورمی و ریسکهای غیراقتصادی نرخ ارز کاهش یافته و یا دامنه نوساناتش محدود میشود ازاینرو قیمتها در بازار خودرو نیز ریزش کرده و یا ثابت میماند.
هر چند تولید و عرضه خودروساز به بازار و تغییرات قیمت کارخانهای خودروها در روند تغییرات قیمتی بازار آزاد خودرو نقش دارد اما اکنون سهم و نقش احیا و آینده برجام بر بازار خودرو بیشتر است و پیشبینی میشود در صورت لغو تحریمها و بازگشت امریکا به برجام روند ریزش قیمتها در بازار خودرو شدیدتر و بیشتر از زمان مشخص شدن انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا باشد.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/