دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1400 - 00:34
آنا گزارش می‌دهد؛

از دغدغه امتحانات غیرحضوری تا مشکلات آزمون حضوری

شیوه برگزاری امتحانات در یک سال اخیر به دلیل شیوع بیماری کرونا تغییر پیدا کرده و در هر نیمسال این موضوع برای دانشجویان تبدیل به چالش جدی می‌شود.
کد خبر : 577045
آزمون دکتری دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نحوه برگزاری امتحانات در دانشگاه‌ها در روزهای گذشته تبدیل به یکی از دغدغه‌های مهم دانشجویان شده است. دانشجویان دغدغه‌های خود را در این زمینه در صفحات شخصی مجازی مطرح می‌کنند و هشتک «نه_به_امتحانات_حضوری» را داغ کرده‌اند تا از این طریق صدای خود را به گوش مسئولان برسانند.


در این زمینه دانشجویان عنوان می‌کنند که اگر در امتحانات به‌صورت حضوری حاضر شوند ممکن است سلامتی‌شان به خطر بیفتد و آمار مبتلایان به کرونا همچنان صعودی بماند. این دانشجویان می‌گویند که همه امتحانات در یک روز برگزار نمی‌شوند و مجبور هستند که در روزهای متوالی به دانشگاه مراجعه کنند به همین دلیل ممکن است خطر ابتلا به کرونا دوچندان شود.


برگزاری حضوری امتحانات در شهرهای زرد و آبی


در این میان قرار است که امتحانات در شهرهای زرد و آبی در صورت آمادگی دانشگاه‌ها به‌صورت حضوری برگزار شود. اما بر اساس آخرین آمار گزارش شده از سوی وزارت بهداشت تنها 52 شهر در وضعیت زرد و آبی قرار دارند و ۳۰۱ شهرستان در وضعیت قرمز و ۹۵ شهرستان نارنجی هستند.


بسیاری از دانشجویان که در شهرهای قرمز و نارنجی ساکن هستند اما دانشگاه‌هایشان در شهرهای زرد و آبی قرار دارد، نگرانند و می‌گویند که در صورت حضور در شهرهای محل تحصیل وضعیت مناسب این شهرها نیز به هم ریزد و باعث می‌شود که رنگ این شهرها نیز تغییر کند.


پیش از این علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم در نامه‌ای از دانشگاه‌ها خواسته بود که مقدمات را برای برگزاری امتحانات حضوری فراهم کنند. بر اساس این نامه؛ در مناطق کم‌خطر از نظر همه‌گیری بیماری، زمینه حضور دانشجویان در دانشگاه برای شرکت در آزمون پایان نیمسال، بررسی و مقدمات برگزاری امتحان حضوری در نظر گرفته شود. تدبیر دانشگاه در برگزاری امتحان حضوری باید با حفظ و مراعات دقیق همه پروتکل‌های بهداشتی و آخرین دستورات ستاد ملی مقابله با کرونا هماهنگ باشد.


البته این نامه در اسفندماه به دانشگاه‌ها ارسال شده است و در آن زمان بیشتر شهرهای کشور در وضعیت زرد و آبی قرار داشتند اما اکنون اوضاع کشور در وضعیت مناسبی قرار ندارد و میزان مرگ‌ومیر ناشی از کرونا رشد چشمگیری نسبت به روزهای پایانی سال داشته است.


تابعیت از نظر ستاد کرونا


با این حال منصور غلامی وزیر علوم در این باره می‌گوید: در شرایط فعلی ما بر اساس نظر ستاد ملی مقابله با کرونا حضور دانشجویان و کارمندان در دانشگاه‌ها را در شرایط سخت‌تری قرار دادیم و تا شرایط مساعد نباشد قاعدتاً این وضعیت باید ادامه پیدا کند.


وی ادامه می‌دهد: اگر در پایان‌ترم یعنی بعد از خردادماه به شرایط زرد و آبی برگردیم، دانشگاه‌ها می‌توانند در خصوص حضور دانشجویان برای امتحانات تصمیم‌گیری کنند.


البته هنوز مشخص نیست که اوضاع کرونا در خردادماه چگونه می‌شود؛ ممکن است افزایش واکسیناسیون و اعمال محدودیت‌ها باعث شود که وضعیت شهرها تغییر کند و فعالیت‌های حضوری از سر گرفته شود.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب