رژیم صهیونیستی از خبررسانی آزاد وحشتزده است/ تبدیل شدن قتل و ضربوشتم خبرنگاران به یک رویداد عادی!
گروه جهان خبرگزاری آنا - محمد جعفری، غاصبان فلسطین مصمم هستند که از مستند شدن تجارب، دیدهها و شنیدههای خبرنگاران غیرهمسو مخصوصاً جبهه مقاومت جلوگیری کنند تا بهعنوان بخشی از تلاشی گسترده بر سلطه نامشروع خود بیفزایند. خشونت اسرائیل علیه خبرنگاران فلسطینی نمونه بارز این رویکرد رژیم صهیونیستی است.
در سال ۲۰۱۹، کنگره جهانی فدراسیون بینالمللی خبرنگاران جنبشی متشکل از سندیکای روزنامهنگاران فلسطین را به راه انداخت تا نقض مداوم آزادی مطبوعات در سرزمینهای اشغالی را محکوم کنند.
صهیونیستها بیاعتنا به نهادهای حقوق بشری به تحریف واقعیتها ادامه میدهند
اسرائیل شدیداً خبرنگارانی که جنایات تلآویو علیه فلسطینیان را مستند میکنند سرکوب میکند. در این راستا عمدتاً خبرنگاران فلسطینی را هدف قرار میدهد. طبق گزارش مرکز توسعه فلسطین و آزادی رسانهها (ام.ای.دی.ای)، بین سال ۲۰۰۰ و سپتامبر ۲۰۱۸، اسرائیل ۴۳ روزنامهنگار را در کرانه باختری و غزه به شهادت رساند.
طی شش ماه اول راهپیمایی بزرگ بازگشت غزه که در مارس ۲۰۱۸ آغاز شد، اسرائیل دهها حمله را باهدف ضربه زدن به روزنامهنگاران انجام داد. بهعنوان یک نمونه از حملات اسرائیلیها به خبرنگاران، یک تکتیرانداز اسرائیلی یاسر مورتجی خبرنگار فلسطینی را هدف قرار داد و وی را به قتل رساند. مورتجی در زمان این ترور حدود ۳۵۰ متر از مرز غزه فاصله و جلیقه و کلاه ایمنی داشت و مشخص بود که وی عضو یک رسانه است.
ادامه خشونت صهیونیستها علیه خبرنگاران نتیجه مستقیم مصونیت از مجازات ارتش اشغالگر اسرائیلی و افسران این رژیم در قبال جنایاتی است که در سالهای گذشته مرتکب شدهاند
یک هفته بعد، سربازان اسرائیلی در شرایط مشابه به احمد ابو حسین شلیک کردند. او چند صد متر از مرز ایستاده بود و جلیقه و کلاه ایمنی به سر داشت که او را بهعنوان یک روزنامهنگار مشخص میکرد. ابو حسین پس از انتقال به بیمارستان تحت معالجه و عمل جراحی قرار گرفت اما حدود دو هفته بعد درگذشت.
بیشتر بخوانید:
نگاهی به هجمههای اخیر علیه رسانههای فلسطینی در شبکه پرس تیوی
اسرائیل در جریان تظاهرات بازگشت صدمات جدی به خبرنگاران فلسطینی وارد کرد. یاسر فتحی قدیه از ناحیه شکمش مورد اصابت گلوله قرار گرفت که منجر به برداشتن بخشی از طحال وی شد. عبدالله الشورباجی از ناحیه لگن مورد اصابت گلوله قرار گرفت و بخشی از روده بزرگ خود را از دست داد. یاسمین النعق از پشت سر هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید. دهها روزنامهنگار در اثر جراحات خود اعضای بدنشان را از دست دادند.
درمجموع، ام.ای.دی.ای دریافت که فقط در دو ماه سال ۲۰۱۸، از ۳۰ مارس، اولین روز از راهپیمایی بزرگ بازگشت، تا ۳۰ مه ۴۶ روزنامهنگار در غزه براثر اصابت گلولههای جنگی یا انفجاری مجروح شدند.
ام.ای.دی.ای اینگونه نتیجهگیری کرد که این تعداد زیاد افراد مجروح نتیجه مستقیم مصونیت از مجازات ارتش اشغالگر اسرائیلی و افسران رژیم صهیونیستی در قبال جنایاتی است که در سالهای گذشته مرتکب شدهاند.
مرکز فلسطینی حقوق بشر نیز از زخمی شدن ۲۵ خبرنگار دیگر به دست سربازان صهیونیست در راهپیمایی بازگشت از اول ماه مه ۲۰۱۹ تا دسامبر سال بعدازآن که راهپیمایی لغو شد خبر داد. پنج نفر از این خبرنگاران با گلوله جنگی زخمی شده بودند.
این گروه نتیجهگیری کرد که اسرائیل درصدد وارد کردن صدمات حداکثری به خبرنگاران بوده است. ازجمله این خبرنگاران جمال طالب میصران است که گلوله پلاستیکی به چشمش برخورد کرد و بیناییاش را از دست داد. این خبرنگار از جلیقه ضدگلوله استفاده کرده بود.
خشونت اسرائیلیها علیه خبرنگاران فقط منحصر به غزه و راهپیمایی بازگشت نمیشود
مرکز فلسطینی حقوق بشر از بیش از ۱۵ مورد شلیک با گلوله پلاستیکی و جنگی و پرتاب گاز اشکآور بهسوی خبرنگاران در کرانه باختری خبر داده است.
در یکی از این موارد، نیروهای اسرائیلی چشم مواث امارنه را که مشغول پوشش تظاهرات علیه مصادره زمینهای الخلیل بود را هدف قرار دادند که به از دست رفتن کامل چشم وی انجامید.
این در حالی است که نیروهای اسرائیل مکرراً به خبرنگارانی که در حال رفتن به مأموریت هستند حمله میکنند. در سالی که مرکز فلسطینی حقوق بشر مشغول به جمعآوری اطلاعات در خصوص خبرنگاران بود باخبر شد که ۱۵ خبرنگار فلسطینی مورد ضرب و شتم و بدرفتاری توسط نیروهای اسرائیل قرارگرفته بودند.
در نوامبر ۲۰۱۹ نیروهای اسرائیلی چهار خبرنگار که یکی از آنها خبرنگار خبرگزاری ترکیهای آناتولی بود را دستگیر کردند.
کمیته حمایت از خبرنگاران اسنادی در دست دارد که ثابت میکند ۱۷ خبرنگار از سال ۱۹۹۲ به بعد در اسرائیل کشته شدهاند که ۱۵ نفر آنها با شلیک اسرائیلیها به شهادت رسیدند
از اول سال ۲۰۱۴ تا اواسط ۲۰۱۷ به گزارش ام.ای.دی.ای ۹۳ مورد بازداشت کارکنان رسانهای در سرزمینهای اشغالی صورت گرفته است. ۱۵ خبرنگار هم تحت بازداشت دولتی قرار گرفتند یعنی بدون تفهیم اتهام و محاکمه به زندان فرستاده شدند امری که انتقاد سازمان ملل را نیز دربر داشت.
اسرائیل همچنین هرازگاهی مجوز کار نشریات و رسانههای فلسطینی را باطل میکند. الرساله و الایمان از جمله این رسانههای تعطیلشده هستند.
به گزارش سندیکای خبرنگاران فلسطینی از شروع انتفاضه در سال ۲۰۰۰ تابهحال بیش از ۴۶ خبرنگار فلسطینی به دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند.
تحسین الاستال معاون سندیکای خبرنگاران فلسطینی از سازمان ملل خواسته است که به مسئولیت خود در محافظت از خبرنگاران عمل کند و خواستار محاکمه مرتکبان جنایت علیه اصحاب رسانه در فلسطین شده است.
کمیته حمایت از خبرنگاران که مقر آن در نیویورک است نیز اسنادی در دست دارد که ثابت میکند ۱۷ خبرنگار از سال ۱۹۹۲ به بعد در اسرائیل کشته شدهاند که ۱۵ نفر آنها با شلیک اسرائیلیها به شهادت رسیدند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/